• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: vidím, že jste pořád ještě nenajali japonce Seto (mělo - by - se - to - udělat), který by naházel písek z okrajů jízdárny doprostředka... aby trochu odtejkala voda a nedělala bažinu v bazénku uprostřed.... just saying...
    PES
    PES --- ---
    PES: já ho varoval, že to dnes nestojí za to, jak tam stojí voda prakticky všude...

PES
    PES --- ---
    ...a ze "zábavných historek" ještě hucul přinesl zpět (doslova, protáhl ji i křovím) B-jezdkyni, která po něm chtěla přebrodit řeku a nevysvětlila mu zjevně kvalitně, že to má (pro hucula) i nějaký smysl... tak se na břehu otočil a donesl ji zpět ke stáji...
    PES
    PES --- ---
    PES: skoro...

PES
    PES --- ---
    PES: a možná můžeme ješte zapracovat povel "Play Dead"...

PES
    PES --- ---
    PES: ...a měl by se Vobluďák naučit chápat význam další věty, něco jako "Ne, je to mokrý!"
    Protože nevěřil a musel se jít podívat a obejít tu pískovou jízdárnu kolem dokola, aby si sám ověřil, že v tom si opravdu lehnout a vyválet se nechce...

Pak pochopil, že to tam je fakt mokrý...
    ... naštěstí to přece jde (o nějakou chvíli později) i na trávě...

PES
    PES --- ---
    ...a teď pár vteřin Slunce, než přejde ta malá trhlinka v mracích a dojde další várka přeháněk/deště...

PES
    PES --- ---
    NYEMI: Jedno z našich dnešních "nejlepších" počasí...
    .... těsně po vyfocení 5min. sprška...

NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Tady je zatim hezky, sice fujavec, ale jeste neprsi, i kdyz prepovidaji, ze bude. Tak jsem se dala do prorezavani dzungle na zahrade a paleni, kdyz je mokro, tak nehrozi, ze nec chytne, jak v lete. Vitr je neprijemnej, ale nastesti ohen drzi na miste :))
    A odpolene bych si zopakovala tu vcerejsi super vyjizdku...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Tady jsme bohužel (jak včera odpoledne, tak dnes dopoledne) jako
    Na samotě u lesa - chčije a chčije
    https://www.youtube.com/watch?v=giFhuRI3j_0
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: I ted tu mame slunicko!
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Vám v sobotu fakt alespoň chvíli svítilo Slunce? (Tady bylo šedivo popř. i deštivo celý den a ještě k tomu zima... ráno jen nějakých +6°C)
    CNV
    CNV --- ---
    NYEMI: Pár kousků dobré pečínky by z něj očividně bylo :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Dneska mne muj jatecni ovar presvedcil, ze ho jeste utracet nemam a byl na vychazce velmi snazivy! Poprvy tohle leto jsem sla na normalni vyjizdku.

PES
    PES --- ---
    CNV: Pche! To je přece naprostý základ "úspěšného" majitele koní se jich zbavit ve správné chvíli (kdy náklady začnou převyšovat užitek) a to nejlépe tak, aby to ještě něco hodilo (ideál je nějaký trouba, co se za vlastní peníze o koníčka dostará)...

(upozornění, obsahuje prvky *ironie* a *cynismu*)
    CNV
    CNV --- ---
    MIST: V tom bude asi jádro pudla, že tam koně berou jinak. Ne že by u nás nebyli lidi schopní týrat zvířata, ale koně jsou tu prakticky výhradně hobby a zřejmě k nim máme větší úctu.
    MIST
    MIST --- ---
    CNV: v tom pripade se omlouvam, vyznelo mi to jinak, stejne jako vam muj prispevek znel utocne.

Video co jsi shledla je z US a musis brat, ze kun je tu neco jineho nez v Cesku. V Nevade divoky kone jsou na urovni premnozenych srnek. Kone tu drzi hlavne mexicani a opravdu kolikrat prachy na lecbu a odklizeni zdechliny nemaji. Takze nakonec ta aukce je nejmensi zlo.
    CNV
    CNV --- ---
    MIST: Ten dotaz fakt nebyl emotivní a hysterický, nejsem žádný oplakávač zvířátek. Nevadí mi, že se koně porážejí a jejich maso se jí, příčí se mi zacházení typu "už k ničemu nejsi, tak mi nestojíš ani za zařízení důstojného konce". (A že je to drahé - to je u koní všechno.)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    MIST: Je dementni a utocny komukoliv, kdo vyjadri obavy o zdravi nekoho jinyho, rikat "nebud hystericka".
    MIST
    MIST --- ---
    NYEMI: utocny? asi to utocne ctes.
    Japonci miluji konske maso, je to jejich delikatesa, dava se do sushi a nikomu to zily netrha, ze?

CNV: plno konu, kteri sotva dychaji (protoze majitel nema na leceni nebo odstraneni kone), se da na aukci koupit a lidi investuji velky prachy do jejich zachrany. Osobne vidim spis prinos, ze se zdechliny ruzne nepovaluji nebo ze zvire muze mit i sanci prezit.
    Takovehle vykriky "videla jsem video a vse je zly" jsou emocialne vyvolany, bez ohledu na celkovy obrazek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam