• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAPANEVROPA - čeká nás konec národů v Evropě?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LALINA: víš já nějak nesdílím pocit, že pár vyvolených lidí řídí svět. mám spíše čím dál větší pocit, že to právě neřídí nikdo.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN : ty ano, já ano...ale ti lidé, co hýbou světem, jsou daleko v bezpečí, nejsou v Evropě:)) těm je to šumák... naopak ta řevnivost mezi nima by jenom mohla urychlit ten výmaz jednotlivostí a špecifík a tak by pro ně mohla být i vítaná. Prostě se to v evropě smíchá, původní rozmazlence postaví muslimové do latě a zničí jim kulturu a národnosti, pak se vybijí mezi sebou a to, co zbyde, bude vybouřený, zdecimovaný, bez ideologií a bez národností, bez rozdílností - bude to dobrej matroš na ovládnutí.....
    Musíš uvažovat jako oni, ne jako ty.)))
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LALINA: já bych se manipulování muslimů bál. Sunnité, šíté, salafisti...ti si dou vzájemně po krku:
    Viz dnešní zprávy:
    Drogy, vraždy a hromadné bitky. Mezi uprchlíky v Německu přituhuje - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...i-uprchliky-v-nemecku-dnq-/zahranicni.aspx?c=A151006_152909_zahranicni_mlb
    LALINA
    LALINA --- ---
    ale ted mě napadla ještě jedna věc:
    jetřábi, kteří hýbou světem, nelpí na hodnotách, které vydobyla evropská civilizace. Pro ně je řád, poslušnost a ovladatelnost stáda mnohem lákavější, než neustálé dohadování se se sebevědomými lidmi, občanskými společnostmi a vůbec se všema, kteří kladou jejich nezřízené pažravosti nějaké překážky.
    A tak jako si kdysi římský císař Konstantin I. uvědomil nesporné výhody křesťanské víry a učinil z ní státní náboženství, tak si uvědomili i dnešní vládcové nesporné výhody islámu, který dělá z lidí nerovnoprávné, různě rozkastované, nepříliš vzdělané, ukázněné ovce, kterými lze velmi dobře manipulovat (nehledě na to, že účinně eliminuje nespornou schopnost žen ve všech sférách života). (věří, že islám a muslimy dokáží ovládnout a přizpůsobit svým potřebám lépe a snáze, než křesťany)
    LALINA
    LALINA --- ---
    Zajímalo by mě, jestli si někdo tady oprvadu myslí, že by ten záměr vytvořit panevropský národ, mohl vůbec mít šanci na úspěch. Obzvláště pokud má být docílen skrze muslimy, kteří jsou asi ochotni k oproštění se od tradic ještě mnohem méně, než původní evropani?
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    LALINA
    LALINA --- ---
    od slov Junckerse až ke kalergimu

    Joseph Goebbels českým umělcům a intelektuálům: "Nikdo vám nerozumí lépe než já". Německo opět v čele pokroku a lidskosti. Česko jako 17. spolková země? Naše 11. září | PROTIPROUD
    http://protiproud.parlamentnilisty.cz/...ku-a-lidskosti-cesko-jako-17-spolkova-zeme-nase-11-zari.htm
    LALINA
    LALINA --- ---
    taková nehoráznost, to se musí napravit, v Evropě je prý moc Evropanů... no to je prostě drzost

    http://echo24.cz/a/ihsgj/v-evrope-je-moc-evropanu-vezmete-si-migranty-radi-osn
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN . tak to se odvážím říct, že takhle se na to většina lidí doopravdy nedívala - asi nemoudře.
    osoně jsem to vnímala jako spolek zemí, které spolu spolupracují hlavně v ekonomické oblasti. Ačkoli už někdy v té době jsem zaslechla nějaký hlásek ze západu, abysme si to tak nemalovali, že si tam nejsou všichni rovní. A koliniální země? hele asi jsem blbá, ale fakt jsem měla za to, že to je daleká minulost a ty země už žádné kolonie nemají takže v cajku...

    všechno to prostě byly opravdu moc naivní představy (přestože jsem založenám pesimista a nikam do stropu je neskákala ani nečekala zázraky)
    Ale zároven jsem vždycky ochotná věřit, že to bude lepší, než si představuju a věřila jsem, že to může vyjít. Když ale v EU pracoval někdo z mého příbuzenstva, tak mi došlo, o co jde...... a tahle věc dneska to je jenom poslední kapka a věřím, že musíme co nejdřív pryč. Pryč z týhle instituce, ne z evropy.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LALINA: Tak třeba to, že s naším vstupem do EU jsme nechtě akceptovali, že vstupujeme do spolku se státy, které ještě byli ve 20. století byly koloniálními mocnostmi. V podstatě jsme tím vstupem přijali to, že budeme řešit jejich problémy. A taky že máme společné nepřátele. Tedy nepřítel Německa = nepřítel česka.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN : to je na mě trochu moc složité :)) mohl bys to trochu zjednodušit? třeba příkladem?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Problém každé koalice je v tom, že každá z těch stran je de facto podpisem spolupráce ochotna krýt hříchy minulosti těch " dočasně spoluspřízněných".
    LALINA
    LALINA --- ---
    Pegg. Zklamalo ty panevropske utopisty, kteri veri, ze Evropa musi byt jednotná a silna, aby se udrzela na špici velmocí. Ale kdo kurva porad chce byt velmocí? Sak kdyz nekdo nas napadne, muzeme se branit spolecne, ne?

    Jo, Thatcher byla realistka, ne ti panove. Je to utopie. Zjistil to Jiří z Poděbrad i Jan Amos i Coudenhove-Kalergi.
    PEGGYK
    PEGGYK --- ---
    „Sjednocená Evropa je klasickým utopickým projektem, pomníkem marnivosti intelektuálů, programem, jehož nevyhnutelným údělem je krach…“
    M. Thatcher
    PEGGYK
    PEGGYK --- ---
    LALINA: Koho zklamalo původní obyvatelstvo? někoho, kdo si hraje na BOha? Kdo chce prosazovat svoje zájmy přes mrtvoly? Původní obyvatelstvo se prostě chováí přirozeně, takže objektivně nezklamalo. Nakonec doma si každý může dělat co chce.Sociální inženýrství je proti Bohu a přírodě. Nakonec v USA vidíme, jak dopadá umělá výroba "národa". :-(((
    Frankenstein...
    LALINA
    LALINA --- ---
    PEGGY - ale co jestli se někdo olpravdu rozhodl, že se onen "ideální materiál" pokusí vyrobit, když původní obyvatelstvo zklamalo ? když se ukázalo, že s původním obyvatelstvem to fakt nepůjde, mohl mít někdo ten nápad využít k tomu imigranty, kteří se sem přesouvali v posledních cca 20-25 ti letech?
    PEGGYK
    PEGGYK --- ---
    LALINA: Tyhle ideje se nemůžou nikdy uskutečnit, protože - jak říkal Jan Werich "Lidi sou lidi." Nejsou andělé.
    Nemůže být sjednocená Evropa a jeden "velký evropský národ", protože v Evropě je mnoho různorodých národů a to ji mimo jiné činí krásnou a rozmanitou.
    Můžeme se a měli bychom se konečně smířit s tím, že to tak je (vždyť na tom není nic špatného, naopak) a na tom stavět budoucnost.
    Stavět se musí na tom, co reálně je a pracovat s materiálem, jaký je k dospozizi, ne stavět vzdušné zámky na tom, co by "mělo být" a myslet si, že pracujeme s "ideálním" materiálem, když to tak není.
    LALINA
    LALINA --- ---
    a píše se tam, že po první válce lidi ignorovali tendence k totalitě a všechny neblahé projevy schylování se k válce a všechny poukazy na tyto skutečnosti považovali za spiklenecké teorie a chorobnou podezíravost. Sakra co mi to jenom připomíná.... :))
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak jsem začala číst tu Pan-Evropu.
    hned na začátku v předmluvě se píše, že "C.K. nazývali utopistou, přesto však byl větším realistou , než jeho současníci, protože kdyby se jeho vize uskutečnila, zabránilo by se druhé sv. válce a následnému rozdělení Evropy."

    Už jenom tahle věta usvědčuje imho autora předmluvy (a možná i vydavatele) ze záměru mást dojmy a pojmy a ukazovat věci v poněkud posunutém úhlu. Uvidím, jak se to bude vyvíjet dál..
    LALINA
    LALINA --- ---
    to je tak .... rozporuplné, číst si ty krásné sny, vize a touhy po sluníčkovém evropském ráji a potom se podívat ven, jak nám ten pokus nevyšel...... nadšení a touha - a deprese marnost...
    marná sláva, jakoukoli krásnou ideu někdo má, je vždycky zpotvořena a zkarikována k nepoznání a někdy až ve svůj opak...... :((
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam