• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DADOSHEKKSVAŘOVÁNÍ - praxe, rady, tipy, práce, doporučení a vše okolo !
    MOAN_HARSHAW
    MOAN_HARSHAW --- ---
    IAMTHELAW: proc je to nouzovka? cilem je osahat si TIG, ne nutne pouzit to nejrychlejsi nejpraktictejsi reseni.
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    MOAN_HARSHAW: lift TIG se zapaluje tak že si škrtneš. Je to nouzovka, spíš zvaž COčko, nemusíš tolik čistit, jednodušeji se s tím naučíš, má levnější provoz a vaříš mnohem rychleji.
    MOAN_HARSHAW
    MOAN_HARSHAW --- ---
    da se elektrodou nejak svarovat i hodne tenky plech? mam na aute zbytky boxu na baterii, odrezala jsem uplne shnile casti, ale i to zdrave zelezo je tak tenke, ze to 1.6 elektrodou na 30 A okamzite propalim. jeste teda zkusim dat elektrodu na +, ale pochybuju, ze to vyznamne pomuze.

pokud to nepujde, koukala jsem, ze ta moje parkside svarecka umi “lift TIG”, chtela bych to zkusit. co k tomu potrebuju? bude tenhle horak kompatibilni? co dal? svarovaci drat, lahev s argonem, nejaky redukcni ventil? nejaky adapter jeste? hadici si musim koupit zvlast?

a jake jsou ty ostatni druhy TIGu? ten lift TIG je predpokladam ze se zapaluje podobne, jako obalovana elektroda? a nejake jine maji pedal?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PAN_MYVAL: 1) na krabici by melo byt, jak se elektrody presusuji
    2) narovno vyjedes most a pak vrstva nebo dve cikcak svaris poradne k sobe
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    CUKI: Je to ctvercovy jekl, takze dovnitr bych se nedostal...
    CUKI
    CUKI --- ---
    PAN_MYVAL: podložit měděným páskem by nepomohlo?
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    Huh, po roce jsem vytahl MMA svarecku a je to katastrofa, skrta, lepi se a nechce chytat oblouk. Je mozne, aby elektrody nejak zvlhly jen tim, ze byly rozbalene uvnitr skrine, kde je vlhkost vzduchu teoreticky (podle domaci meteostanice) 40% ?

Krom toho - jak se resi svareni tenkeho plechu (jekl) s mezerou? Vzdycky mi to delalo, ze na rovnem povrchu, schodecku nebo dvou dilech s takrka nulovou skvirou to vari hezky a normalni housenku - ale jakmile je skvira trena jen 0.7mm, vyshlehne obrovsky plamen a propali se to. Je na to nejaky trik?
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    MOAN_HARSHAW: Už to celkem vypadá jako svar a ne jak když flusne Zeman.

A vlastně respekt všem, co dobrovolně svařujou klackem, já vždycky jednou ročně když musim vyndat elektrodu a zjistim, jak jsem marnej, tak se svoji neschopnost snažím maskovat posh výrazem a hláškami typu "jakstimdlekurvaněkdomůževařit, lepí se to k tomu jak sopl..." :D

MOAN_HARSHAW
    MOAN_HARSHAW --- ---
    ja se omlouvam, ze to tu tak spamuju, kdyztak me poslete do haje, ale vcera uz jich par vypadalo docela k svetu :)

uz zacinam mit pocit, ze vim, na co se divam, jak ma ta louzicka vypadat. a vic casu uz travim vlastnim vyrabenim toho dilu, nez jen resenim, jak dva kousky spojit k sobe.

samozrejme se to nepovede vzdycky, a jeste se potrebuju naucit lepe drzer smer a davat si pozor na krajich, abych si tam nedelala diry, ale mam z toho radost! 🤩

MOAN_HARSHAW
    MOAN_HARSHAW --- ---
    XBAHNO: diky, zkusim si na to davat pozor
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    MOAN_HARSHAW: nenalejes tam dost svarového kovu, aby měla po čem vyplavat
    MOAN_HARSHAW
    MOAN_HARSHAW --- ---
    PISTA1: jj, to jsem pak delala, ale neda se tomu nejak predejit? obcas ta struska zustane krasne na povrchu a jednim tuknutim se odstrani, a obcas zustane takhle vevnitr :(
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    MOAN_HARSHAW: zůstává ti tam struska z obalu elektrody která ti vybublá ven. Musíš to místo vybrousit na čistej kov a zalejt znova
    MOAN_HARSHAW
    MOAN_HARSHAW --- ---
    jak se zbavim tech dolicku? proc je tam porad delam? jako on grinder and paint, ale chtela bych to umet abych brousit nemusela, kde to neni potreba :)

PEEP
    PEEP --- ---
    EKIM: mam welder fantasy jet tig III a spokojenost, navic umi jeste plazmit (potřebuješ kompresor) a mma. Na svar foru si to taky pochvalují...
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    Máte někdo zkušenosti s těmi multi svářečkami? Zaujala mě mašina Pantermax 4v1 (mma, hf tig, mig, plazma) a těch pár videí a recenzí jsou dosti příznivé, cena 15000+. Jestli máte někdo osobní zkušenost, doporučíte? Nebo se radši dívat po jednoúčelových mašinách?
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    EKIM: To si asi vyber to co má nejblíž servis a dají se na to koupit náhradní díly. Za tuhle cenu to bude všechno +- podobný
    EKIM
    EKIM --- ---
    Ahoj, nemáte někdo tip na ověřenou mašinu na vaření hliníku tedy tig ac/dc, nechci nic z nutnosti za minimum kaček ale stroj se kterým mě to bude bavit řekněme 30-40tis. max. Na netu je toho strašnej randál, tak si říkám že zeptám…
    MOAN_HARSHAW
    MOAN_HARSHAW --- ---
    TWORBO: jup :)
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    Takže svářečka svařuje a bylo to v rukách:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam