• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DADOSHEKKSVAŘOVÁNÍ - praxe, rady, tipy, práce, doporučení a vše okolo !
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    ADIK: díky, to dává určitě smysl.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    NYXYN: to bude mozna efektivnejsi brazing
    ADIK
    ADIK --- ---
    NYXYN: osobne bych dal trubku o sile alespon 2mm. Jinak sikovny clovek tu 1mm nepropali ani nezkrouti. Spis jde o to, ze 4mm plech proudem pro 1mm trubku moc neprohrejes a ten spoj nebude kdovijakej.
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    Ahoj, nejsem z oboru, a tak mám na vás dotaz. Potřebuji svařit trubku (D 8 nebo 10) k plechu (4 mm) podélně a vytvořit v podstatě pant. Stačí síla trubky 1 mm, nebo je to málo a při sváření se trubka propálí/zkroutí..? Mechanický zatížení bude na finalnim produktu malinký, tam by to stačilo, ale nevím jak při výrobě. Děkuju
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    BOB_GALLOWS: jakou hračkou?
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Kouťáček laserem :)

Nebejt teplotních zón, tak fakt z dálky ani neni vidět, že je to vařený. Průvar tak matroš do 4-5 mm (čim tlustší, tím víc svar začne vzhledem připomínat TIG, vč. toho, že jde i přidávat materiál), ale zajímavější je asi minimální tloušťka materiálu - plech 0.8 mm úplně vpohodě, podle manuálu lze vařit i 0.3mm.

Jo a jde tam nastavit strašně moc nějakejch věcí... :-)

KCHARI
    KCHARI --- ---
    PEEP: tohle jsou klasický falcovací kleště. To co sem posílal je něco trochu jiného
    PEEP
    PEEP --- ---
    KCHARI: můžeš zkusit objednat a pak se podělit, jestli to za to stojí
    DEMA Pneumatické děrovací a tvarovací kleště 2v1 | DEMAshop.cz
    https://www.demashop.cz/pneumaticke-naradi/dema-pneumaticke-derovaci-a-tvarovaci-kleste-2v1-14386.html
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    objevil jsem tyhle kleště od Eastwood na přípravu plechů pro tupý sváry https://www.eastwood.com/perfect-panel-prep-tool.html. Nenarazil/nezná někdo alternativu u nás? Tady jsou k sehnání tak falcovací kleště, ale tohle bych chtěl dost ozkoušet :)
    ADAM_SKIN
    ADAM_SKIN --- ---
    ADIK: minule sem platil 180...zdrazil i ten hnusnej sklenikovej plyn :)
    PYKIX19
    PYKIX19 --- ---
    ADIK: paráda to zní dobře. Já jsem to tu nefiltroval, ale asi se stačilo kouknout par postu nazpět. No nic, díky!
    ADIK
    ADIK --- ---
    KCHARI: ja mam teda malou lahev a platim tam kolem tech 150,- :)
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    ADIK: je to v tom Radotíně v hasič servisu nebo jak se to jmenuje za 150? Nebo nejaka takova smesna věc to pár let zpátky byla
    ADIK
    ADIK --- ---
    PYKIX19: teď jsem byl v těch Zlatníkách - PRHAS - naplnili vlastní láhev argonem na počkání (cca 15min). Pro CO2 jezdím do Radotína protože to mám blíž.
    PYKIX19
    PYKIX19 --- ---
    Prosím, nemáte někdo zdroj Argonu a CO2 na Praze, Praze východ ? Láhev mám vlastní a mel jsem i typa, co mi to vozil, ale je už delší dobu nedostupnej, tak hledám někoho jinyho. V Linde jsem byl, ale chtějí abych mel jejich láhev atd., a tak bych rád něco min oficiálního, nebo jak to říct :)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    TROJKA: Pokud nejedes nejakou vysokou estetiku, ale nějaký obyč lepení, vař hliník normálně DC MIG/MAG. Al elektrodu, bowden, plyn, přepneš čudlík a jedeš normálně jak ocel - většina COček (i hobby) dnes umí Fe, Al i nerez (Cr). Teda ono se to chová dost jinak a ty svary aspoň ze začátku budou vypadat hrozně, ale na nějaký šolichy je to za mě furt míň prcání než s TIGem a s uspokojivym výsledkem.

How to MIG Weld Aluminum: The Complete Guide
    https://www.youtube.com/watch?v=kCgm3bVDsMw
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    KCHARI: a tak ja bych rad jaksi vařil jak Tigem , tak drátem Cockem , vpodstate je mi jedno co se mi bude dařit lip , ta svařečka Sherman nabizi obe moznosti. .a tak jsem myslel , ze ten puls je potreba u obojiho. .a jak nastavit frekvenci nevim , vpodstate bych se zavrel do dilny a zkousel ..
    CUKI
    CUKI --- ---
    KCHARI: Aha dík Já myslel, že to platí obecně. Proto mě překvapila ta cívka.
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    CUKI: bavíme se tady o TIG a na to potřebuješ na hliník AC. Ty do toho pleteš MIG kde se hliník svařuje DC
    CUKI
    CUKI --- ---
    KCHARI: Mě tedy přijde že Polsko-Čína je často horší stav než čistá Čína. V Polsku ojebaj co můžou. Tedy alespoň ve stavebnictví.

Překvapuje mě k tomu hliníku, že součástí svářečky z lídlu byla i malá cívka na Al. Když je to jen DC.

Pokud bych svářel Al. Chci třeba opravit žebřík, než ho přeplátuju něčím dalším, tak mám raději použít starou trafosvářečku než cokoliv (mig/mag/tig) když je to DC?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam