• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DADOSHEKKSVAŘOVÁNÍ - praxe, rady, tipy, práce, doporučení a vše okolo !
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    TLOUDEV: jj tak to bude ten model co mám jako dvojku.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    SNUPAK: osobne mam omikrona s PFC (svarujeme na tovarnich kominech) a slape nadherne... ale stal me 12k.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    TLOUDEV: už se prostě rozpadla:)

A díky všem za rady. To PFC je rada, pro kterou jsem si sem šel. To potřebuji. Už jsem se dost naběhal sháněním pojistek. Můj aktuální favorit je teda todle:

https://www.alfain.eu/z20065-pegas-162-e-pfc

Ještě existuje o 1k levnější varianta od Omicronu, ale tadle by měla mít jemnější oblouk.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    SNUPAK: ...pak tedy nevim, proc premyslis nad nahradou svarecky :-)
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    XBAHNO: jo to jsem si taky říkal. Jednou si půjčil mojí svářečku profík a na první pokus spálil celou elektrodu najednou. To jsem teda čuměl a pochopil, jak na tom jsem:)
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    SNUPAK: vhodné pro elektrocentrály = přežije napěťovou špičku, když zhasne oblouk a centrála nezvládne uregulovat napětí a to vylitne.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    KCHARI: To je dobrá poznámka, ale specifikují to málokde. Když píšou vhodné pro elektrocentrály, tak je to ono?
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    SNUPAK: Jasně že je poznáš, protože právě kvůli "nemehlům" tam jsou. Profík, co to má v ruce zapálí oblouk bez problémů i bez hotstartu, umí udržovat oblouk konstantně dlouhý, takže nepotřebuje arcforce a nepřilepuje elektrody, takže neocení spadnutí proudu při přilepení...
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    SNUPAK: podle mě je skoro jedno co koupíš. Koukal bych po stroji s PFC, protože venku se člověk stejně nejčastěji setká se zásuvkou 100m daleko a nebo blbejma jističema...
    CUKI
    CUKI --- ---
    SNUPAK:Spíš bych investoval do blembáku. Před měsícem jsem si ve Špánu vyskoušel svářet špatnou a vadnou svářečkou, ale půjčil jsem si kvalitní kuklu a je to dost zásadní rozdíl. Alespoň za mě. Já mám problém že ten svar špatně vidím.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    Poradíte mi s výběrem invertoru?
    Jsem zahradník a dělám ocelové lemovky záhonů. Pásovina 50x5 svařená k roxoru 12mm. Je to práce venku, v prachu, bahně. Občas udělám nějakou branku, stolek nebo tak, ale lemovky jsou 95 % mého "sváření". Doteď jsem fungoval s 20 let starým Alfain a dobrý. Ted hledám náhradu. Vlastně by mi stačil Parkside, ale chci slušný stroj, aby mě ta práce bavila. Jsou invertory kolem 4k, nejvíc se mi ale líbí tedle, dvojnásobně drahý. A moje otázka je, jestli ty nastavitelné parametry hot-start, arc-force a anti-stick nemehlo jako já vůbec pozná? Jestli ne, tak dám dvojnásobek za trochu víc outdoor úpravu stroje. Co myslíte?

PERUN 160 E | ALFA IN
    https://www.alfain.eu/z28290-perun-160-e
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Je tu někdo, kdo by mi v Praze svařil dva rámečky z hliníkovýho profilu? Profily přinesu, jde mi jen o to říznout to na 45st a svařit. Materiál viz odkaz. Profily přivezu, celkově to bude jeden rámeček cca 200 x 60cm a druhej 60 x 60cm. Kdyžtak do zprávy, za kolik byste to udělali, kde a kdy. Díky moc.
    Alu L-Profil 20 x 10 x 1,5 mm - HORNBACH
    Alu L-Profil 20 x 10 x 1,5 mm - HORNBACH
    https://www.hornbach.cz/p/alu-l-profil-20-x-10-x-1-5-mm/6069588/
    SNIEGOROZCKA
    SNIEGOROZCKA --- ---
    Ahoj,
    mám doma nějaký vybavení na svařování, co "zapomněl" bývalý, když se stěhoval pryč. Vůbec tomu nerozumím a nevím co s tím, za mě bych potřebovala poradit, kde to nabídnout nebo pokud by někdo měl zájem přijet se podívat co za poklady to je - vše k vidění v Praze ve Slivenci. Přijeďte, koukněte, vyberte si, co se Vám líbí a dejte mi kolik uznáte za vhodný, mi za to dát. Nabídka platí do konce měsíce pak to letí na sběrák.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    This Is What Welding Really Looks Like (No Glare, High-Speed)
    https://m.youtube.com/watch?v=ALS9P_6jX_g
    EKIM
    EKIM --- ---
    EKIM
    EKIM --- ---
    MOAN_HARSHAW: tu mašinu mam a vari to dobře, jen bych řekl že s tím co měly ve škole se mi vařilo líp.
    Navíc ten panel je krapet na píču v tom že když si zadáváš předvolbu jede to jen dopředu, takže pokud se rozhodneš změnit parametr který už si zvolil, musíš se proklikat do kola a nebo to přepnou na začátek. A znáš to ldyž to náhodou premáčkneš, a pak znovu a znovu, takže trpělivost je tu důležitá. Navíc je to na otočným čudlíku takže se stane že ho při zmačnutí pootočíš a změníš parametr, někdy ampér, někdy délku dofuku a někdy režim svaření. Ale za ty prachy a možnost supportu, jsem spokojený.
    Když si vzpomenu, přihodím i pár fotek výtvorů.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    Dřív se to kovalo z jednoho kusu. Při svařování bych takovou věc asi pro klid duše rentgenoval. Žíhat urcite
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    CUKI: tezko rict... jeste je zvlastni, ze 95% prurezu toho zlomu je pokryto nejakou rzi a jen ten malinky okraj je cisty. jak kdyby to dlouhou dobu viselo jen na nem... to by vysvetlovalo i prasknuti pri mirnem (statickem) zatizeni... je dost mozny, ze ten svar nebyl v celem prurezu driku, ale jen po obvodu, dostala se tam prasklinou vlhkost a byl problem....
    CUKI
    CUKI --- ---
    HARVIE: Pamatuju dobu, kdy se to řešilo s důsledností Pita Shuberta a na těch dalších se dělali trhací zkoušky a další analýzy :-D

A co tedy s tím je v rámci tohoto vlákna? Vypadá to hloubkově provařeně. Nějaký vliv chemické reakce? Že by bez vyžíhání byl materiál až tak křehký? To je tam vážně takové pnutí?
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    CUKI: no z hlediska horolezectvi neni potreba zjistovat proc to prasklo, z hlediska horosvazu to prasklo, protoze to nema atest EN 959. Proč to prasklo fyzicky je otazka pro nas :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam