• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: jéé :) ty jsou taky dobrý :) Možná někde u táty najdu nějakou fotku starou , schválně mrknu :)
    PES
    PES --- ---
    Btw. našel jsem zalaminovanou fotku Vobluďáka z doby před několika lety - odhadem to muselo být 2011-2013 (teď přesnou dataci asi nevyhrabu) a prohnal pro jistotu scannerem (takže to šlo původně foťák - tiskárna - lamino - scanner :-/). Letní a zimní verze koně (to ještě neměl ani jeden šedivý/bílý chlup) a na té letní dokonce ještě stále trochu vypadal jako sportovní kůň...

PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: "Loztomilouskyyyy" :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    a zaujali mě tihle dva... zřejmě dvojčata? Drželi se pořád spolu - takže zjevně zvládla oslice porodit i dvojčata...

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: já myslím, že ano... chová se pořád jako osel - je chytrý, vynalézavý a přizpůsobivý
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Dá se divoký osel zvládající obírat auta o mrkev považovat ještě za divokého???
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: No to ještě dlouho nebude... a skutečný stav těch padlých se posléze ukáže během pár dní (ČT to nijak nekomentuje a snaží se kamerami nezabírat, jakoby se nestalo a aby nedráždili aktivisty)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    z veselejšího soudku, našla jsem jednu z léta... divocí osli přepadávají auta a žebrají mrkve... oslíčata se žebrání neúčastní, nicméně tenhle exemplář má potenciál být skutečně velkým, silným a TVRDOHLAVÝM oslem... :-))

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ... a já doufala, že to i poběží virtuálně.... že - pro jednou - nebudou jatka :-(
    PES
    PES --- ---
    Hmmm, tak dva padli na Taxisu asi Sotovento a NoTimeToLose (jeden běžel dál bez jezdce a jeden zůstal ležet bez hnutí - nejspíš si zlomil vaz), na Irské lavici další pád (jezdkyně)...
    PES
    PES --- ---
    Takže VP dnes jen virtuálně?
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: No jo, ten výraz od sena asi tak vypadal (přitom se ta mlha už docela zvedala a nebyl to ten typ "mlha kdy bys koně na dva metry pohledal")...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: jéééé, to bych chtěla vidět.... :-))) Naše kozy (teda kůzlata, staré kozy jsou na to moc důležité a bez smyslu pro humor) milují dětskou klouzačku... vyletí nahoru a pak jedou dolů - ale nesedají si tedy, oni se spíš snaží udržet, aby to neuklouzlo...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: Když jsem byla dítě, měli jsme kozu, Lízu :) a ta milovala chodit se klouzat. Táta měl vyhozený starý lino někde u stromu a kozena zjistila, že stačí vyběhnou nahoru , sednou a frčí to :) Dělala to leta, tak jí tam to lino zůstalo :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: to vypadá jako "mlha, že by ani koně nevyhnal" :-)
    PES
    PES --- ---
    Tak jsem dnes byl na otočku v dopoledním mlhavu na ranči (vyložit jablka ze zahrady vytříděná k rychlé spotřebě anebo zkrmení) a Vobluďák pohrdl nabídkou jít se na chvilku projít, u čehož jsem chtěl celkově zkontrolovat a tak vůbec (neb vývoj situace v ČR poměrně jasně směřuje k brzkému omezení nějakého "zbytečného" cestování - zvláště pomocí VHD) a ohlédl se na mne od sena na vzdálenost asi 10 metrů, zabublal na uvítanou, ale udělat těch pár kroků skrze lehké bláto se mu nechtělo.
    Oproti tomu andalušanka se odlepila od sena hned a přišla (a pak se mnou šla až k východu, kde se alespoň pořádně pomazlila a nechala si podrbat ouška a naznačovala, že kromě mazlení by klidně šla i ven, samo kdybychom mohli) a o vteřinu později se přidala i shirka, i když ta po krátkém pomazlení zvolila strategii "zaparkuji v přístřešku" (kde se tvářila na šlofíka dokud se nerozpustí zbytek mlhy na kopcích) a k východu se dál nehrnula...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: Ňuňu... chce si hrát.... ale kozy jsou chytřejší a šikovnější a krásnější... https://www.youtube.com/watch?v=NQ-2KtJ8hOo
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: ty voe, nestraš :-))
    MIST
    MIST --- ---
    CAROLIAN: roztomily.....pockej az tam budes mit bisona :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam