ahoj, jdu si pro radu zkušených. svařuju k sobě dva 3m jekly s 3mm stěnou. má to být podpora/překlad pro vrata. nedávám vcelku jeden široký jekl, ale svařuju dva k sobě aby uprostřed vznikla výztuha - tolik k tomu proč. na straně do garáže můžu nechat přiznanou housenku, ale strana do ulice a musí být super pohledová, hladká jako dětská prdelka. svařuju to 2.5mm elektrodou, invertorem, a nedaří se mi ani po přebroušení vyhnout se takovým těm přechodovým prohlubním.

myslím, že svařovat tak, aby to drželo umím viz boďák

housenka je samozřejmě po prvním jetí trochu zapuštněá po úrovní roviny, ale i když jí přejedu druhou vrstvou, tak na jejím okrají se dělají malé prohlubně, které když zbrousím, tak to furt není dobrý

myslím, že dalším lepením těch prohlubní ten problém jenom posunu dál a dál, nehledě na to, že na tom sjedu tisíc elektrod a dva tisíce brusných kotoučů. a tak si říkám, jestli by nebyla lepší cesta to přetmelit. mám dobrou zkušenost s karosářskými PU tmely. nicméně vrata jsou přímo na jih, třičtvrtě roku na to praží slunko. samozřejmě na to půjde barva. uvažuju dobře? vydrží to ten tmel? dělám někde ve svařování chybu a jde to vyřešit tak, že tu housenku nabalím tak, že půjde zbrousit do roviny? mám vzít širší elektrodu nebo jet hodně na široko přes ten radius jeklu? to mi pořád ale připadá jako zbytečné plýtvání materiálem, pokud by to vyřešil tmel.