• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    DUKED
    DUKED --- ---
    Ja hlavne doufam, ze se da Egan dokupy a pristi rok si to rozda s Jonasem a Tadejem
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    D1RABBIT: tak zrovna tu jedenactou etapu pres Galibier zhodnotili na eurosportu jak stage of the decade. A ten pokus UAE na Peyragudes byl taky super.

Oproti lonsku ta tour byla z hlediska gc mnohem vic zajimava, zkus se povznest nad to, ze byl nekdo lepsi nez Pog.

Ja mam rad Pogacara i Jumbo, aspon byla ( a doufejme ze jeste do dalsich let bude) nejaka zapletka.

Jinak teda chudaci spurteri letos :))
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    D1RABBIT: ok, ta část tvého příspěvku která čerpá z reálných dat je v pořádku, ten zbytek je prostě balast. Samozřejmě nemám problém s tím se ti v případě prokázání nějakého dopingu v případě Vingegaarda omluvit. Zároveň s tebou nesouhlasím ohledně toho že by letošní tour nebyla zajímavá, ale jasně, to je věc osobního pohledu.
    DUKED
    DUKED --- ---
    Alaphilippe znovu v problémech. Kvůli covidu odstoupil ze závodu Kolem Valonska - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/sport/cyklistika/julian-alaphilippe-zavod-kolem-valonska-covid-odstoupeni.A220725_142444_cyklistika_ivt
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    NAKASHI: jj (to bylo jeho blonďaté období, jak by připomenul Králík)
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    ATOMIKS: hlavne ten rok/jaro 2011 byl famozni
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    četl jsem si seznam Gilbertových výher a v třetině jsem usnul .o(
    legenda, neasi https://www.procyclingstats.com/rider/philippe-gilbert/statistics/overview
    SUMAC
    SUMAC --- ---

kdo jiny tohle umi, nikdo.
    CUKI
    CUKI --- ---
    D1RABBIT: Jako má sice teď čas k dobru oproti Pogimu, ale ani to mu nepomůže :-D
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    zadny sport neni cisty! a kazdy sport je primarne o penezich a kdo jich ma vic, tak vyhraje...

Silnicni Cyklistika narozdil od vetsiny dalsich sportu je ale smesice strategie, team work, individualnich vykonu a pripravenosti, ridicskych schopnosti z kopce, krasny prirody, ukazky architektury a kultury kama se jede, primeho kontaktu se zavodnikama na trati a i honenim a porovnavanim se v KOM na Strave. to zadny jiny sport nema, takze to je za me nejlepsi sport, tecka.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Tenhle sport nikdy nebude čistý, vše je o to co ještě není na listu :-(

Na druhou stranu, málokterý sport má ten list tak vydatný jako cyklistika. Viz nedávný atak na tenisty, co si dají před zápasem, aby je nebolelo a považují to za ok.

A nutno také dodat, že ten doping většinou sice pomůže, ale sám o sobě je marný...
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    JAZ: Colbrelli je, myslim, jasnej doper. Samozrejme zadny dukazy nemam.
    Mohoric je skvelej a hlavne je to blazen, co nema zabrany ve sjezdu.
    Landu na Giru jeste beru, vetsinou se pripravil o podium nejakou chybou a padem, je i mentalne labilni. Ale potencial v horach ma obrovskej.
    Haig se uvidi.
    Caruso mi prisel podezrele dobrej loni. Padun tam to uz trochu smrdelo. A byli i dalsi, ted jsem linej hledat. Ale jak pises, nekomu lezej v zaludku urcite..
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    JAZ: já vím že není zakázaná, jen to prostě udělá rozdíl, stejný jako měli dřív ve SKY.

D1RABBIT: no osobně si myslím že v té šedé zóně se pohybuje i Pogačar resp. celé UAE.

JAZ: u Bahrainu právě přišli na hromady prostředků, ale všechny povolené
    JAZ
    JAZ --- ---
    ROMI: no letos mají 14 vítězství, z toho 7 ve WT, San Remo, Valonský šíp, 3 místo v GC na Giru, a jsou 4. nejlepším týmem v žebříčku, to není zrovna hrozný :)
    ROMI
    ROMI --- ---
    JAZ: letos vysledky nemaji zadny ale ne?
    ROMI
    ROMI --- ---
    D1RABBIT: jestli pojede Pog tak ne :)
    JAZ
    JAZ --- ---
    NAKASHI: Bahrain spíš někomu leží hluboko v žaludku, už tam udělali několik kontrol a našli velký prd, akorát to vždycky rozmázli v médiích, aby se o tom vědělo. Vlastně i po tom největším zásahu jak píšeš, loni na Tour, měli dobrý výsledky - Colbrelli vyhrál Roubaix, Mohorič vyhrál San Remo, Haig třetí na Vueltě, Landa třetí na Giru... výsledky mi přijdou ok, možná je tam jen pár podezřelých lidí ve vedení.
    JAZ
    JAZ --- ---
    PAN_SPRCHA: grey area není zakázaná, viz. ketony, které v Jumbu používají a vůbec se tím netají. Tahle zóna tam bude vždycky, je to jako s povrchním sticky bottle - každý toho v závodě využívá, ale nikdo nikdy přesně neřekne, kde je ta hrana za kterou se nemůže. Pro mě jsou tyhle věci v pohodě, všechno je to spíš placebo, rozhodně žádný EPO ani skrytý motorek.

Myslím, že kdyby byly opravdové pochyby o čistotě Jumba, nebude Pogačar vůči Vingegardovi tak kamarádský.

Na druhou stranu pokud je pravda to co se píše o Vingegardově výkonu na Granonu (6,34 w/kg závěrečných 15:20), tak to je opravdu to nejnepochopitelnější číslo co jsem kdy v cyklistice viděl. To jsou podobné watty co jezdí MvdP na Flandrech, jenže tam ty kopce trvají 3-4 minuty, nemá v nohách 2 týdny závodění a bláznivý Galibier hodinu předtím.

https://netherlands.postsen.com/sports/39118/Spotted-on-Strava-634-watts-per-kilogram-for-Vingegaard-and-the-exhaustion-of-Pogi-in-numbers.html
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    D1RABBIT: a fakt myslíš že po Armstrongovi by byli tak blbí a zkoušeli to samé znova. Když se vzorky uchovávají tak že za dvacet let se můžou znova prověřit?

Pořád si myslím že s Froomem i Vinegárdem je to takhle:
    PAN_SPRCHA:
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    Z Jumbem je to stejné jako se Sky

The head of the Dutch anti-doping authority has raised his concerns over Jumbo-Visma,.......... and believes it exists in the 'grey area'.

Stejně jako pevně věřím že Froome vyhrával bez jakýchkoliv zakázaných prostředků, tak i pevně věřím že dominance tehdejšího týmu byla založena na používání prostředků mimo seznam zakázaných, které ostatní týmy neměly. Tedy ta šedá zóna ve které je teď Jumbo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam