• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PIDALARodina bez tatínka nebo bez maminky, prostě sólorodičovství
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    PIDALA: já sice ne, ale jsem z takové rodiny a taky by mě zajímalo, jak to chodí dneska. Upřímně si to neumím představit a cítím velký respekt.
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    No, ale... nerada bych aby se to tady zvrho do diskuze o tom co je a co není rodina. Já žiju většinu času s dcerou sama a jako rodina si připadám, tak snad na to není třeba definice :)
    Jste na tom někdo podobně? Jak to zvládáte?
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    Přesně tak, nás mamka taky poměrně dlouho vychovávala sama. Tři děti a taky jsme byli rodina... asi bych se divila, kdyby někdo prohlásil, že nejsme rodina jen proto, že s námi nežije chlap.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    XL1: tak já ze zkušenosti, rodina jsou blízcí lidé, kteří vytvářejí a domov a cítíš se s nim dobře a bezpečně. Když jsme byli máma, táta, já, tak nás otec obě týral a jako rodina mi to nepřipadalo, za to později kombinace já-mamka-babička mi přišla jako rodina. Než jsme s mužem měli děti, byli jsme deset let jenom my dva a já dlouho uvažovala, že to tak i zůstane, přesto jsme byli rodina, já to tak prostě cítila.
    XL1
    XL1 --- ---
    Jak jste na to ze neco je nebo neni rodina prisli? To jako vy definujete od stolu nebo rep.od plotny?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    PIDALA: ono dokonce, když z nějakého důvodu vychovává starší sourozenec mladšího je to opět rodina. Ale myslím si, že většinou si formu bez tatínka nebo maminky nikdo nevolí, takže je asi zbytečné to pitvat, co.
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    No výborně :). To se nám to pěkně začíná.
    Je jasné, že když v rodině chybí otec, není to tak docela ono. To ale neznamená, že to není rodina. Jen poněkud jiná forma rodiny, než na jakou jsou lidé zvyklí.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    Tak je to asi otázka definice, že. Pokud bychom přijali tradiční, na židokřesťanských základech postavené chápání rodiny, je to svazek muže a ženy plus děti. Žena s díťetem je pak prostě svobodná matka. Dnes je častější nazývat ženu s dítětem bez partnera jako "neúplnou rodinu".
    To už je pak na názoru každého soudruha.
    Easy as that.
    EMK
    EMK --- ---
    VENDETA: Důvod? Já si myslím, že to není pravda. ;)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    VENDETA: s tím teda nesouhlasím, rodina může být bez dětí nebo máma-děti či děti-táta
    VENDETA
    VENDETA --- ---
    Rodina bez tatinka neni rodina
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam