• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAVESADEMIDGEN computer / console games (1995-2005), Win95+ required, 3Dfx supported!

OLDGEN HERE!
    NEXTGEN HERE!
    Snažte se vypichovat hry po roce 1995, pokud si nejste jisti, dobrým vodítkem je vyžadovaný operační systém - věci pro MS-DOS patří spíše do Oldgenu, věci pro Win95-WinXP (5-6 generace konzolí) patří spíše sem a věci pro Windows 7 (7+ generace konzolí) patří do Nextgenu.
    rozbalit záhlaví
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    LOVE_DALI: pak to petkrat spadlo, pac matka si chtela pokecat s kamoskou…
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LOVE_DALI: Mně se osvědčilo kupovat z druhé ruky, v bazaru, tenkrát. Přišel jsem tam, přinesl 8 MB paměťový modul a za tři stovky odcházel s 16 MB paměťovým modulem ...
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    RUTHER: Je sranda se bavit se synem a říct mu třeba něco o modemu. "To víš, čekali jsme do šesti, aby to bylo levnější."
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LOVE_DALI:
    tak asi ... ATI Radeon R100 ... hádám...

hlavní radost jsem měl, v té době, ze SoundBlaster AWE32

procesor mohl být
    Pentium III

a hlavně modem... :-) 14.4 kbps
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    RUTHER: Heh, pamatuju, jak každá 2 recenze na ATI končila tím, že: "Jak známo u ATI, tak mají problémy s ovladači. Až si tady pořeší ovladače, karta patrně dosáhne lepších výsledků."
    Stejně tak byla sranda, jakej hype udělali s Rage Fury Max - "První karta s 64MB VRAM!"
    Mno, a to bylo asi tak všechno... :D
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    PLOMBDENTIST: Nj, oni vlastně meli vlastní API. :)
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Je možné, že jsem měl ATI Radeon?
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    LOVE_DALI: to nevim, ale oproti TNT byly na te S3 nejake efekty navic, to jsem si jisty, protoze pamatuju na to zklamani, kdyz jsem si pak poridil Rivu
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    SPIKE411: Taky si říkám. Celkem s tím udělali boom, ale pak ticho po pěšině.
    Nakonec je koupila nvidoa a tohle si vzali s sebou. Stále si říkám, že je škoda, že 3dfx padli.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    LOVE_DALI: Až v UT zřejmě:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Unreal_Engine_1
    Unreal was noted for its graphical innovations, but Sweeney acknowledged in a 1999 interview with Eurogamer that many aspects of the game were unpolished, citing complaints from gamers about its high system requirements and online gameplay issues. Epic addressed these points during the development of Unreal Tournament by incorporating several enhancements in the engine intended to optimize performance on low-end machines and improve the networking code, while also refining the artificial intelligence for bots to display coordination in team-based gamemodes such as Capture the Flag. Originally planned as an expansion pack for Unreal, the game also came with increased image quality with the support for the S3TC compression algorithm, allowing for 24-bit high-resolution textures without compromising performance.[
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    PLOMBDENTIST: Hmm, měl už U1 komprimovaný textury? S3 s tím tenkrát udělali celkem boom. Teda v UT99
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SPIKE411: Pokud jsi teda neměl něco jako S3 Trio3D nebo Trio3D/2X.
    S3 Trio3D Trio3D/2X review
    https://vintage3d.org/trio3d.php
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    SIRLOON: olol :D
    Už si toho Maca musím koupit :D.
    MB, samozřejmě :)
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    Mel jsem S3 Savage a Unreal 1 na tom vypadal lip nez na Riva TNT.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MASLIX: A co za akceleraci jsi od toho čekal? To snad nikdy nebylo prezentované jako nějaký 3D akcelerátor, ne?
    Like the 868, the 64V+ has a video acceleration engine that can perform YUV to RGB color space conversion and horizontal linear filtered scaling.
    https://en.wikipedia.org/wiki/S3_Trio
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    LOVE_DALI: by me zajimalo, jak ta deska zvladla 32GB ram…
    MASLIX
    MASLIX --- ---
    LOVE_DALI: Mel jsem S3 Trio a jejich deklarovanou akceleraci jsem nikdy nerozchodil nebo to neslo nikde poznat. Mozna nas jen jejich marketing sikovne vodil za nos. Pozdeji s Voodoo 2 to slo poznat hned :-)
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    DRAGON: Heh, Tata měl kdysi kancelarskej stroj LeoPC. Celeron 333, 32GB Ram, 4GB disk a S3 ViRGE GX2 se 4MB VRAM.
    Ta S3, jak jsem se po letech dozvěděl, měla mít nějakou 3D akceleraci. Mě nikdy v 3D nesla. Teda jednou. V HL Uplink. Jenom jednou. Hru jsem nicméně hned restartoval, abych zjistil, jestli to tak bude i po restartu a ono ne. :D
    Kamarád měl ten samej stroj. Jenom k tomu měl voodoo2. Jak já mu záviděl 😀
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LOVE_DALI: Diamond Monster Voodoo 2 SLI byl stejne jeden z nejuzasnejsich hardware, jaky sem kdy v kompu mel, to byla neskutecna revoluce v hernim svete :)
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Voodoo2 on modern hardware: Running with a Ryzen 9 and 32/64bit drivers
    https://youtu.be/CK0FC7cJTSg?si=mFLngk0JZvBGGoJT
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    komu by Incubation prisla malo pritvrdla, tak doporucuju datapack Wilderness Missions, na ty je treba tvrdolin.
    SLEDGE
    SLEDGE --- ---
    JUNGLER: Já to nedávno odehrál a dost mě překvapila křivka obtížnosti - první mapy jsou seznamovací, pak to ale značně vytvrdne, ale po cca desítce misí hra citelně povolí a minimálně poslední třetina hry je docela "zívačka" :) V té vytvrdlé části jsem se děsil, co přijde ke konci, protože některé mapy měly vyloženě "puzzle" podobu, což úplně nemusím, ale strach byl zbytečný, hádankové mapy postupně zmizely a zbyla klasická tahovka.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Incubation je moje srdcovka. Hrál jsem to tenkrát na AMD K5 100 MHz a grafický akcelerátor byl pro mě jenom vlhkým snem. I proto mi ta hra naprosto učarovala tím, jak dobře na tom mým stroji frčela. Nedávno jsem si to dal znovu celý na Steam Decku (gog verzi) a je to furt naprosto skvělá a zábavná tahová strategie.
    SLEDGE
    SLEDGE --- ---
    MATT: Když to proženeš přes dgVoodoo, tzn. renderuje se v nativním rozlišení, není to tak ošklivé :) GOG verze má k sobě přibalený nGlide, pod ním je to bohužel horší. https://www.high-voltage.cz/hvobsah/2024/11/incubation-04.jpg
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Incubation nevyžadovala 3D kartu určitě. Já si tu hru pamatuju hlavně kvůli tomu, že to byla jedna z prvních her, která uměla kvalitní podporu 3DFX. Teda snad se taky nepletu :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    mam nekde hlubokov mozku zasunuto, ze sem mel na cd demo, ktery tu 3dfx snad chtelo..ale uz je tolet
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    TRAGED: Ja to hral s Rivou TNT, ale umelo to jenom Glide - urcite jjsem to dohral v SW rezimu.
    SID311
    SID311 --- ---
    TRAGED: To se mi nezdá, jsem si jistý, že jsem to hrál na počítači bez grafického akcelerátoru.

I obal tady píše, že 3Dfx a podobné (a nic takového jsem neměl) jsou podporované, ne vyžadované.
    https://www.mobygames.com/game/796/incubation-time-is-running-out/cover/group-23511/cover-59362/

Stejně tak https://www.pcgamingwiki.com/wiki/Incubation:_Time_Is_Running_Out uvádí 3dfx jako doporučenou, ne nutnou.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MATT: Zdá se mi to, nebo mu tam chybí většina zvuku (a asi hudba)?
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MATT: Jedna z prvních her co vyžadovala HW 3D akceleraci.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Přijdu si přehlcen. Když si řeknu: "Zahraju si počítačovou hru". Tak mám 100 nejoblíbenějších a potom dalších x v záloze. Nakonec si nevyberu žádnou.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    MATT: Ty jo, to vypadá skvostně...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam