• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DADOSHEKKSVAŘOVÁNÍ - praxe, rady, tipy, práce, doporučení a vše okolo !
    HACA1
    HACA1 --- ---
    Špatný ...
    Víc proudu ... na p.1,0 mm na koutak 130 - 140 A. Na 0,8 o krapet min ...
    OMIKK
    OMIKK --- ---
    ten testovanej kus jsem otocil kdyz vychladl a mlatil s tim atd takze to drzi...
    OMIKK
    OMIKK --- ---
    OMIKK
    OMIKK --- ---

OMIKK
    OMIKK --- ---
    takze pokracuju s varenim..
    je mozny to nejak posoudit podle tech fotek..jestli je to ok s proudem a s dratem?....
    ...
    kdyz budu varit ten koutak...tak to nejdriv prejedu rovne a pak na to rozvlnenou housenku...
    mam to po tom prvnim rovnym svaru nejak brousit nebo se ten svar poklada rovnou ?...
    sem tam to zaprska ikdyz to je cely obrouseny...
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    THX_1138: supr dik moc...taky sem se nakonec dobral k tomu co rikas ty...
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Self organising steel balls explain metal heat treatment
    https://www.youtube.com/watch?v=xuL2yT-B2TM
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    Cau svareci, obracim se na vas timto s prosbou...poridil jsem redukcni ventil na CO2 tlakovou lahev...mam tu 6litrovku skoro novou. Mam to na airbrush ne na svareni...koupil jsem tento ventil https://www.obchod-kowax.cz/redukcni-ventil-max-eco-co2
    Nicmene vystupni tlak se zobrazuje v litrech za minutu a ja bych potreboval nanometr s bary nebo psi na vystupu, taky bych potreboval regulovat napr mezi 0.5bar a 1.5bar az treba 5bar...moje otazka je jednoducha:
    Muzu ten vystupni nanometr(kowax) vysroubovat a misto nej dat napriklad toto https://www.bahnik.cz/prislusenstvi-a-nahradni-dily/manometr-co2--n2--pracovni-tlak/ ?
    a prosim co znamena pojistny ventil 4bar? co to presne dela..asi upousti? ale znamena to ze kdyz se dostanu na hodnotu 4bar upusti mi to? jo je asi nesmysl pokad nanometr ma rozsah 0-6.2 bar ne? predem dik za radu.
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    H
    SKLIVEC: . .nedavno jsem koupil takovy stary autogen , potreboval jsem letovat mosazi a tak se mi hodil, dal jsem zan 3 tis vcetne mnoha horaku . .u toho tveho je potreba dat pojistku proti zpetnemu slehnuti(nikde ji nevidim,dava se na hadici od acetylenu),to je snad jedine nebezpeci. .
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    HARVIE: Jo, pokud nejsou mega-stary, jak píše Teapack, láhev má nějaký životní cyklus. Konkrétně v acetylenové láhvi je speciální sorbent, rozpouštědlo, celý ten systém musí být v nějaké rovnováze. Acetylén časem degraduje, je dost reaktivní (reaguje s vnitřním pláštěm láhve za vzniku acetylidů - výbušné, vznikají dimery a trimery, cykloizomery...) a tím se ta rovnováha nabourává a je to nestabilní. Takže mně osobně by nekromancie acetylenové láhve nestala za to, kyslík je asi vpoho, pokud jde udělat revize a naplnit.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    HARVIE: revize se dá pouze prodloužit na určité maximální stáří lahve. Takže pokud je lahvím 40 let, tak už ti to nikdo neprodlouží, ale jelikož mají na sobě čárovej kód, tak možná nebudou zas tak starý.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Ale je to vtipny... Kdybys mel doma granat z valky po dedovi, tak uz te honi policie, ale acetylen, se kterym se da udelat vetsi skoda ti prodaj vpoho bez papiru :-) I kdyz takovejch pripadu by se asi naslo vic, nekomu staci i kuchynskej nuz zejo...

BOB_GALLOWS: Teoreticky by sla udelat nova revize a prelakovat to ne?
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    SKLIVEC: Bomby budou na odpis (jaký datum je na reviznich stitkach?Pokud prošlý, nikdo je nenaplní a starej acetylén nic bezpečnýho co chceš mít doma není a zlikvidovat to je spíš za trest než za ně ještě platit), redukcaky vypadají olezle (ale třeba fungují ok), hadice bych kvůli případnému puchření taky radši vyměnil... Jako jsem docela pankáč, ale zrovna s autogenem se i já docela krotim. Hořák a vozejk by se snad daly použít na nějakou repasi... za odvoz... :)

Pokud chceš nějakou tu kacku, zkus to hodit na Aukro, bazoš a tyhle obskůry... Ale moc nečekej.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    HARVIE: ale pouze v případě že je stávající barák pojištěnej =D
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    SKLIVEC: jestli je to kvalitně prorezlý, tak za to koupíš novou kůlnu i s domem :)
    SKLIVEC
    SKLIVEC --- ---
    Ahoj, v kůlně jsme našli acetyenovou svářečku, dvě bomby, hadice s budíkama, vozík, autogen. Máte přdstavu, jakou by to mohlo mít cenu? Díky.

DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    HACA1: Parada a jakou mate kapacitu?
    HACA1
    HACA1 --- ---
    Jindřichohradecko
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    HACA1: a kde ?
    HACA1
    HACA1 --- ---
    Taky mám svárečskou školu s otcem ...