• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Tak dementně velký obrázek, ale můj mega sud už není mega sud, ale šťastná matka :) Dneska v noci se mi narodilo vořešátko :)

PES
    PES --- ---
    Zatím procházka stínem na cestě u řeky s pasením, díky repelentu na koníčka nejde ani ten hmyz (na který je nejspíš také moc vedro a sucho, že prakticky nelétá)...

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no právě že často tam nejsem... kozenky se chodí pást zcela svévolně...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: ale ona moc dobře ví, že od toho jsi tam ty, abys ji vysvobodila...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: já vím, jsem marná.... ale bojím se, že si Lorinka (ona je takový trdlo) zašprajcuje hlavu v plotu....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Jíš trávu? Nejíš! Takže tomu houby rozumíš a nemůžeš pochopit tu kozu ;-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    o den dříve, stejná kozenka vzadu - se svou sestrou musí skákat přes pastvinu, aby něco viděly a dostaly se skrz trávu....

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    na druhé straně plotu bude tráva vždycky zelenější.... i když mají vaše kozeny pastevko o rozloze zhruba hektar a půl a mají na něm vlastní trávu a kytky metr vysoký...

PES
    PES --- ---
    PES
    PES --- ---
    PES: Tak jedna podvečerní z řeky, dál do hloubky jsem telefon riskovat nechtěl, i když deklaruje nějakou odolnost na ½h do 1.5m...
    ...ale až ke splavu se dobrodit nechtěl, strašpytel. Nicméně i když se mu nechtělo, tak přece jen šel, když jsem přece šel před ním.
    PES
    PES --- ---
    Dnes jsme statečně přebrodili DIVOKOU řeku ;-) (sotva si smočil kopyta a já přeskákal po kamenech suchou botou) , aby se vyzkoušela lepší tráva na protějším břehu (je to tam o něco více ve stínu, tak není sežehnutá do sucha, ale bodavého hmyzu na vyvražďování tam bylo stejně anebo ještě více)...
    ...koníčkovi stačilo jen ukázat a přebrodil vedle mne spořádaně tam a pak i zpět, musím si (opět) pochválit, že na "stará kopyta" se chová čím dál tím více vzorně, poslouchá na verbální pokyn (i když já to beru spíš v rovině "návrhu" a on to udělá ;-)).

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: já na to bohužel přišla až když slípka měla zánět celé břišní dutiny....
    PES
    PES --- ---
    VAMPY: Nedošlo náhodou k záměně s receptem na slepičí polévku??? ;-)))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: Ha retence vajec, nebo snusky. Ale pry to jde docela uspesne resit ponorenim slepice do teple vody :)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: A nebo to zadrzene vejce jak pise PES, ale to ma vetsinou nejakou dalsi pricinu. Samo o sobe zadrzeni vejce je dusledek
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Zanet vejcovodu? Ten udela neco podobnyho ve slepici.
    PES
    PES --- ---
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: něco jako "zadržení vajec" (ale slyšel jsem to jen ve spojitosti s nějakou želvou v českém dabingu jedné z epizod 'amerického' holandského veterináře jménem Dr.Pol z Michiganu , na Animal Planet anebo National Geographics Wild či kde)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: já už koně nemám.... plus teda s naším vegetačním obdobím 90 dní v roce nevím, kam dřív skočit....

Nicméně mám dotaz... přišla jsem o slepici, nepodařila se nějak vejcotvorba a v podstatě jí to roztrhalo vnitřnosti... anglicky se tomu říká "eggbound" - je pro to český výraz?
    PES
    PES --- ---
    A dnes ještě vyšel čas a počasí na pořádné umytí koníčka

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam