• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    PES
    PES --- ---
    PES
    PES --- ---
    Tak dnes klasika vyčistit a mohutně podrbat hřbílkem oře (až se natahoval jak německý ovčák na výstavě ;-)) a pak na procházku s inventurou dozrávajících jabloní a hrušní kolem cestiček...

PES
    PES --- ---
    PES
    PES --- ---
    Jeden moc spokojený koníček...

PES
    PES --- ---
    PES: expert :-(

Nehoda se stala po nedělní osmé hodině ranní. „Z výpovědi řidičů policisté zjistili, že muž jedoucí ve vozidle kia se podle všeho plně nevěnoval řízení, protože se shýbal pro předmět, který mu upadl na podlahu vozu. Vlivem toho narazil do návěsu dodávky mercedes převážejícího koně,“ uvedla mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.
    PES
    PES --- ---
    Aneb jezděte bezpečně...
    Řidič na D1 převrátil přívěs s koňmi - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-ridic-na-d1-prevratil-prives-s-konmi-40481989

PES
    PES --- ---
    Dnešní vycházku jsme pojali na téma pátrání po dozrávajících ovocných stromech aneb od jabloně k hrušni a zase k jabloni... samo jen decentně, jinak pasení na tom zeleném, vo ještě není úplně na seno z těch posledních 14 dní sucha...

PES
    PES --- ---
    ... kůň ...

PES
    PES --- ---
    PES: chodí způsobně na kraji, cyklisty (i jednoho blba na motorce) okázale ignoruje.

Sice se mu nejdříve na procházku ven, od stáje, od koní (byť od důchodců byl úplně na opačném konci velké pastviny), od možnosti loudit kyblíček u stáje, ale potom se rozešel a zjistil, že venku "na okruhu" už zrají jablka a hrušky (našel dva nebo tři kousky spadané), tak najednou vycházka prý fajn ;-)

PES
    PES --- ---
    Konečně jsem se dnes urval od pracovního shonu a stihl zajet za koníčkem a jít na menší procházku...

PES
    PES --- ---
    Chyba v úsudku? Olympijská vítězka se odhlásila z Paříže, na videu bije koně - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/oh/pariz-2024/jezdectvi-charlotte-dujardinova-biti-kone.A240724_104541_olympiada-paris-2024_ipet
    PES
    PES --- ---
    VAMPY: IMHO záleží na povaze, i když netuším jak moc tohle v Královských stájích berou do úvahy při výběru. Setkal jsem se s mnoha koňmi, kteří by tohle nesnášeli, ale také i s takovými, kteří by si to vysloveně užívali (že jsou vidět a předmětem zájmu turistů) anebo by těch 30 min. brali také jako očekávanou (neb koně často milují rutinu a známé věci) pulhodinku na "šlofíka" (resp. alespoň relax v klidu za ignorování okolí).
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Ja se furt nemuzu rozhodnout jestli to je tyrani koni nebo neni. Pry tam takhle stoji 2x 30 minut a ne kazdy den, coz neni tak dramaticky, ale pokazde kdyz vidim jejich video, tak jsou vynerveni uplne do nepricetna, tak v pohode z toho asi nebudou
    PES
    PES --- ---
    ...aneb "NESERTE KONĚ!"

Turistka popudila koně královské gardy, zakousl se jí do paže - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-turistka-popudila-kone-kralovske-gardy-zakousl-se-ji-do-paze-40481332

PES
    PES --- ---
    PES
    PES --- ---
    PES
    PES --- ---
    Průchodnost ověřena i s ořem...

PES
    PES --- ---
    VAMPY: dobrej vtip ;-) (minule mi cestu částečně prorážel Vobluďák a naopak, co se jemu nezdálo, tak jsem prorážel já - ale řekl jsem si, že to chce vyčistit, aby to nezarostlo, když už jsem tu "zadní cestu" před pár lety udělal)...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Ty se jim tam realizujes teda dost. Doufam, ze si te alespon vazi
    PES
    PES --- ---
    PES: nakonec toho bylo asi 600 metrů k prosekání vyčištění...

PES
    PES --- ---
    Se srpen a malými nůžkami na větve zprůchodnění na průřez koně (většinou i s jezdcem)...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam