• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIEkologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč)
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    CUKI: viděla jsem hodně videí s touhle metodou a nikde to není. max bych z toho sundala všechno živý. Ráda bych viděla, jak to vypadá na baráku, musí to bejt krásný, ale neznám nikoho, kdo to realizoval.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Včera jsem se setkal s názorem, že při shou sugi ban metodě opalování by se měli prkna PŘEDEM kartáčovat. Co je na tom pravdy a jaký to má vliv? Moc to nechápu. Při kartáčování odstraním běl, stejně tak jako plamenem. Tak jaký je důvod?
    NIMBUS
    NIMBUS --- ---
    FRANTAVOKURKA: díky za info :-) já to mám na to připravený, co se týče sítí, ale počítám s tím nejdřív příští rok. Zatím tam mám bypass na pitnou.
    FRANTAVOKURKA
    FRANTAVOKURKA --- ---
    NIMBUS: plasty svaruje id tombrider dela ve firme ktera se tim zabejva ale pocitej ze teda zacina sezovna bazenu a dalsich blbosti pred dvouma rokama jsem chtel touhle dobou neco svarit a vseude me rekli at se ozvu na podzim...
    NIMBUS
    NIMBUS --- ---
    TSOH: Protože to dotoho sklepa nedostanu :-O
    CUKI
    CUKI --- ---
    NIMBUS: I ty velký je se pokud vím svařujou bez kopyta. ptal jsem se na to kamaráda co to dělal v Rudné. Mimo jiné takto dělaj i lodě.
    Chodba a schodiště 70cm to už je výzva pro nejednoho horníka :-D
    NIMBUS
    NIMBUS --- ---
    CUKI: mám celou chodbu po celých schodech dolů do sklepa - lehce nad 70. Ale díky za naťuknutí, ta svařovaná tam asi padne jak prdel na hrnec a bude to ideální na plný využití prostoru a poměr cena/výkon oproti těm nádržím taky dobrý. Každopádně si na tom dělají docela ryto.. Asi kvůli tý Dešťovce - byť vím, že plastařský formy jsou fakt drahý a musí je nějak rozpustit v ceně
    CUKI
    CUKI --- ---
    NIMBUS: Jo něco takového. Mám pocit že to dělá i někdo tady na nyxu.
    Ty první odkazy to je slušná darda. To už bych raději rozšířil dveře. 80cm už se vejde 640l IBC..
    NIMBUS
    NIMBUS --- ---
    IV0: to jsou ty cesty, co jsem podstoupil minule - to je 80ka :/
    IV0
    IV0 --- ---
    NIMBUS: Dělají se taky 600l IBC, neměřil jsem, ale jsou od pohledu užší.
    NIMBUS
    NIMBUS --- ---
    CUKI: Ty jsi asi myslel ale spíš tohle, viď https://www.jimky-nadrze.cz/na-miru-na-miste/
    NIMBUS
    NIMBUS --- ---
    CUKI: díky, díky. Stavět se mi to tam úplně nechce ale zase asi nic jiného nezbyde, bojím se x různých věcí - jak to odizolovat, muselo by to být zavřený aby z toho nešlo moc vlhko, napojení vstupů a výstupů, jak do toho lézt až mi bude o dvacet víc, a kolik by to stálo. Jinak jsem asi blbě hledal, dneska jsem zafungovalo google-fu lépe a našel jsem tři typy.. ale když na to koukám, tak by se mi vyplatilo vymlátit okna, vyrvat podlahy, vymlátit stropy, nacpat tam pět IBCček a zase to zadělat :-D
    Nádrž na dešťovou vodu La GÉE 1500 l zelená Aquastock | Zemědělské potřeby M+S
    https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/nadrz-na-destovou-vodu-la-gee-1500-l-zelena-aquastock-p27216/
    https://eshop.destovka.eu/nadrz-na-destovou-vodu-angle-500/
    https://www.koupelny-venta.cz/ivar-cs-plastova-nadrz-na-vodu-nadzemni-elcba-500l-ivar-elcba-500/71331/produkt
    CUKI
    CUKI --- ---
    NIMBUS: Svařit s platu ta jak se dělají jímky, pokud obvodové zdi ustojí, jinak betonový monolit, pokud uděláš žebra nemusí to být šíleně masivní.
    NIMBUS
    NIMBUS --- ---
    lehce k tématu - děláme střechu, chci si nechat jednu stranu střechy okapem svést na patu baráku a do sklea - a zde si pak ukládat dešťovku (mám zvlášť připraveny rozvody na splachování wc). Sklep je poměrně prostornej, původně jsem si snil, že tam dám pár IBC kontíků a propojim je do nějaké série. Jenomže jsem si pak změřil chodbu a neprojdu tam ničím, co má nad 70cm - tím pádem odpadávají všechny nádoby (pokud mě někdo nevyvede z omylu náhodou) a nabízí se max. možnost si tam udělat stojací bazén (3,5x1?x1,5 cca možných). Co jsem googlil, tak jsem úplně nějakou šikovnou samonostnou stavebnici nenašel a zdít se mi to úplně nechce. Nemáte někdo nějakou zkušenost, tip na něco už vymyšleného?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    R6ANDREW: já sem s tím spokojený, nezabírá to tolik místa a funguje to bez problémů...
    CUKI
    CUKI --- ---
    R6ANDREW: Tak zrovna tlaková nádoba má tendenci udělat slušnej gejzír. Čerpadlo taky, mohl bych ti vyprávět co mi mi dokázala udělat tlaková hadice ve sklepě. Do bytu bych si to dobrovolně nedal. Pokud netrpíš na spodní vodu (to by ten vrt stejně musel vypadat úplně jinak a pravděpodobně by to nebyl ani vrt)
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    Sigma mi, jak jsem psal, nacenila EVAU-00003 se 100L nadobou. Nakonec jsme se rozhodli, ze takovou kravu nemame poradne kam dat (male bydleni). Takze asi po resersi se mi ted libi to co tu postoval ANDY_WARHOL: Sice je to nejdrazsi reseni (ufff), ale vypada to, ze to splni ocekavani. Zadna dalsi obri nadoba, asi kvalita (pry vyrabi sami, resp. montuji a vybiraji peclive dodavatele). Pan mi treba odmitl cokoli dat do sachtice, ze proste elektronika ani tlakove nadoby tam nepatri, pokud nechci, aby to po zaruce odeslo.
    SHIN
    SHIN --- ---
    R6ANDREW: mam taky nautilu 8 rokem, zasobuje vodou celej dum 24/7 a za 8let o tom cerpadle v podstate nevim..určitě doporučuju !
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    CUKI: praveze sigma a pumpy.cz mi nacenili pres okolo 30 000 Kc.

    Sigma jejich Nautila za 12KKc a 100L nadobu za 6,5KKc a k tomu nejake dva snimace okolo 1,5KKc plus prkotiny do sachty (poptaval jsem celkove reseni), ale jako jedini tusim mi tam pridali i filtry (prikladal jsem vysledek rozboru).

    pumpy poslali nejake Calpeda cerpadlo za 35Kkc, vypada to jako zbytecne delo pro me (3kubiky / hodinu a pro vrty do 100m). Je to takove to variabilni, ze tlaci podle odberu. A taky tam ma nejakou nadobu, ikdyz asi mensi, nez 100L..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam