• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Sakrys. Tak snad mne nikdy nebude nikdo sikanovat, az mne fizli zastavej.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Ne, musis vybudovat bednu v dodavce
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Hej, to je husty :D Da se vnitrek dodavky povazovat za bednu? :D
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: A teda akorat v bedne musi mit zvire dostatek zradla a vody na dobu cesty. Jediny omezeni
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Imho kdyz ten vnitrek udelas tak aby to vypadalo jako prepravni bedna, nemusis mit vubec zadny skoleni na nic, protoze zvire v bedne muze prevazet kdokoliv cimkoliv. Jediny co musis zkontrolovat jestli dopravni prostredek kterym to vezes ma technicky paramtery na to vezt takhle tezky naklad.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A jinak zajimavy zjisteni - nestihla jsem do toho vyriznout vetraci otvor, coz bylo v planu, ale proste jsem s casem byla na knop. Tak jsem si nadavala, ze se mi tam zplavi, protoze vzdycky, kdyz jel v hengru, tak pri vykladani byl totalne mokrej, jako by vylez z reky.
    Hele, on byl normalne totalne suchej. Jako fakt, ani mokrej kolem usi nebyl. Ja cumela jak puk. Jeli jsme tri hodiny.
    Osobne se klonim k tomu, ze jak stoji primo na rizeny naprave, tak to tam s nim tak nehazi, za celou cestu se do toho opre jen, kdyz jsem se zapomnela a cumela treba do mobilu, anebo dvakrat vjela do zatacky moc rychle (30 kmh misto 15 kmh). A ma tam okno, kterym vidi primo na mne i na cestu pred sebou. Jeli jsme po okrskach, dalici a i polnackach. Jedu hodne s citem a myslim, ze ten suchej kun je fakt dukaz misto slibu.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SUFFOCATE: Viz nize. Ja jsem trochu hrabala ve vyhlaskach a zakonech, a co jsem tak vykoumala, muzu si kone vezt v cem chci, pokud prostor splnuje veterinarni predpis pro dany zvire a pokud je to zvire vylozene moje a nevezu ho za komercnim ucelem. Coz veterina zna u zvirat asi jen jeden a to je vysek, co jsem tak pochopila. Jo a nesmim jet dal, nez 65 km, peipadne dyl, jak 8 hodin. Tohle omezeni se da pak zaridit skolenim o preprave zvirat, stoji skoro 3000, a dava pak moznost vozit to dal.
    Nemuzu takhle vozit kone nekoho jinyho. Co jsem tak pochopila, tak v tomhle pripade ztraci status hospodarskyho zvirete a je to jen mazlicek. Pripomina mi to moznost pohrbivat svyho kone do zeme na vlastnim pozemku. Niiicmeeeneee... Nejsem pravnik a mozna jsem to cely pochopila spatne. A mam strach si zjistovat, jestli to tak je :D Chci si udelat to rozsireni, abych mohla na vejlety poradne.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Veterinarni predpis rika, ze kun ma mit 70 x 200 cm prostor s nastupni rampou s uhlem minimalne 25°. Normen ma dokonce 90 x 300, a to ma na sirku pupek 70 a dylka od plece po prdel 167 cm.
    Proc by se tam nemel vejit?
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    NYEMI: vypadá to báječně, splňuje to vůbec podmínky převozu? :)) Jak je asi Normen vysoký?
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Jak poštovní známka do alba ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: jak se tam proboha vejde????
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mame za sebou naramny dobrodruzstvi. A muzu si ted s konem jezdit na vejlety ♥ ♥ ♥

NYEMI
    NYEMI --- ---
    A my jsme dneska vejletili! Byla to parada, jako vzdycky. Zhruba 22km, myslim, ze tak za 5 hodin. A potkali jsme dvoje kone, a udelali nula hribatek, hezky na ohlavce, kun si zahrebcil a poslusne od koni odesel ♥

PES
    PES --- ---
    PES: Při detailním pohledu je vidět, jak vyběluje kolem očí... za chvíli mu budu místo Vobluďák snad říkat Mýval...
    PES
    PES --- ---
    Jedna z dopolední procházky

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    a tady jedna zmatená koza, která neví, že je koza a myslí si, že je pes...

PES
    PES --- ---
    Tady zrovna stál trochou z kopce dolů k řece...

PES
    PES --- ---
    Koníček dnes dostal volný prostor, aby si vybíral co chce dělat a kam jít...
    ...tak chtěl na procházku prohlédnout si kde co už roste na pasení. A u řeky se už se sem tam do něčeho kousnout dá.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    a ještě vám sem dám teda koně, abychom se vrátili k původnímu tématu.... Pětiletá belgičanka, v kohoutku 160+.... dceřina trenérka si jí přivezla z feed lotu (v podstatě prodej koní "na váhu")....

Budou jí muset asi přiuspat na ošetření kopyt (musela jsem slíbit, že jí budu fotit od kolen nahoru, aby nikdo neviděl ty kopyta), protože si nenechá na nohy sáhnout a tudíž jí nikdo kopyta nedělal - přitom je velmi přátelská, nechá na sebe sahat, drbat se, zvědavá, hlásí se o pozornost - ale je OK s ohlávkou a to je tak všechno... tak jsem zvědavá, co s ní tahle trenérka zvládne - trenérka je ten typ, co má třicet kilo i s postelí, pisklavý hlásek - a koně jí poslouchají na ošklivý pohled :-))

PES
    PES --- ---
    Hmmm, to si budu muset u koní dávat pozor, abych některému neřekl ať mi vleze na záda ;-) Bylo by hodně špatné, kdyby to náhodou některý pochopil a ještě zkusil...

(takhle jsem znal jednoho majitele/chovatele, co si vymazlil hříbátko - bylo na začátku takové neduživé, takže plno péče - že ho měl nejdřív často na klíně a pak jako "malého spratečka" se vítali tak, že mu koníček skočil předníma na ramena se "pomazlit"... pak ho prodal a asi za dva roky se při nějaké příležitosti dostal na to odrostlé hříbátko podívat jak se má... no a koníček si to "vítání" pamatoval... to bylo překvápko)...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam