• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: kdyby to byl nejaky mensi pekne kohoutek, tak by to mohlo fungovat ;) zadne australske torpedo
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: slepičky mám jen tři..... já prostě nechci velkochov slepic, byly myšlený spíš jako společnost pro ty kozenky, a sem tam nějaké vejce...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Kohout by si je porovnal. Ale napada mne otazka, jestli 4 slepice na jednoho kohouta neni malo a jestli by je nedachmal. Snad by nemuselo
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: nemají kohouta... já jsem nechtěla...ale teda povážím, kdyby to vypadalo jako že je potřeba... ale kohout mi zatím přišel spíš jako komplikace - nemám moc místa a přes zimu ani mít nebudu, se slepicema jsem nepočítala, tak je to takové provizórium, sdílí hodně prostoru s kozenkama a já nemám síly / čas / finance / lidi / prostor na budování extra kurníku...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: a kohout by je dokázal srovnat?

Ano, dala jsem další misku s krmením, to vypadá, že pomáhá, a ta klovaná si zalejzá do posady (teď nevím, jeslti je to správný český výraz - mám "krabice" na snášení vajíček - ta - ještě - nesnášejí)... tak doufám, že se holky porovnají... ono to není furt, a přes den mají spoustu místa, mají výběh do kozího chlívku a ven... a večer choděj spát brzo (jak je brzo tma) - a i ráno jsem je načapala ještě de facto spící :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Pockat, ony nemaji kohouta? :o To ale nee, to jim rychle nejakyho sehnat. Ony budou stastne, on bude stastny, vsichni budou stastni!
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: A jak psala Nyemi kdyz jim rozhazes zradlo na vice mist, urcite se to trochu zlepsi. Stejne tak bych mozna klidne i poskytla jeste jeden kurnicek.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Klovat asi budou... znepokojuj se, jakmile uvidis ze je ta klovana posmutnela, posedava, malo zere a nebo kdyz na ni najdes krvave klovance. Pak je treba jednat a to nejlepe porizenim kohouta. Jinak je riziko ze skonci na hnoji (nebo ji jeste predtim stihnes zabit na polivku)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Mrchy, nenažraný!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    chleba mi ukradly a sežraly kozy, tak mám po starostech :-))
    MIST
    MIST --- ---
    Ja bych s dovolenim.....prej nemaji zrat nic, co obsahuje kvasnice a cukr, muze to zkvasit ve voleti, narusi to ph.

A vim, vim, slepicim lidi davaji chleba, zadny problemy. Mozna to moc resim, ale chleba jim pro jistotu nedavam.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak nějak jsem si to myslela, holt budu doufat, že si to vyjasní bez toho, že by došlo na krev... ona ta malá je zase nejfikanější, takže se v pohodě nakrmí... zatím jim dávám do takové té velké misky pro koně, uvidím co dál...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: A stran toho terorizovani bych to moc neresila. Ony jsou jak ty hajtry, porad si ve stade neco vyjasnujou a resi. Pokud si spolecne zalezou a spi, a neodhani ji porad od hejna, pripadne ta slabsi neni oskubana, nestrachovala bych se. Jinak samozrejme, ja pri deviti slepicich davam dve misky se zradlem, aby se nemely duvod zobat u jedny, to taky pomuze.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: hele udelas jim peknou lakavou kasicku do tacku a zdobnou to jak nic :)))))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: ony jsou malé (4 měsíce) - a takové... blbé.... :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: slepiccim davam vse co uz nesnese moje kuchyn, vysmazene sadlo, zaliju jim ostatni slupky spol, nebo zrni, proste vsechno. Stare pecivo je bez debat. ony to sdelaji:))))))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: díky... dostanou starý namočený.... je to chleba, který jsem pekla, tak je mi líto to hodit do koše / na kompost... ale zase zabít si slepice taky nechci :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    klidne cerstvy, kdyz ho namocis. cerstvy bych nedavala kozam ani konim, ale slepky po namoceni to zvladnou
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: ale pořád předpokládám, že by to něměl být čerstvý chleba? nějak mám zafixované, že čerstvý chleba ne...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: to susene tak nepoklovou, jako kdyz to namocis.pecivo jsme davali namocene v kyblu vody v adekvatnimmnozstvi, aby to tak nejak do druheho dne sezraly. daji si to rady ale mekke :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    můžu mít slepičí dotaz?

Můžou mít slepičky chleba? Starý, sušený - vím, že jsme nosívali sousedce, ale jestli to dávala slepicím nebo králíkům, to si nepamatuju...

Za druhé - dvě slepice mi tu třetí klovou... v jaké fázi se mám znepokojovat... většinou jsou v pohodě, spí na jedné hromadě atd., ale občas po ní vyjedou... jako mohla bych jí izolovat, ale to si myslím, že by vztahy ještě zhoršilo... slepičky vyrostly spolu, ale tahle je holt menší než ty druhé dvě...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CHEVALIER: On ta kopyta opticky zmensuje konuv pupek :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam