• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    Běžec v závodě na 35 kilometrů porazil koně, stal se teprve třetím mužským vítězem v historii - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/muzi/clanek/bezec-v-zavode-na-35-kilometru-porazil-kone-stal-se-teprve-tretim-muzskym-vitezem-v-historii-40399995
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    CHEVALIER: ale prosím, řeklo sluchátko....
    Ačkoliv vypadají trochu jako antilopy a obývají ekologickou niku antilop, tak to antilopy nejsou, nejbližší příbuzné zvíře je prý žirafa.... tak z toho máme prču - ale zblízka to fakt nevypadá jako "koza", je to divné zvíře....

CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    CAROLIAN: volně žijící žirafy v americe??? Pics. or ....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: A jo, vlastně. To je ta země širých plání, kde stodoly jsou velikostí leteckého hangáru ;-) Copak my tady v přelidněné Evropě, kde se počítá každý metr ;-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: pořídila jsem roli pletiva (je už dělané na králíky - hustší dole, řidší nahoře), s tím, že z toho udělám "komínky" a ty potáhnu tkaninou... nepůjde to tak úplně skládat, ale ve stodole je místa.....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak to si rovnou pořiď nějaké dřevěné (popř. kovové) tyčky a pojmi to jako skládací stěny vyplněné králičím pletivem - budeš mít variabilní stavebnici, na zimu se to složí na minimum místa (plánuji na příští rok také, aby se to případně dalo zvětšovat/škálovat jak poroste ten rybíz, akorát já to chci mít dole zkosené, aby to pasovalo na ty lemovky a stále se kolem toho dala sekat tráva)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ...a žirafy - i když ty si asi takhle blízko k domu netroufnou?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: hele, než bych k tomu dokopala juniora, nebo sehnala někoho, kdo to udělá, tak to mám třikrát sama.... a mám to tak, jak chci, a nemusím řešit, že to dělají blbě :-))
    Nejtěžší bylo to vymyslet, pže u nás kromě ptáků taky ještě zemní veverky a králíci....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Žádný Se-To ani Joe v dohledu? ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: já mám na to materiál, teď jen aby "seto" udělalo....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Já už futrálky mám ;-)

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: good point :-)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Určitě si nechat naučit opeřenou havěť, že máte rybíz ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: taky řeším rybíz, asi bych ty sítě fakt měla dát.... ale teda mám pár zelených kuliček... tak nevím, jestli to nenechat ptákům.... ale možná ne :-))
    PES
    PES --- ---
    A dnes již opět spokojený koníček, na Ranči dnes mají nějaký (teoretický, simulační) kurz, tak se tam skupina po dvojicích vodila jako na otěžích, tak jim koníček předvedl jak se mne ve volnosti držel jako klíště a po nezbytném vyválení se na volné pískové jízdárně (tam jsem ho těch cca 20 metrů kolem hrazení jízdárny ke vchodu poslal samotného, aby se pak zase vrátil zpět pro masku a ohlávku ;-)) a hurá ven (opět spořádaně krokem ve volnosti u ruky), prý pryč z toho blázince (vypadalo to jako potenciální riziko práce a cvičení ;-))

PES
    PES --- ---
    Takže dnes to můžu Vobluďákovi zkusit vynahradit, je hezky, mám čas, takže si může určit kam chce jít ven ;-)

P.S.: Sice to na začátku května vypadalo s rybízem všelijak, ale nakonec asi na tu marmeládu do vánočních cukroví na těch několika keřích bude...
    ...jen to teď dát pod síť, aby to neozobali ptáci.

PES
    PES --- ---
    PES: ...akorát mi ho dnes bylo líto, protože bylo málo času a tak jsem koníčka musel zklamat, když chtěl vyrazit na procházku. Když dostal NE ne první cestu, tak mi ještě "ukázal" zbylé dvě cesty od stáje, kterými bychom mohli jít (ale jít se s ním ještě courat hodinu až dvě venku, tak bych se pak vracel prakticky se soumrakem a domů až za tmy - bohužel zítra uderničit na zakázku...)
    PES
    PES --- ---
    Ha! Koníček se konečně dočkal vystrouhání a kopýtka jsou zase jako nová...

...a jako plus navíc se mi podařilo dotlakovat ten FROG sprej proti hnilobě kopyt. Zatím všichni ze stáje nadávali, že jim tam vždy ⅓ až ½ zůstane uvnitř (je cítit jak se to v tom při zaštěrchání pohybuje) a při té ceně kolem 600Kč je to dost luxus vyhodit. Ale jde to doplnit hnacím plynem za pár korun (asi za 30Kč, ale za tuhle cenu lze "oživit" hned několik již zdánlivě "vypotřebovaných" sprejů)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    Pony Express!!!!

National Pony Express Association – Here Comes the Pony!
    http://nationalponyexpress.org/
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    .... protože loňská kůzlata furt upíjejí mlíko, tak jsem zkusila kozu podojit - jen tak uprostřed dne - a mám čtvrt litru. Druhá půlka vemene byla vypitá, ale tohle mě překvapilo... tak možná zkusím na noc oddělovat od pijavic a uvidíme... jestli po tom půl dni bez upíjení by to stálo za dojení....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam