• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DADOSHEKKSVAŘOVÁNÍ - praxe, rady, tipy, práce, doporučení a vše okolo !
    Přečti si nástěnku...
    rozbalit záhlaví
    FRANCYMOORE
    FRANCYMOORE --- ---
    HARVIE: je to jako obalena elektroda.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    FRANCYMOORE: co to je za technologii?
    FRANCYMOORE
    FRANCYMOORE --- ---
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    HARVIE: Jak rikam, zejtra promerim... Ale zase, elektrovodny laky se delaj na bazi stribra a ani tak ta vodivost neni nic moc a cena samozrejme horentni. Kdyby to s levnym zinkem, jiste by se to pouzivalo na kde co, coz v praxi nevidim.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    XBAHNO: ja mam pocit, ze sem to pripojoval na 30V laboratorni zdroj a ani tuk
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    HARVIE: Zinkovej sprej na "zinkovani za studena", prodavaji to primo v zarovy zinkovne. Je pomerne drahej a samozrejme zarovymu zinku se nevyrovna, byt bych ho hodnotil jako kvalitni barvu, drzi docela dlouho. Vodivost nevim, zejtra to eventualne muzu premerit, byt mereni multimetrem bych bral s jistou rezervou, co je nevodivy pro pul voltu muze pet voltu docela hezky prorazit - napr. clovek je takhle hodne nelinearni odpor...
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    XBAHNO: čim to stříkáš? zinkovym sprejem?

já mám nějakej na kterym se píše, že lze použít k vytvoření vodivý mezivrstvy při bodovym sváření a že to je 98% zinku v tom spreji. takže mě docela překvapilo, že když jsem ho nastříkal docela slušnou vrstvu na plast a nechal zatvrdnout, tak multimetr tvrdil, že je nevodivej a to i v rozsahu megaohmu...
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    SASOS: jj, MMA. Zinek je hnus, bubla to, sviti to takovym modrym obloukem, svar stoji za prd a fakt je to jedovaty. Ale zase fakt staci to sundat z blizkyho okoli a pak prestrikat a je to v pohode.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Remove Galvanization with Acid - Hackett How-To
    https://www.youtube.com/watch?v=8Tld3onsUVE
    SASOS
    SASOS --- ---
    XBAHNO: čím jsi to vařil MMA? Ptám se, protože když jsem vařil skleník z pozinkovaných trubek před cca 12 lety, tak mě strejda upozorňoval, ať zinek v místě sváru sundám fričkou, že v tom jinak zalepím elektrodu a prd svařím. Tenkrát jsem neměl o zinku a jeho vlivu na organismus ani páru a asi díky tomu jsem "přežil bez úhony".
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    SASOS: A ze toho zinku nemusi bejt moc, jenom sem varil pozinkovany zemnici pasky na pozinkovany patky, 4ks, parkrat sem si loknul a jak me bylo blbe...
    SASOS
    SASOS --- ---
    HARVIE: najdi si v googlu "zinková horečka" je to tam docela barvitě vylíčeno. Jinak hliník je taky moc fajn :) - padaj vlasy atd.
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    HARVIE: zinkem sem se priotravil to vim urcite a hlinik je svinstvo nejvetsi... ale tam jde o tlustsi veci hlavne kdy se ti opravdu tavi a ty sracky vdechujes muze ti to potrhat plice...

zavarit naky plisek sup sup doma jeden to asi neumres :) ale pri nejake vetsi vyrobe staci den a muzes mit trvale nasledky zrovna vcera sme to resili...
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    DADOSHEKK: cim se priotravis? hlinikem?
    FRANCYMOORE
    FRANCYMOORE --- ---
    DADOSHEKK: na mig/mag a mma mam evropský papíry.

Jo zinek je previt, kamos me vyprávěl jak makal dva měsíce ve fabrice, v Lomnici n/P, kde se svařovali ze zinku nějaký koše.
    Makali tam jen ukačka a prej po pul roce jim začali vypadávat zuby.
    Safety first :D
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    sranda :)
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    FRANCYMOORE: cockem umis ? no snared to neni a hlavne musis mit odsavani primo u toho a taky kuklu s odsvanim SPEEDGLASku jinak se priotravis stalo se mi to se zinkem a neni to nic prijemneho...
    FRANCYMOORE
    FRANCYMOORE --- ---
    DADOSHEKK: jo, tig bych se chtěl naučit. Zkoušel jsem s nim vařit hliník a není to žádná sranda
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    FRANCYMOORE: skoda....
    FRANCYMOORE
    FRANCYMOORE --- ---
    DADOSHEKK: ne nedělal, jen sem se chtěl podělit o tuhle nádheru
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    FRANCYMOORE: si delal ty ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam