Dnes mne koníček vítal hned od cesty, ještě mne ani nemohl vidět, ale slyšel jak mi v mrazu vrže guma podpatku na botě a on moc dobře ví kde takové vrzání slyšel ;-) , takže na mne řehtal hned při přiblížení se k hranicím ranče...
...a pak podruhé, když jsem se od stáje vracel s ohlávkou a vodítkem, to už se rovnou i chystal k východu. A jelikož jsem přišel opravdu brzy ráno (no také když jsem vzhůru mezi 4-5, tak není problém jít na vlak v 6 ráno, zaopatřit Haciendu a na ranč dorazit ještě kus před 8h), tak jsem ho mohl ještě před snídaní oddekovat, nechat vyválet v písku, co si hodně užívá, pak mu v boxe dát snídani ve stáji, kdy jsem ho v boxe i mohl pohodlně vyčistit a pak zase zadekovat pro venkovní prostředí.
Jelikož tzv. "Druhou snídani" jen povrtal (ale to bylo tím, že mu do senných granulí dali moc vody, to jsem pak slil, aby to nebyla taková šlichta), tak jsme šli na procházku, kdy se před námi vlekli koně s dětmi jezďáku a kdy si Vobluďák doslova užíval, že může jít kus za nimi a může sem tam okusovat osamělé trsy trávy.
Pak jsme se vrátili, kdy si dal tu "Druhou snídani" (po slití té přebytečné vody to zblajzl s chutí) a že se půjdeme prý podívat ješte na druhou trasu takže druhá procházka - do tunýlku pod tratí, kde opět předvedl jak je vychytralý, protože umí tunýlek projít i přesto, že cca třetinu cesty uvnitř se jde prakticky po tmě (jo, po chvíli si oči zvyknou a i v nejtemnějším místě je slabě na zem něco vidět), ale koníček ví, že dvojnožec má u sebe světlo a tak prý že mám rozsvítit LEDku v mobilu a svítit, aby koníček měl pohodlně nasvícenou cestu (fakt, mrcha, zastavil se a nosem jemně šťouchal do té správné kapsy, kde nosím mobil a jak jsem rozsvítil, tak se hned rozešel). Pak těm koním něco ukažte a oni si to hned zařadí do "užitečných věcí" :-/
Pak už se blížil čas oběda a jelikož jsem tam byl, tak mi rovnou řekli ať mu to nachystám a nakrmím ho (tj. oběd co si dal ještě ve stáji + druhý kyblík namočených senných granulí pak jako zákusek dostal už do výběhu, i když věřím, že by klidně ještě šel alespoň na jednu procházku do okolí, jak byl dnes celkem agilní).
A jedno netradiční foto z nové "hračky" aneb nový (pracovní) mobil s FLIR kamerou :-) (bude se případně hodit, kdyby se - nechci to zakřiknout - někdy hledal zánět či tak...)