• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPRAHA 9 - Vysočany, Libeň, Prosek atd.
    Zadny takovy klub k MCP9 jsem tu nenasla, takze jako jine "mestske" kluby - restaurace, obchody, zajimava mista.. :)

[ Severní město - život na severu Prahy ]
    rozbalit záhlaví
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    Mate tip na fajn misto, odkud by sel pozorovat ohnostroj na Letne? Napadla me prosecka vyhlidka u skal, ale nejsem si jistej jestli zrovna na Letnou jde videt

SARRI: diky za vysvetleni :)
    SARRI
    SARRI --- ---
    HARDCABB: jak je vedle harfy (smerem do centra) to prazdne misto u tramvajove zastavky ocelarska (myslim, ze se tam jmenuje) .. tam byval cely blok domu s pavlacovymi byty, ktery zaroven par let pred zbouranim slouzil jako alternativni misto pro umelce .. poradali se tam ruzne akce, koncerty a i nekolik atelieru tam bylo .. zde je i web kde by ses mohl dosvedet vic, i film o trafacce vznikl http://www.trafacka-film.tv/
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    diky za odpoved na moji otazku, co a kde je Trafacka
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    .....jen pro upresneni. Auto mame jedno, ja jezdim po praze de facto sockou a manzel na kole ci autem. A je mi jedno, jak to delaji ostatni, kdyz jim to tak vyhovuje.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    WASHO23: az budes nekdy fotr nejakyho fakana (jak sam pises), tak si mozna uvedomis, ze co bylo pred 20ti lety, uz neni ted. (Kdyz koukam na tu 23 ve tvym id, tak je to asi jako s technem....jsou taci, co budou porad rikat, ze tenkrat byl ten spirit lepsi).
    Vic bych se k tomu nevyjadrovala, protoze to sem nepatri.
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    TETA_JELENA: no já jsem taky chodil do školy a na kroužky ale z vysočan jsem do sokola v libni chodil pěšky a od osmi let na basket na třebešín a o rok/dva později zápasy po celý praze normálně sockou a nikdy mi to jako problém nepřišlo. fotr se mnou jednou pojel trasu a podruhý jsem jezdil sám. umíš číst a na každý zastávce máš řád. navíc dneska každej fakan mobil s netem kde si najdeš spojení kdykoliv. spíš je to jaký si to kdo udělá asi. podle mě od tý doby co umíš spolehlivě číst a psát se v praze neztratíš - pokud teda nejsi z těch který i na střední vedou rodiče za ručičku
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    KASUMI:
    WASHO23: jako rodic a clovek, co ma kolem sebe rodice zakladkovych deti vim, ze je dost casto vyzvedavaji autem cestou z prace ci protoze jedou na nejaky krouzek a pospichaji. takova je doba.
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    KASUMI: v tom případě vidim problém s spíš celkově v lidech :D ikdyby celá praha byla jedna velká asfaltová superdálnice, vsadim se že bude od 7 do 10 a pak od 3 do 6 kompletně ucpaná dokud si bude každej vozit prdel sám ve svym autě pro 5 lidí :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    WASHO23: vazne/nevazne - ja nejsem rodic, ja tam bydlim a vidim, ze v dnesni dobe to rodice delaji a vidim v tom dopravni problem - vic za tim z moji strany nehledej (jako nazor, zda to je ci neni v poradku)
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    TETA_JELENA: tak ikdyby až v druhý třídě, já jenom že kasumi psala o 800 dětech který tam budou vyzvedávat rodiče - tak jestli to bude těch 100 prvňáčků tak to s tou dopravou snad nebude tak špatný. krom toho i rodiče jejichž děti nebudou schopný jezdit sami nemusej všichni jezdit autem
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    WASHO23: ja uplne necetla prispevky od Kasumi o Jarolimovi a nevim, jestli mas deti, ale k tem 6ti letym - mam ted tak starou dceru, chodi porad do skolky a neumim si predstavit, ze by sla nekde zatim sama. 6lety dite muze jit max.pres nefrekventovanou silnici k vietnamcum pro rohliky, ale ne jezdit tramvaji. A ze mam kolem sebe par punkovych rodin, ale neznam nikoho, komu by chodilo dite v prvni tride samo do skoly/skolky.

Kazdopadne nechci otvirat debatu o detech - to jen k prispevku o 6ti letych.
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    KASUMI: to jakej je nebo Jarolím teď neřešim, ale to s tim vyzvedávánim dětí snad nemyslíš vážně ne? pokud nechci mít nesamostatnýho rozmazlínka, tak mu koupim tramvajenku a naučim ho jezdit tramvají. to ani pro šestiletý dítě snad neni problém když s nim párkrát jedeš a ještě ho třeba přifelíš s nějakym dítětem od sousedů... lidi co vozej všude děti autem moc nechápu, pokud je po ruce mhd
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    HARDCABB: trafacka byl stary obytny dum, v poslednich X letech se v jedny jeho casti vytvorilo centrum pro skvely akce, vysťavy, koncerty apod. Po Xxx letech podepisovani petici se dum zboural a investor zacne v cervnu 2017 na pozemnku stavet novy dum.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    CMLKA: mylne informace o lidech bydlicich v novostavbach takovyho typu. Mladi rusaci a rodiny s jednim svym a jednim firemnim autem, to je tady v okoli standart. Normalnich rodin (jako sme my), je fakt malo. Boj o koupi jakoukole garaze navic je velky.
    Navic garaze v domech zkupuji majitele komercnich jednotek uz od developeru.
    Nechci nikomu kazit iluze, ale delam v tom uz delsi dobu a sama vidim, jak to s nekteryma vecma chodi. Zakon nezakon.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TETA_JELENA: tak lidi ve startovacich bytech asi zrovna dve auta na rodinu mit nebudou ne? a i tak mi neprijde dve auta na rodinu jako standard, podle me dokud nemaj lidi deti tak je to spis max jedno
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TETA_JELENA: Počet stání je definovanej zákonem a bez něj nedostaneš stavební povolení, přiznám se, že netuším, jakej je stupeň automobilizace pro Prahu 9, v celý Praze je to nějakejch 550aut/100 obyvatel, tedy ka=1,25

Jak je to sakra s tím parkováním: 1. část – úvod – D-FENS Weblog
    http://dfens-cz.com/jak-je-to-sakra-s-tim-parkovanim-1-cast-uvod/
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    jsem novacek, co je Trafacka?

jinak konecne vitam ze misto te posrane barikady na Cakovicka X Letnanska udelali kruhovej objezd. trvalo jim to jenom pul roku.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    KASUMI: odpovidajici pocet mist znamena tolik, kolik je bytovych jednotek, mam pocit. Jsem uz pres rok ve vyboru naseho domu a co vim, tak v 80% maji rodiny auta dve. Co se tyce bytovyho domu misto trafacky, bude to byt o 250 startovacich bytech, neumim si predstavit, ze by udelali tolik - nebo vic - garazi, pod tou plochou. Z pravniho hediska netusim jak to je.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    lol

Funguje v městské části součinnost s obyvateli, zajímají se lidé o rozvoj svého okolí?

Součinnost či spolupráce s občany funguje, dle mého soudu, docela dobře. Důležité je, že komise rady městské části, tedy komise rozvoje území, je při důležitých projednáváních otevřená veřejnosti. Pokud jde o zájem „lidí o své okolí“, je to veličina proměnlivá, ale rozhodně si nemůžeme stěžovat. Přínos našich spoluobčanů k našemu rozhodování osobně hodnotím opravdu vysoko, kupříkladu zrovna myšlenka stavby parkovacího domu u obchodního domu Billa vzešla z diskuse se spoluobčany žijícími v té lokalitě. Samozřejmě definitivní soud vyneseme, až bude dům stát, ale to nejtěžší je myslím za námi Více na: http://www.euro.cz/...vydridusske-1319685#utm_medium=selfpromo&utm_source=euro&utm_campaign=copylink

jeste tohle.. projekt skoly s nikym nekonzultovali, rychle si ho schvalili, aniz by bylo mistni setreni nebo verejne projednavani, pricemz jde o jeden z nejvetsich projektu prahy 9 za poslednich x let...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    to je ale pokrytec, ten jarolim
    Připravuje Praha 9 nějaké rozvojové projekty?

Městská část připravuje projekty hlavně v oblastech školství, tedy dostavba základních škol a výstavba nové Základní a mateřské školy U Elektry, dále pak projekty revitalizace a rozvoje parků a oddychových lokalit pro občany, například parky podél říčky Rokytky či prodloužení Parku Přátelství. Více na: http://www.euro.cz/...vydridusske-1319685#utm_medium=selfpromo&utm_source=euro&utm_campaign=copylink

v clanku o dopravni situaci se chlubi skolou u elektry, jejiz projekt je z hlediska dopravy totalni prusvih.. grrrrr
    uplne se na to vykaslali, hlavni vchod dali do slepe ulice a vubec neresili, jak rodice tech 800 deti, co tam maji chodit, budou rano vozit deti do skoly...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TETA_JELENA: proc by mel? kazdy novy bytovy dum musi mit odpovidajici pocet parkovacich mist, ne?
    ja teda vim, ze se to snazi obejit, jak to jde a vetsinou jsou problem navstevy.. ale celkove to parkovani musi resit...
    nebo je tam nejaka vyjimka?

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam