• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    Dnes bylo v podvečer o chlup více času, tak po dalším odchlupení (to se nastavuje a vystavuje ze všech stran), tak jsme šli dát z postvy do ohrady kumpána veterána (32 let) a pak jsme ještě s Vobluďákem dali malý okruh 2km poklusem (jeho to bavilo, přes polovinu pak se mnou klusal ve volnosti - pochopitelně on se ani nezadýchal, ale já také neplival plíce a dával jsem to celkem v pohodě ;-)). Řekl bych, že ho ty klusové kusy začaly bavit...
    PES
    PES --- ---
    Jen taková malá perlička pro zasmání - dnes jsem se na chvíli odpoledne dostal za Vobluďákem (jen vyčistit - to se mu moc líbilo, vždy při vyklepávání hřbílka měl pocit, že už nebudu drhnout a tak se vždy významně nastavoval a snažil se přitisknout blíže), ale nebylo dost času na nějakou vycházku ven - a to pak přišla "stížnost", když jsem odcházel, tak se chystal se mnou skrze východ a když jsem ho nevypustil skrz a nevzal s sebou, tak jak stál a koukal na mne přes ohradu, tak začal "bublat" to své "hyhyhy?" jako že co se děje, jak to, že nejde ven? ;-) (jak je zvyklý, páprda!)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: No no, jak začal stárnout a telomery v buňkách doráží ke konci (života), tak první co odejde jsou právě pigmentace chlupů a tak už je fakt dost šedivý kolem očí, na nose, pár míst má i na nohou a kolem kohoutku.
    Račte detail...

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: koukám, že je strašnej šedivák... kolem očí a tak... :/
    PES
    PES --- ---
    Dnes konečně trochu počasí a hlavně ČAS na důkladné vyčištění oře... skoro 3 hodiny drhnutí a čištění, než se dostal do této podoby (jo a převrácený kyblík, protože je fakt doslova debil, který si musí převrátit a vysypat kyblík s krmením jen proto, kdyby náhodou něco dobrého bylo až na dně :-/ )

PES
    PES --- ---
    Tedy koukám na projížďku s fríským hřebcem skrze Dublin...
    ...to tak zkusit v Praze, to by bylo "show"...

Riding A Friesian Stallion In Dublin City! Bumping into Mick The Busker
    https://www.youtube.com/watch?v=rPThfLjJ6hI
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ANABEL_LEE: Dosud jsem zažil tyhle příběhy jenom z "druhé ruky". Mimochodem ty boty stály lehce pod 1500,-. Což je kolem koní v podstatě zadarmo.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: no, leta me naucila, ze k tem, ktere nemuzu vychovavat nebo neznam, proste nelezu :) nepotrebuju se nechat rakvit cizima dementama
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: snažím se také vychovávat koně, aby po mně nešlapali a udržovali tzv. osobní prostor (ale to jde jen s těmi, které můžeš vychovat, což u cizích často nelze)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: no, tak mas stesti, ja uz zapasovanou nohu zazila (u jinych lidi, u me nastesti ne) a nedik... a jako boty za desitku si do hnoje kupovat nebudu no :) lepsi je davat si pozor, nasi po me slapou fakt jen vyjmecne
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: musíš vybírat boty pro řemeslníky na stavbě a ne nějaké šméčko...
    ...žádnou tu výztuhu mi ani nepatrně nezdeformovala ani fakt těžká shirská kobyla (a to mi na tu botu stoupla omylem a fakt nechtěla), i když u těchto koní se zase rozloží tlak na mnohem větší plochu kopyta.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: to nechces, mit prsty skriple v kovove špici
    PES
    PES --- ---
    COWBOY: ;-)

Kdysi (ještě když jsem byl jen jako klient na vyjížďce) mi jeden valach naznačil jako tohle funguje - ale on byl ještě pohodový, on moc dobře uměl krajem kopyta přišlápnout kraj boty bez prstů a pak se tvářil jako že člověka nevnímá a je něco děsně zajímavého na druhé straně a hodně daleko...
    ... nicméně mrzák takhle zafixoval člověka, aby se nemohl pohnout, a čekal na podrbání (a nezvedl nohu, dokud nebyl spokojený) ;-)

Od té doby jen boty s pancéřováním prstů ;-)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    PES: Teď už to vím taky.
    PES
    PES --- ---
    COWBOY: bez okované špičky ani ránu! ;-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    COWBOY: nj tak good luck :)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ANABEL_LEE: Nejdřív jsem se trochu lekl. :-)
    Kůň není náš. Kastraci jsme nabízeli už loni, když jsme kastrovali našeho kluka. Neprošlo to.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    COWBOY: doporucuju vykastrovat, bude se lepe prodavat
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    COWBOY: Je u nás druhým rokem na ustájení. Tedy jestli se dá mluvit o ustájení, když žádnou stáj nemáme. :-)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Kdyby měl někdo zájem. Tak tenhle kluk mi loni stoupnul na nohu, když jsem ho předváděl mezi výběhy. Okovaná špička boty se osvědčila. Že mi na noze stojí kůň, jsem zjistil až podle toho, že nemůžu zvednout nohu.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/167899593/prodam-4leteho-hrebce-ct.phphttps://zvirata.bazos.cz/inzerat/167899593/prodam-4leteho-hrebce-ct.php?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam