Vedeme dišputát s kamarádem u grilu. Snažím se mu vysvětlit, že silniční cyklistika je stejně týmový sport jako například fotbal. Mám oba ty sporty velmi rád. Došly mi argumenty, zítra bude časovka jednotlivců, takže budu celý pátek poslouchat, že má pravdu on. Jak laikovi nejlépe vysvětlit, že cyklistika je týmový sport. Zkoušel jsem příměr GC jezdce k hvězdnému útočníkovi ve fotbalém klubu plném průměrných hráčů. Když mu za celý zápas nikdo nenahraje, tak celý tým nezíská nic. Když se naopak celý tým obětuje a bude mu nahrávat jeden míč za druhým, bude tým vyhrávat. Nechtěl to pochopit. Bohužel s ním uvidím jenom Dánsko, takže mu to nebudu moci vysvětlit při nějaké náročnější etapě, kde už budou trochu rozdány karty. Nemáte někdo tip na nějaké vysvětlující video? Něco ve smyslu: "Explanation why road cycling is team sport" Jinak první tři etapy při odpočinkovém víkendu protrpím jeho jízlivými komentáři, že si tam jenom jedou spolu a každý na sebe. Potřebuji nějaké trumfy, díky za případné rady!