• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAVESADEMIDGEN computer / console games (1995-2005), Win95+ required, 3Dfx supported!

OLDGEN HERE!
    NEXTGEN HERE!
    Snažte se vypichovat hry po roce 1995, pokud si nejste jisti, dobrým vodítkem je vyžadovaný operační systém - věci pro MS-DOS patří spíše do Oldgenu, věci pro Win95-WinXP (5-6 generace konzolí) patří spíše sem a věci pro Windows 7 (7+ generace konzolí) patří do Nextgenu.
    rozbalit záhlaví
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    GURBON: ja mel takle ruzovy brejle ohledne Diabla 1 :) chtel sem ukazat diteti uzasnou hru z myho mladi a poslal me s tim do prdele
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    GURBON: Nevim, ale zkusil bych Carmageddon: Reincarnation a nějaký mody na Nexusu.
    GURBON
    GURBON --- ---
    Nevite nahodou nekdo o nejaky vylepseny verzi Carmageddon 2? Nedavno jsem koupil GOG a je to uz dnes dost sileny. Skoro bych se vsadil, ze jsem driv nejakou vylepsenou verzi mel ( aspon rozliseni) ale mozna to jsou jen ruzovy brejle.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Dobre to vypada!

DF Retro Play - Soul Reaver 1 and 2 Remastered - PlayStation 5 vs PS2/Dreamcast!
    https://youtu.be/xYA53I_GoFI
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Tak hezkej novej midgen rok, bando!
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    SLEDGE: Taky uvaz pocet tech tracku (je-li to kompletni ost ovsem, coz asi nevime). To zni, jako pro kazdou trat jedna, resp. v pripade bojovky pro kazdou postavu / arenu jedna. Chci tim rici, ze je-li to skutecne ze hry, tak jde o "velky" titul.
    SLEDGE
    SLEDGE --- ---
    DAVESADE: Tou cestou "Wipeout z wishe" jsem kráčel též, bohužel též bez úspěchu. Každopádně díky za průzkum, trochu se nám to tím myslím zúžilo, vypadá to na něco mírně stranou hlavního proudu, ale zároveň nemůže jít o "indie" produkt, na to je ten soundtrack příliš propracovaný. (Zároveň mi ale přijde příliš banální, aby byl k něčemu vydaný coby samostatné CD.) Hergot, to mě bude drásat, pokud se to nenajde :))
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PLOMBDENTIST: Je to tak.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DAVESADE: wipeout extra byl muj prvni tip, ale to by bylo vsechno elektronika. Jinak jo, v tom RBA seznamu chybi opravdu hodne her.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    SLEDGE: Hele, dal jsem si tu praci a prosel vetsinu potencialnich her z tohoto seznamu:
    Game Browser - MobyGames
    https://www.mobygames.com/game/attribute:96/sort:title/page:13/
    Abych zjistil, ze tam docela dost her chybi (namatkou Battle Arena Toshinden), takze sem jeste prosel tenhle seznam:
    https://www.pcgamingwiki.com/wiki/List_of_games_that_use_Red_Book_CD_audio

A hele jako bylo tam par horkejch kandidatu, ne ze ne, ale ani jedna hra neodpovida.

Urcite nejsem hudebni expert, ale tuhle dobu CD mam dost najetou, protoze jsem ji zazil (jako my vsichni tady) v mladistvem rozpuku, takze ono mi to vlastne opravdu zni povedome... takze jsem dosel prozatim k zaveru, ze se jedna o:

a) Wipeout z wishe
    b) Nejaky PS Magazine soundtrack bonusovej
    c) Extra audio CD k jinak pomerne zname hre

Vice nejsem ochoten tomu casu dat, ale hezke zadani!
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    DEEFHA: koukam, ze tva tabulka uz nefunguje, tak se nepodivam co tam bylo za poklady, ale me stejne zajimaji jen ta score do cisla 30 a pak cernobile excalibury a to velmi pochybuji, ze by tam mel :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PLOMBDENTIST: Část skončila u ID KOSSTRA, část offnyx.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Mne porad chybi score 1 a 2. Komu jsem ho pujcil a nebylo mi vraceno?
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    Pred nejakou dobou se tu myslim resila sbirka hernich casopisu od id SMETI, tak jsem se chtel zeptat kde nakonec skoncila? Dostal jsem se dnes k te svoji a rad bych si doplnil nekolik chybejicich cisel v rozmezi 14 az 30
    SLEDGE
    SLEDGE --- ---
    Najde se znalec, který pozná hru ze soundtracku? :) Pátrání je zatím neúspěšné a škrabe mě to někde vzadu na mozku :) Zkoušel jsem i na YT projíždět hudbu z notoricky známých titulů kolem přelomu tisíciletí, závodní, akční, "futuristicky sportovní", nic :(

Poznáte starou hru ze soundtracku? | high-voltage.cz
    https://www.high-voltage.cz/sortky/poznate-starou-hru-ze-soundtracku/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SLEDGE: Horké léto, Ve stínu Havrana a Pohádka o Ivanovi, Mrazíkovi a Nastěnce jsou moje nejoblíbenější české adventury
    SLEDGE
    SLEDGE --- ---
    TOOMIX: Copak příval morových ran, které trýzní tuto zemi, nikdy neskončí?!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GEE
    GEE --- ---
    The Past, Present & Future of Soul Reaver - Noclip Documentary
    https://www.youtube.com/watch?v=ZN16KVrEP8Q

Husty, obsahuje i dost rozhovoru s devcetem ze Slovenska, ktera se na remasteru podilelo
    ANCHATON
    ANCHATON --- ---
    1. Transport tycoon
    2. Ultima online
    3. Ultima online
    SLEDGE
    SLEDGE --- ---
    VOZKA: Mně až při čtení Romerova životopisu došlo, proč je vlastně Quake barevně tak monotónní (zeleno-hnědé levely, modré levely ...) Považoval jsem to za nějaký specifický umělecký záměr, ale jako obvykle šlo o brutální omezení technologií, protože jednou ze zásadních "fíčur" byla hra světla a stínu, jenže tu pořád bylo omezení na 256 barev. No a když z každé barvy dalších 30 míst v paletě sežerou jiné odstíny kvůli různým intenzitám nasvícení, už toho v paletě základní moc nezbývá :) Popisuji zjevné a vlastně se přiznávám k tomu, že jsem natvrdlý, ale fakt mi to došlo až takhle nedávno :))
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    PLOMBDENTIST: Boti byli v q3a fakt marný. Mě q1 moc nebavil jako dítě, ale když jsem se k tomu konečně dostal znova s odstupem před pár lety, tak mi to přijde jako skoro stejná pecka jako Doom. Uvědomil jsem si, jak ten systém pohybu a fyzika jsou do dneška skoro dokonalý, a jak na redditu pravidelně vídaný "doom má skvělej grafickej design, zatímco quake je hnědej" je píčovina, přijde mi že to prostředí je často blíž nějakýmu lovecraftovskýmu hororu než spousta her co lovecrafta přímo cituje.

BIMBAS: Ten standalone udělali dokonce Valve, jeden čas (před Greenlightem atp., když na Steamu bylo oproti dnešku málo her) to bylo docela populární: https://store.steampowered.com/app/630/Alien_Swarm/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam