• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OMNthe Expanse
    SATAI
    SATAI --- ---
    OSIP: proč dáváš linky na ulož.to, když je bez problémů dostupná na comixology?
    OSIP
    OSIP --- ---
    The Expanse Origins
    Komixova serie venovana jednotlivym hlavnim postavam lici udalosti ktere se staly kratce pred tim nez se spolu vsichni setkali na lodi Cantenbury. Zatim vysly tyto dily:


    The Expanse Origins 01 (of 04) (2017).cbr | Ulož.to
    https://uloz.to/!jjmbJkOTpgaD/the-expanse-origins-01-of-04-2017-cbr
    The Expanse Origins 02 (of 04) (2017).cbr | Ulož.to
    https://uloz.to/!GBRRvjFto1ex/the-expanse-origins-02-of-04-2017-cbr
    SATAI
    SATAI --- ---
    JONY
    JONY --- ---
    Venuše moc pěkná
    SATAI
    SATAI --- ---
    Season finale nezklamalo.
    KRYZSTOFF
    KRYZSTOFF --- ---
    btw na expanse mi prijde super, ze vzali vesmir takovej, jakej je. planety, mesice, meteority jsou zobrazeny tak, jak vypadaji ve skutecnosti a jsou na trajektoriich, na kterych maji byt..
    (coz je ve finale trochu scary irl: "Dynamical integrations suggest that Eros may evolve into an Earth-crosser within as short an interval as two million years, and has a roughly 50% chance of doing so over a time scale of 10^8–10^9 years. It is a potential Earth impactor, about five times larger than the impactor that created Chicxulub crater and led to the extinction of the dinosaurs"
    KRYZSTOFF
    KRYZSTOFF --- ---
    VESPER_INDIGO: hlavu nevesim :) jen Miller&Julie pro me posouvali expanse k urovni firefly/bsg (prvni sezonu jsem dal nonstop pres noc, prvni pulku druhy serie jsem taky zhltnul), ted mi to prijde jako super zpracovanej nadprumer, ale uz ne tak mindblowing jako predesly dily.. a v novej zacatek na venusi samozrejme verim zuby nehty :)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    KRYZSTOFF: naprosto tě chápu. Ale nevěš hlavu, to rozloučení Holdena s Jacksonnem bylo uplně jak "Vzhůru do nových dobrodružství, nezatíženi minulostí." Navíc věřím, že bytost Miller'a'Julie taky ještě neřekla svoje poslední slovo. Nějaký zřícení se na Venuši vypadá spíše jako novej začátek než něčeho konec.
    KRYZSTOFF
    KRYZSTOFF --- ---
    Prijde mi, ze bez Millera (a vize Julie) je to o dost slabsi.. Aspon ze ta Chrisjen to zachranuje..
    JONY
    JONY --- ---
    potvrzena třetí řada
    JONY
    JONY --- ---
    já jen doufám, že Florence Faivre se objeví i jako Melba :)
    OMN
    OMN --- ---
    DRAGON: nemusis nam to pripominat, my to zvladame bez tve pomoci
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    The Expanse S02E03 1080p WEB-DL DD5.1 H.264-RARBG
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    OMNIHASH: ok, zazit bych to asi uplne nechtel, hlavne v tomhle okamziku, kdy na tebe utoci jeste nekolik dalsich vlivu...
    ad rozdil tlaku: to chapes spatne, takhle to nefunguje. to neni kvuli nalokani. To je kvuli vystupu zpet, v deseti metrech se muzes nalokat a jsi v pohode (ja si sundal masku v 60 metrech a nic se mi samozrejme nestalo), jde ale o to, ze kdyz se nadechnes v ve dvou atmosferach a vystoupas treba omylem na hladinu a nevydechnes, plice ti popraskaji. Stalo se to mnoha potapecum, vetsinou zacatecnikum, kteri z nejakeho duvodu zazmatkovali.
    Navic rozdil jedny atmosfery neni zadna prdel. Kdyby ses najednou z niceho nic objevil 10 metru pod vodou bez vyvazeni, tak se ti minimalne potrha vnitrni stavba ucha a budes z nich krvacet, rozhodne se nestane to, ze zmenu nepoznas, bolestive poznas. A neco takovyho bych prave prirovnal k tomu, kdyz ve vesmiru otevres helmu a okamzite se zmeni tlak.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DRAGON: tekutiny se vařej, protože dojde k poklesu tlaku a tím varnýho bodu, extrémně nebezpečný to není (i když zdravý a příjemný taky ne), teplotu má furt stejnou, jenom mění skupenství a vařej se jenom tekutiny ve styku s vakuem, takže ne krev, ale sliny, slzy atd. Každopádně lidi, kterejm se to stalo, neztratili zrak.

    Jinak rozdíl tlaků je jak v deseti metrech pod vodou (kdybys byl v atmosféře o tlaku jedný satmosféry), nebo čtyř, pokud máš space suit. Tam ti taky plíce neexplodujou, když si omylem nalokáš.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    OMNIHASH: ok, to zni rozumne. ja si teda jeste vcera cetl nejaky veci a vychazi mi z toho, ze stejne ty plice explodujou, resp minimalne se zmenou tlaku (rozsiri se, hodne rychle, pokud sundas hned masku, pri dirce a uniku vzduchu ne, to mas cas vykompenzovat objem plic) se tak zvetsi, ze se jim potrha tkan a minimalne by clovek mohl byt vystaven plicni embolii. A taky mi nejde do hlavy ta informace, kdy na hodne sajtach pisou, ze se cloveku zacne varit krev (asi nezacne hned bublat, ale bude to asi dost neprijemny), protoze obsah vody.. takze treba oci zacnou dost bolet, predpokladam, kdyz jsou vlastne cely z tekutiny.
    OSIP
    OSIP --- ---
    HONCKA: delaj na edne, 1. dil na 80 %, 2. na 60 %. http://www.edna.cz/the-expanse/
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Dela na to vubec nekdo titulky, treti dil za dverma a na 1. a 2. jeste nejsou :/
    SATAI
    SATAI --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam