• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PAN_SPRCHA: hjm, no Sagan nemá úplně top formičku. Jako zeleňáka udrží, ale už to není jak dřív, že vyhrával každou druhou sprintersopu.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    hmm dneska žádný napětí nebude, vepředu se střídají QS,Jumbo i Lotto v klidu si to dovedou do Toulouse do spurtu, tzn. zapnout až na posledních 5km
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    D1RABBIT: tam jednou někdo z nervozity brkne kolem o kořen a spadne jim z pěti metrů na hlavu. Jako když to udělali před mnoha lety poprvý tak to bylo originální, ale tím jako to pořád opakují tak mi přijde že se chodí do lesa se džbánem pro vodu.....
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    D1RABBIT: z boje o podium neodepisuju vůbec nikoho zatím imho když tam někdo bude útočit tak bernala pošlou táhnout aby měli s Thomasem jistotu, pak Bernal pár desítek sekund nabere
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    PAN_SPRCHA: Ale pokud se podaří ohrozit Thomase tak že obětují trochu Bernala mohl by Mas pro ten bílej dres dojít
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    D1RABBIT: já bych byl ještě lehounce na pochybách kdyby Kruiswijk a Mas kteří jsou jediní schopní neztratit minutu v časovce měli za sebou nějakou velkou týmovou podporu, ale ty jejich týmy honí pět zajíců najednou takže je ohrožovat nebudou.

    U Mase je to fakt škoda, on má na to být čistým lídrem (umí časovku a je schopen neztratit na úplný stojce víceméně ideální TdF materiál) a ne takhle jet sám za sebe bez větší podpory.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    JAZ: Tak člověk musí být realista, kdyby to bylo o den dřív, tak tam vedl pinot ani ne o 20 sekund a k tomu jeho časovka.....
    jenže to u Ineosu neplatí, oba dva mají časovku hodně silnou o dost silnější než všichni ostatní favorité snad jen s výjimkou Kruiswijka a Mase.

    Tohle už se ubránit dá, Ineos to má v kapse pokud nebude pád, technické problémy atd.
    JAZ
    JAZ --- ---
    PAN_SPRCHA: zajimavy, takhle jsem na to nikdy nekoukal, ale mas pravdu, neco na tom bude. Na druhou stranu, mluvil bys stejne, kdyby prvni rest day nebyl o ten den posunuty, tzn. by behem nej z lidi na GC vedl Pinot?
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KEIKIN: Jestli narážíš na toho Voecklera, tak to byl jiný případ, jiná doba hodně se útočilo sólo, nejely se vlaky do kopce. Dneska ten vlak nasadí tempo a kdo se nechytí, chytá obří ztrátu každou etapu.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    SALO: rozumím. to bych musel jít moc moc wattů, daleko víc než Lubor Tesař v dnešní formě .o))
    SALO
    SALO --- ---
    ATOMIKS: co sa snazim povedat je, ze ked ma de Ghent 70kg a dava 420W na (povedzme) 30 min, tak je to 6W/kg. tak si mozes prepocitat, kolko W by si musel ist za tu pol hodinu ty s vlastnou vahou, aby si to s nim stihal. :)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    SALO: ach. tak to se musím podívat do manuálu, protože na tom mým stroji se kg nastavují ...
    SALO
    SALO --- ---
    ATOMIKS: tie cisla ale musis vzdy prepocitat na kg, inak to nedava zmysel.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    BADHORSE: mmchdm jsem včera zkoušel na rotopedu těch jeho 420W SHITTIE a ani jsem toho čísla nedosáhnul .o) 300W dám tak pět minut max, když se fakt hecnu (nejspíš jsem nemalá lama oproti mnohým zde)...
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    ATOMIKS: https://www.telegraph.co.uk/cycling/0/breakaway-specialist-thomas-de-gendt-domestique-50-per-cent/

    “At the [2018] Tour Down Under I did three days of chasing the breakaway and then one day I was in the break. That is good training for later in the season. That’s 300-350 watts for three or four hours, that’s the power you produce. In training that would be impossible – maybe you could for an hour, but then… mentally you just can’t do it.”


    :DDD
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PAN_SPRCHA: Takže i ten Aláč by mohl za určitých okolností dojet do top 10.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    JAZ: tour už začala, poslední léta platilo že co se najelo do prvního restday bylo rozhodující. Loni najel thomas na druhyho v 1:30 a na konci tour to bylo 1:50 a předloni dokonce Froome měl náskok na konci menší než po prvním týdnu. .....musíš až do roku 2010 abys našel ročník kdy nevyhrál ten co vedl po prvním týdnu(myslím mezi reálným uchazečema o GC, Voecklera nebo GVA nepočítám stejně jako letos alafilipa).

    Tour není Giro, ten náskok se dá defenzivní jízdou bez problémů udržet.
    JAZ
    JAZ --- ---
    Radsi si poslechtete tenhle skvelej podcast s Vaughtersem o divokych devadesatych letech v Mapei :) https://rouleur.cc/editorial/rouleur-podcast-jonathan-vaughters-and-mapei/
    JAZ
    JAZ --- ---
    D1RABBIT: ale to neni vubec jen o Pinotovi, urvat se muze kdokoliv z 6-7 dalsich lidi. Navic Bernal nikdy nejel na GC a je to jeho teprve druha GT v zivote, buhvi co to s nim postupem casu udela. A Thomas taky nemel kompletni pripravu, ma malo zavodnich dnu. Navic jsou tam ty vysokohorsky dojezdy, ktere nikdo nikdy nemel moznost v takovem mnozstvi v zadnem zavode vyzkouset. Opravdova Tour jeste vubec nezacala, stat se muze tisic ruznych veci, tohle bilancovani a zavery po prvnim tydnu mi prijdou absurdni :)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    // DeGendt je děsnej master .o) jsem dal dneska ze záznamu tři etapy a asi pustím ještě jednu. ten BellesFilles ... jako šrot a divácky supr, ale není to moc, Antone Pavloviči?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam