• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DADOSHEKKSVAŘOVÁNÍ - praxe, rady, tipy, práce, doporučení a vše okolo !
    FRANCYMOORE
    FRANCYMOORE --- ---
    DADOSHEKK: Nazívejme to wolframová elektroda
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SASOS: budu muset nejak vymyslet.
    PEEP: o cene to neni poridil jsem si to kvuli vaze a velikosti. varim rekreacne abych tak rekl.
    SASOS
    SASOS --- ---
    RAINBOF: dálkové ovládání je jen vytazeny potenciometr na kabelu, kterým měníš hodnotu proudu. Podívej se na TIGovky a zjistíš, že mají mezi silovými konektory na předním panelu ještě šroubovací vývod plynu a to samé na zádech, což je vstup plynu. To ta tvoje mašinka opravdu nemá...
    PEEP
    PEEP --- ---
    jinak se musim pochlubit - tento tyden jsem poridil Fronius Variostar 317-2 a konecne mam radost ze svarovani - vari to asi o 1000% lip nez Esab caddy, kterou se mi nikdy nepodarilo seridit tak, aby svar vypadal k svetu
    PEEP
    PEEP --- ---
    RAINBOF: musis se smirit s tim, ze tato svarecka je proste jen MMA a TIG k tomu napsali, jakoze to taky umi, ale potom k tomu potrebujes jeste spoustu veci okolo, takze te to nakonec vyjde draz, nez kdyby sis koupil primarne TIG, ktery umi jako dalsi funkci MMA
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SASOS: to je ale ono ne ? zmacknes, pusti se plyn pres solenoid a za chvili i svarecka.. navod je kdovikde. zkusim to najit.
    SASOS
    SASOS --- ---
    RAINBOF: ten konektor co tam máš je jen dálkové ovládání svářečky, podívej se do návodu k ní.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SASOS:
    mam kitin 150 TIG LA
    vypada to ale takhle: https://svarecky.heureka.cz/kuhtreiber-kitin-150/

Konektor na cosi tam je. cajky mi doporucili na svar shopu. Rad bych varil nerez draty, chtel bych udelat nejake hezky vypadajici konstrukce pouzitelny doma. Nerez jsem MMA zkousel a nedopadlo to vubec dobre.
    SASOS
    SASOS --- ---
    RAINBOF: Pro TIG s touhle mašinkou budeš muset pořídit TIG hořák, lahev Argonu, redukční ventil ideálně s průtokoměrem kalibrovaným pro Ar, pak musíš specifikovat co budeš chtít zkoušet svářet, černý Fe nebo nerez (na Al tu bude chybět střídavý průběh svařovacího proudu, takže na ten můžeš zatím zapomenout). Dál si ujasni jakou tloušťku materiálu. Materiál a síla jsou potřeba na výběr netavící wolframové elektrody. No je ale nepříjemné, že tvoje svářečka nemá přípojku na plyn, takže budeš muset řešit spouštění plynu při svaření. Buď extra solenoidem, jehož spouštění bude vázané na spouštění tlačítka z hořáku nebo mít hořák s integrovaným plynovým ventilem. V obou případech si nejsem úplně jistý, jak řešit předfuk a dofuk plynu, který je potřeba, aby po skončení sváření ochladla svárová lázeň a zbytečně neoxidovala.
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    RAINBOF: ja v tom kdovijaky profik nejsem takze ani moc neporadim zaklady vim parkrat sem ti varil a zavarim, ale zadnej slagr to neni... ale jestli si vyvareny tak ti do ruky pujde samo... je to neco jineho... lepsi at ti to nekdo ukaze jinak budes menit Wlfrm tycinky a ty josu docela drahe...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DADOSHEKK: napsal jsem do svarshopu kde sem ho koupil. vypada to na prijemnou praci.
    jinak nemam nic z toho. doted jsem si prskal mma a ten tig jak ho typek predvadi vypada spis na pajeni :).
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    RAINBOF: no to ve finale dost vice co ti chybi... jestli mas bovden a wolframovou tycinku, tak pak uz jen drat, kterym buds varit podle metatrialu ktery budes varit... doporucuju nakou specialku a tam ti poradi uplne presne...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    kitin 170 mam. jsem si nemohl vzpomenout.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    To by měla moje svářečka umět. mam něco jako Gama 1500A s tig funkcí co mimo flašky plynu na to potřebuju ? vypadá to fakt sexy...
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    Tigem
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    https://youtu.be/bXqMaEab6X4 prosim cim vari ten typek ve 3ti minute ?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Hangover CURE! Dangerous Welder's Trick
    https://www.youtube.com/watch?v=AhkcTt97I-0
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HARVIE:
    no vidis a ja si nevsiml toho nadpisu karbid mix :D. ale dostal jsem se k tomu nahodou kdyz jsem premejslel o vyrobe karbidovy lampy. obcas mi to nespina :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam