• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    Dnes jen podvečerní chvilka (nakonec před soumrakem měl k dispozici celou hodinu), kdy jsem ho ještě během toho "oprášil" od toho zahna z nedávných dešťů (už ho sám chtěl dolů) a vyčistil kopyta (přece jen když se to průběžně alespoň 2x týdně důsledně vyčistí, tak to nemá tendenci chytit hnilobu)...

Při návratu do výběhu pak ještě dostal "vyhubováno" od Andalušanky "kde ses zase coural a beze mne!" a jak jsem se ještě chvíli bavil u stáje s vedením, tak mne od přístřešku slyšel a několikrát se připomínal, že tam je, v přístřešku a že by klidně ještě šel znovu ven :-)

PES
    PES --- ---
    A ještě detailnější foto, dnes vyšly i ty barvy...
    PES
    PES --- ---
    Po pátečních průtržích a sobotním podmračeném mrholení konečně zase den jasno...

PES
    PES --- ---
    RIMSAK: To se tak jednoduše nedá říct - záleží na stylu nabíjení, teplotě mobilu (a baterie), určitě na nárazech (pády mobilu, údery mobilu)...

Jedno staré plastové BlackBerry 9200 řady (nebo kolik to bylo) mi odpálila kobyla (shirka), když do mne štrejchla kopytem... telefon nic, ale asi o 2 hodinky později začal pálit a uvnitř se začala škvařit baterie (ale tam se dal ještě otevřít rychle kryt a baterie vysypat - už se nafukovala a praskla až po chvilce)
    RIMSAK
    RIMSAK --- ---
    PES: takže čím méně s mobilem manipuluji, tím menší je pravděpodobnost, že vzplane?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CHEVALIER: Krasne! Kokutci uz se pasou spolu, valej se spolu, kopou se, kousou se, resp normen kouse a poncl kope. Jsou fakt docela spokojeni a chodi mi sem se s nima muckat holcicky, jedna chodi za normenem uz pul roku, tak ho docela zna, tak je nechavam chodit samotne s nejakym omezenim, at nechodi prilis daleko od domu, vubec nikam, kde hrozi, ze potkaji jine kone a at blbnou jen trochu. A vcera prej jely obe holcicky kazda na jednom a prej byli kone spolu v poho. Jako chtela jsem tenhle pokus prvni udelat sama, pod mym ostrizim zrakem, kdy normen casto vysira hucula, kdyz ma pocit, ze je nekde zradlo/pozornost (a hucul pak kope, coz je normalne ok, ale ne, kdyz jsou kolem lidi, kor kdyz na nich sedi).
    Ale prej to dopadlo dobre, tak z nich mam radost.
    PES
    PES --- ---
    RIMSAK: To dělají čím dál tím hůře vyráběné baterky (snaha o max. kapacitu na min. objem a jak se tam uvnitř jakkoliv poruší membrána a dojde k vnitřnímu zkratu, tak sbohem a šáteček...)
    RIMSAK
    RIMSAK --- ---
    PES: Nedávno takhle vzplál mobil mé matky, bylo to myslím Xiaomi, koupené v Datartu. Můj strach z chytrých telefonů prudce stoupá.
    PES
    PES --- ---
    RIMSAK: Ofic. CZ/EU distribuce (žádný šedý dovoz)
    iGET BLACKVIEW GBV9500 Black | iGET
    http://www.iget.eu/cs/blackview-gbv9500
    RIMSAK
    RIMSAK --- ---
    PES: jaké značky to byl mobil?
    PES
    PES --- ---
    Sice nekoňské, ale pro zajímavost - blafla mi v kapse baterka v mobilu (orig., nevyměnitelná = zvenčí běžně nepoškoditelná, nabíjená výhradně orig. bezdrátovou nabíječkou = nikterak přetěžovaná rychlodobíjením)...

DEN BLBEC?

13. bylo včera a pátek je až dnes, ale den blbec opravdu dokonalý - když se Vám v kapse odpálí 10000mAh baterka v mobilu jako dýmovnice (naštěstí jsem ji stihl vyndat z boční a úplně volné kapsy kraťasů rychle, hodit na nehořlavou linku a po otevření dveří ven na dlažbu - ale i tak to parádně zakouřilo celou místnost a následně i celý prostor dvora rohového bytového domu až do výše 2 patra)...

Rychlé fotky druhým mobilem během otevírání dveří a vyhazování té kouřící bestie ven těsně před tím, než se kolem baterie roztekl plast (že to bylo opravdu horké ukazují i ty uvnitř odpájené kontakty kolébek pro SIM a MicroSD, kdy pájecí SnPb směsi a měkké pájky mají teplotu tání mezi 180-220°C). Naštěstí SIMky ani SD nechytly tepelný útok naplno, sice plast se na nich lehce natavil, ale čipy i s kontaktními ploškami zůstaly funkční - samo v jiném mobilu)...

PES
    PES --- ---
    NYEMI: Ty snad nemáš haflingera...
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    NYEMI: jak se vyvíjí Normanovo spolubydlení s Huculem?
    PES
    PES --- ---
    RIMSAK: Obřany... to nejspíš (podle místa foto) chytli z "Ranče Pod lesem" nebo "Ranče U cesty" - pokud to bral po silnici (což k tram 4 je), tak tedy klobouk dolů (silnice z kopce, relativně úzká, serpentiny)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    RIMSAK: kůň je blondýna, no..... :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    RIMSAK: Vypada, jak ten muj recidivista! Az jsem se musela jit podivat, jestli si neodskocil na spacir!
    RIMSAK
    RIMSAK --- ---
    Na tramvajovou zastávku přiběhl kůň, odchytila ho žena z ranče - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...vka-tramvaj-brno-kun-straznici-mestska-policie.A200814_145005_brno-zpravy_vh
    PES
    PES --- ---
    Ha! Začnou dnes znovu
    Koně velké Rusi - Jaro v Tuvě a Baškirsku
    https://www.sms.cz/serial/kone-velke-rusi-jaro-v-tuve-a-baskirsku

minule jsem to chytil až od třetího dílu

1. Jaro v Tuvě a Baškirsku V TV dnes 23.20, pá. 14.8. 16.40
    2. Léto v Kuzomenu a Petrohradu V TV út. 18.8. 23.20, pá. 21.8. 16.30
    3. Pozdní léto v Moskvě a Vladimiru
    4. Podzim ve Voroněži a na Donu
    5. Zimní Kavkaz a Jakutsko
    PES
    PES --- ---
    A ještě jedna foto o chvíli později s pozadím nedalekého lomu - došel k bráně a zjistil, že dál to nejde, tak hurá zpět a "dvounožec" povraždí hovada (zvláště tam, kde nedosáhne ocas a ani hlava) a také zvolí novou cestu za dalším pasením...
    PES
    PES --- ---
    A dnes brzy po ránu opět "pasoucí se průzkumník" ;-) (i když to nevypadá, tak jsme na dohled a skoro i na dosah od ohrad)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam