A cobyne, repastuju si z fb dnesni report i sem :))
Dneska jsem zjistila, ze jsem zapomnela orechy na peceni. Tak jsem nelenila, rozhodila site po sousedske fb skupine (protoze nakupovat v obchode je trapnej mainstream, ze, a vubec jsem si vcera nenechala z Tesca donyst nakup az domu, ze) a rikala jsem si, ze spojim prijemne s uzitecnym. Vzhledem k tomu, ze jsem od rana nejakej ten rum uz nacala, tak jsem stejne nemohla autem.
Uspesne jsem Normenovi udelala pedikuru (jen o dva tydny pozdeji, kopytarin hrebec chodi... bos, no) a vyrazila jsem!
Bylo nadherne, slunicko! Jen zpicena zima a ja jsem si zcela hloupe a naivne nevzala cepici a rukavice, vubec nechapu, co jsem to mela za zatmeni. Jeli jsme zabavnejma cestickama k Revnickymu nadrazi, kde jsem mela dostat kontraband. Normen se ridil vicemene sam, a reknu vam, neni nic lepsiho, nez kone utahnout na "hlasove povely" (v realu delam ruzny vykriky, huhnam a prskam a vubec tak neartikulovane hudruju, ale kun tomu nejak jakoze rozumi).
Je tu takova uzka pesinka, ktera se vine mezi krakama a suchou travou, bahynkem, stromama a rybarema podel vody, tak jsme si zvladli i zacvalat (a teda zvladli to i zapichnout na petniku za zadama duchodcu, ktery jsem nejak prehlidla, ale Normen je pasak a nezabil je). Pak uz jen pruchod pod kolejema a byli jsme skoro na nadrazi. Kdyz tak ted koukam na ten dnesni zaznam a zpetne si vzpomenu na jistou soutez, kde lidi na konich meli prelejzat terenni nerovnosti, jsem si jista, ze je ma Normen vsechny na salamu. Jo a zvlada ten tunylek proijit i kdyz nad nim jede vlak.
Pak jsem dostala orisky, povozila deticky, a vyhodila je pred hospodou, kde jsem si dala teplou polivcicku, MNAM DOPICI! A frcela domu. Vetsinu cesty jsem vubec nedrzela spagatky, protoze jsem Normena uhuhnala. Vicemene zna a vi, ze ma chodit po chodniku, tudiz jsem si mohla schovat ruce do podpazdi (byla mi fakt zima), a nechat ho klusat podel silnice. Jakoze v tom klusu zvladl i sebehnout z chodniku, kdyz sli naproti lidi a zase si na nej nalizt, uplna pohadka. Poslednich pul kilaku po silnici jsme cvalali, pac uz hrozilo, ze se zacne stmivat, s cimz jsem uplne nepocitala a nevzala si reflexni vecicky. Zrovna byl docela provoz, tak jsem se studijnim zajmem sledovala, ktery auta pribrzdej, a jestli treba nejakej dobrak zkusi troubit, ale nestalo se tak. Vsichni byli strasne zodpovedny!
Kdyz jsem pak sla posledni kopecek uz krokem, vzpomnela jsem si, jak konaci rikavaj "domu se nesmi nikdy behat" a premejslela, jak musej mit smutny a nudny zivoty.
Jako celej tenhle post je vlastne kopanec do prumernejch konaku a vychvalovani Normena, takova klasika!
A zde video s tunylkem. Nohu mi orval jen malinko, a uplne ho chapu, stezi se tam vesel.
tunylekhttps://youtu.be/NOMIj-Hje2c