• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAVESADEMIDGEN computer / console games (1995-2005), Win95+ required, 3Dfx supported!
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ja myslel, ze na m1 uz WINE funguje?
    jinak bych asi taky koupil starsi repas lenvo
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    KORDA: Repasovanej laptop? Pamatuju si že pár známých takhle před pár lety kupovalo v podobný ceně docela rozumný a bytelný kancelářský Lenova, který by výkonově měly na zmíněný hry stačit v klidu. Pakliže teda poběží na moderních systémech, to bych si být tebou pogooglil dopředu.
    KORDA
    KORDA --- ---
    Jsem zaseklej v izolaci. Mám "jen" korporátní Mac s M1 čipem takže žádná emulace není možná. Ale hraju si s myšlenkou, že si koupím laptop / zařízení, na kterým rozjedu Red Alert 2 (Unreal Tournament nebo Interstate 82 jsou bonus). O online řešeních typu ChronoDivide vím, ale chci kompletní hru - se vším všudy. PC jsem neměl od roku 2006 a rozhlížím se jak to vyřešit do třeba 5000. A jsem trochu zoufalej - buď jsou dostupný nějaký obskurní neuvěřitelný břečky od Dellu nebo.. nic. Zkoumal jsem třeba Surface 3, na kterým by se to asi dalo rozjet, ale je to trochu overkill :)

    Jak byste to řešili? Nepřehlížím třeba nějaký Raspberry, nebo jiný mutačně konzolový řešení?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    The Dark Mod znáte?
    Není to midgen dobou vydání ale hratelností, je to fanmade hra (nikoliv mod, navzdory názvu) která navazuje na původní dva Thiefy. Běží na modernizovaném Doom 3 enginu, který pro tenhle typ hry vypadá pořád docela dobře.

    Má pár nevýhod: celkový "feel" hry, pohyb hlavní postavy, fyzika atp. jsou jiné než v Thiefovi, fanouškům co za sebou mají desítky až stovky hodin Thiefa to často vadí. Soubojový systém je o něco horší než v Thiefovi a šermování není použitelná strategie.

    A především celá hra trochu trpí na to, že je open-source a má sice dobré kreativní vedení (tj. mise působí konzistentně), ale ne celkové vedení. Třeba neobsahuje žádnou oficiální kampaň a mise si musíte vybírat sami, a když chcete zjistit která je jak dobrá, obvykle musíte zabrousit na fórum a podívat se na recenze. A hra obsahuje tutoriál a dvě úvodní mise, ale tutoriál není nic moc, je trochu zastaralý. A tak.

    Ale samotná kvalita mnoha uživatelských misí je fenomenální a běžně na úrovni starších komerčních her. Pokud jste hráli nějaké fanouškovské mise pro Thiefa 1 nebo 2, tak vás to asi nepřekvapí, tam je kvalita misí velmi vysoká a někteří lidé z Thief komunity tvoří mise i pro Dark Mod. Ale v Dark Modu je to pro mě ještě působivější díky modernějšímu enginu.
    Mise mají úžasnou atmosféru, obvykle jsou rozsáhlé, nelineární, mají spoustu secretů, skvělou ambientní hudbu a ozvučení a další věci které k Thiefovi patří. Nejvíc mě překvapilo, že spousta z nich má i profesionálně působící dabing.

    Nedávno jsem u jedné obří městské mise strávil asi 6 hodin a nenašel jsem ani polovinu secretů.

    Už mám nahráno spoustu času a vždycky když jednou za čas vyjde nová mise (je jich už přes stovku), vracím se k tomu a vřele doporučuju.

    The Dark Mod Official Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=brJqHnXmpgE
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    50 Glitches and Facts about Half-Life 2 you have a low chance of having prior knowledge of
    https://www.youtube.com/watch?v=2mJZzU6-coo
    PETJU
    PETJU --- ---
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    How games were made on the Nintendo DS | MVG
    https://www.youtube.com/watch?v=dvgZs3sUM5Y
    ABGD
    ABGD --- ---
    TOOMIX: projel jsem celej fe/se remaster a max spokojenost. Obcas hoodne zasekove mista ale da se udelat vsechno na tu stredni obtiznost.
    V nekterych mistech je treba hodne tunit strategii/ kouknout na videa aby se to dalo. Zaby jsou docela opruz, kone jsou se spravnejma zbranema a casovanim jen zlobidla a daji se kosit po stovkach :) Nejneprijemnejsi ze je to dost casto boj o pozici, pokud pritlacej ke zdi tak je to pak spatny.
    DWAY
    DWAY --- ---
    Ja to odehral v originale a prislo mi to v klidu. Proste akcni rezba
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DEEFHA: baví mě ty venkovní bitvy, ale jak se to má dít uvnitř, tak mě to hrozně vytáčí. Skoro všichni jsou rychlejší než já, takže nemůžu ani pořádně uhýbat a když už myslím, že je po všem, vyskočí tam někde zase další vlna nepřátel.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TOOMIX: Hraju původní verzi na původním Xboxu (už jsem to myslím někde psal), resp. mám to rozhrané a z podobných důvodů, jaké popisuješ, jsem se zatím rozhodně nedostal nikam moc daleko. Plus taky teda těžká repetitivnost, žejo :-) Ale když to občas zapnu pro odreagování, tak jsem na chvíli docela spokojený. Nějaký výrazný fanda celé série ovšem nejsem.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Hraju remasterovaného Serious Sam: First Encounter ( https://store.steampowered.com/app/41000/Serious_Sam_HD_The_First_Encounter/ ), hraju to na střední obtížnost a i tak mi to přijde jako záhul. Jsem v 8. levelu (Suburbs) a některé části jsem si musel dát třeba 15x, ten princip že další postup je možný až když všechny zabiju je tak odrazující (neměl to podobně Painkiller?). Nejhorší jsou "žáby"(Marsh Hopper) a "koně" (Kleer Skeleton), asi jsem zmlsaný. Hráli jste tuhle hru, líbila se?
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    DEEFHA: Jo. Hardwarem to není, ta hra má samozřejmě mírný požadavky. Hratelný to je, ale rád bych se toho zbavil, a nic jsem nevygooglil.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JAMILLOS: Na PC?
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    DEEFHA: Je. A ty zvuky, ach ta nostalgie.
    Akorát se mi tam objevuje vodorovná čára, jako když není zapnutej v-sync, a nevím, co s tím. Ale i tak.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JAMILLOS: Ano. Ale klidně se přiznám, že tenhle remake hraju na Xboxu :-) Originál naopak výhradně na PC (a že porty na konzole taky byly - N64 a Saturn). Pořád je to skvělý!
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Tohle je snad všem známo:
    Quake Remastered - recenze návratu akční legendy | GAMES.CZ
    https://games.tiscali.cz/recenze/quake-remastered-recenze-navratu-akcni-legendy-518420
    DWAY
    DWAY --- ---
    A z nejakeho duvodu mi neslo vyhledat ten mod na steamu. Musem sem ho favoritnout pres web a pak jit do collections na steamu (protoze nejakeho duvodu kdyz das neco do favorite tak to neni ve favorites ale v collections)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DWAY: je no, ale když máš SS3, tak máš i Fusion
    DWAY
    DWAY --- ---
    TOOMIX: ji chvili mi trvalo nez sem pochopil ze serious sam fusion je neco jineho nez SS3
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam