• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DADOSHEKKSVAŘOVÁNÍ - praxe, rady, tipy, práce, doporučení a vše okolo !
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    HARVIE: Jako jo. Celulóza jako pojivo, vodní sklo jako binder, vápenec (aj. soli) jako hlavní výplň se ve finále používají i v některých komerčních elektrodách... Jen to bude strašnej punk, chtěl bych to naživo vidět. :))
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    BOB_GALLOWS: nemuzu to ted najit. tohle neni to co jsem videl puvodne, ale princip je podobnej:
    DIY Welding Rods
    https://www.youtube.com/watch?v=hkE4sAdr32k
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    HARVIE: Hele tohle si principielně fakt říká o TIG... Máčet vrták v novinách nevím (jak by to mohlo nahradit poměrně komplexní minerální obal originálních elektrod?), ale už jsem viděl spoustu divnejch nápadů fungovat, případně dej vědět.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Dobrej trik s vrtákem. By mě zajímalo jestli by to šlo i v elektrodový svářečce... Viděl jsem někde, že dělali DIY obal na elektrodu ze starejch novin napuštěnejch něčim... Na rychlou opravu by to mohlo stačit.

Chipping Hammer Hardfacing Secret
    https://www.youtube.com/watch?v=0QVCs4T7uCg
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    HARVIE: odsavani mrdka tezka
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    . .ta hadice je odsávání zplodin , což když funguje , tak nejni špatný, páč když vaříš něco nového , bývá to od oleje a nebo starý věci od barvy. . nečoudí ti to tolik do xichtu. . ale poněkud to znesnadňuje manipulaci s hubicí. .
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    DADOSHEKK: tvl to na tom hořáku je hadice od vysavače, nebo to je naky pridavny chlazeni?
    OMIKK
    OMIKK --- ---
    s nohama sem nakonec spokojenej...jsou jen nastrikany bezbarvym matnym lakem..
    lisku sem obrousil....trochu tam asi zustalo ale tim to jen dostalo jeste vic industrialni smrnc)
    dik za rady...
    ted jeste budu delat zidle tak se urcite neco vyvrbi)

GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    DADOSHEKK: no rozhodne si najdi toho nejlepsiho doktora az budes potrebovat tu operaci ... ja nemam, ale pritelkyne mela (krejcova) ...nejhorsi byl ten stress jestli bude moct sit ... op, po op, rekonvalescenece ok, uz je to asi 6-7 let a sije ... a jako prevenci dela nejaky cviky ci ji poradili ...

ono v realu, dokud te nepytvaj je dost tezko rict jakej "bordel" tam je ...
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---

DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    Zdar všem... byl jsem u doktora a má někdo karpaly ? Zatím mi bylo doporučeno nesvarovat... mám hodnoty brutal vysoko... zažil to někdo ? Operaci se nevyhnu údajně to nic není. Rekonvalescence 3 měsíce a pak záleží jestli ještě někdy budu moct svařovat.
    Našli mi to, když jsem šel na VIBRACE
    KIE
    KIE --- ---
    HARVIE: na zinek je taková speciální barva, abych chytla a propojila se s tím podkladem, někde mám název.... nedával bych to do prášku.
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    HARVIE: tak úplně nejlepší je žárovej zinek a pak na to práškovej lak. A ještě lepší je to udělat z nerezu a neřešit povrchovku :))
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    KCHARI: Hmm dík, zvážim to... Ale koukám, že asi nemají práškovou lakovnu... Přemejšlím co je trvanlivější. Jestli práškový lak bez zinku, nebo mokrej lak na zinek...
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    HARVIE: můžu doporučit https://www.metalizace.cz nechávali jsme si tam 2x pískovat, metalizovat a lakovat docela složitý věci (rozměry od 2m do 30cm) a stálo to úplný nic. Skoro to bylo dražší odvézt tam a zpátky :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    TLOUDEV: Diky, ale piskovacku mam taky... Spis mi jde o to, ze si nechci brat tejden dovolenou a objizdet 3 ruzny podniky po cechach (samozrejme kazdej 2x, protoze to neni na pockani), abych si to tam jeste nakonec piskoval sam :-) Nemluve teda o tom, ze kdyz ta lakovna to i zinkuje, tak si da pozor aby tam nezustaly kapicky zinku a provede nakou spesl chemickou pasivaci toho zinku, aby ten lak dobre drzel a vypadal.

Nakonec sem nasel tohle u zlicina: https://www.piskovani-tryskani.com/
    Ale jeste nevim jaky maj ceny.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    HARVIE: tak zarovy zinkovani asi v zinkovne, ne v lakovne. opiskovani by problem nebyl tady v Zelizich, piskovacku tam mame, akorat si to musis udelat. Zinkovna je tady nejbliz u Neschnera v Dusnikach. No a pak lakovna - to uz nebude problem.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Neznate v praze nebo nejblizsim okoli lakovnu, kde by za rozumny prachy ocelovou konstrukci (zadny rozmer nepresahuje 1m) umeli opiskovat (vcetne rzi a zbytku laku) a nasledne osetrit zarovym zinkem a pres to jeste praskovym lakem?
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    OMIKK: kdyz se ti nelibi vezmi brusnej kotouc a srovnej to hned je to hesci ;) nejlepsi to parkrat skusit na necisto pohrat si z uhlama az najdes neco co vypada hesky ...
    kyselina sirova https://www.youtube.com/watch?v=x_6QIKfPDM4
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam