• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NABUKHADNEZARCidre, cider, sidra, sagardo - jabko jako víno
    Fáze 1: jabka a mošt Fáze 2: ??? Fáze 3: CIDER!
    rozbalit záhlaví
    ERWIN_GOJ
    ERWIN_GOJ --- ---
    ZEFEE: poprvé přetáčím až přestana ta první divoká fáze kvašení (a někdy chvilku před tím a pak mě to několikrát vylezlo přes kvasnou zátku venu:) takže tak po 5-10 dnech.
    POHODAVOLE: jabka, sklo, trpělivost a chuť experimentovat:-)
    jak jsou různé cesty k socialismu tak jsou i různé cesty k cideru. Ale z vlastní zkušenosti si myslím, že je základ vyzrálé jabka (tj. presovat to třeba až v listopadě), čas a trpělivost. Když to stáčím do flašek, tak to někdy chutná jak dobrý grc, ale pak se to ještě pěkně dokulatí v té flaši a je to paráda.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Me by i docela zajimal nejaky overeny recept, dle ktereho cider pripravujete. Domacich jablek je dost, tak proc to nezkusit..
    ZEFEE
    ZEFEE --- ---
    ERWIN_GOJ: Zdar, zkouším cider poprvý, zatím 50 litrů. Kvasí to už 3 týdny teplota kolem 10 stupňů, spíš míň. Potřeboval bych poradit jak poznat, že je čas to poprvý přetočit.
    ERWIN_GOJ
    ERWIN_GOJ --- ---
    320 litrů letos, co vy?
    TRUPEEK
    TRUPEEK --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam