• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    dneska startuje Okolo Polska s Matesem Vackem na startu. Mohl by se pokusit o etapu a možná i celkové pořadí když přežije kopce. Jako poslední etapa je časovka, to by mu mohlo sedět.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    PAN_SPRCHA: no nevím, všechen nový talent sfoukne stejně UAE. Už teď tam maji lidi co můžou dávat LBL, Flandry a Lombardii na příštích 10 let dopředu... To že QS skoupí vyzile závodníky jako Stuyven z nich nedělá zadny klasikarsky suoertym.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    HELLISH: to už vypadá jako hotová věc.

Navíc QS teď mají krásný čas na rebuild než se MDVP s Pogačarem nevyhnutelně dostanou za zenit jde už je WVA a zase se otevřou možnosti výher na klasikách
    HELLISH
    HELLISH --- ---
    MAESTRO_007: takže Remca už vykopli?:)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Tým Soudal Quick-Step se vrací ke klasikářským kořenům. Příchod Jaspera Stuyvena je první změnou pro příští sezónu | RoadCycling.cz
    https://www.roadcycling.cz/clanek/tym-soudal-quick-step-se-vraci-ke-klasikarskym-korenum-prichod-jaspera-stuyvena-je-prvni-zmenou-pro-pristi-sezonu
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Když jsme u těch kol, nechcete někdo fungl nová? Pro Nyx dejme tomu za 6000 Kč?

Rose R TWENTYFIVE (25 mm) aluminium wheels with 19 mm internal width and Sapim Laser spokes

Centerlock, ořech Shimano
    Váha: 1655 g (reálná, mnou zvážená)

Jsou zcela nejetá, jen jsem je sundal z nové silničky (rovnou s ní jsem kupoval i karbonové HUNTy).
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    ROZI: jj diky za info, udelam to podobne, holt vzhuru na gravela ;)
    ROZI
    ROZI --- ---
    ARXIE: 20 pracovních. Tak bych moc nepočítal s cyklistikou v srpnu...
    Sundám pláště, stejně jsem chtěl měnit duše...kotouce ať si udělají sami.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    ROZI: aha takze ji muzu objednat dnes a mam cas do pristiho tydne (tzn. neni to do druhyho dne), diky, btw. odstrojil jsi rafky nebo to budes posilat komplet? ..jinak jsem se dival ze vymena do 20ti dnu, to jsem zvedavej, je to totalni facepalm.. at zije Vietnam (a to jsem si puvodne myslel ze to zbastili polaci) :\
    ROZI
    ROZI --- ---
    ARXIE: ano jsem. Krabice jsem objednal hned 29.7. doručení jrr ale pozdrženo. Předpokládám, že DT Swiss di kupuje čas a budou odesílat až toho 4.8., jak psali, tak uvidíme kdy to dojde. Žiji v Dánsku, tak nevím jak a kam se posílá z ČR, předpokládám, že to bude taky do Německa.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    Cau, jedna OT - jste nekdo ve skupine postizenych soucasnou svolavaci akci u DT Swiss? Pokud ano, uz jste odesilali? (zajimalo by me za jak dlouho dojde krabice na odvoz)
    CHARON
    CHARON --- ---
    Vždyť to nejde srovnávat výkonnostní a dovedností sport. Silniční cyklistika je jenom watt na kilo. Nemůžeš srovnávat Sagana se Slavikem. A je hlupák ten co říká že fotbalisti a hokejisti nemají zdatnost stejně jako cyklisti jsou kopyta.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    HELLISH: Jo někteří. Ale pro většinu VO2max znamená jak rychle se dokáže točit kolem vlastní osy pri filmování pádu. Největší VO2max má teď asi Neymar. Jako ne, fotbalisti bych sem do tohodle klubu fakt netahal. Co nemám rád na UCI jakonpoužití sportu k praní špinavý politiky tak u kopané a FIFA to platí ještě 200x víc.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    HELLISH: jojo, když jsem koukal na dokument o počátku devadesátek a hráči premier league tam vyprávěli jak po sobotním zápase se lilo až do pondělního rána a v pondělí na tréninku si stříhali z igelitových pytlů ponča a dávali si je pod dres aby vypotili zbytek alkoholu......to už dneska asi moc frčet nebude.
    HELLISH
    HELLISH --- ---
    SUMAC: Tohle už je pravda jenom do určitý míry, dnešní fotbalisti (i hokejisti) mají už kondici celkem slušnou (rozhodně ve srovnání třeba s generací Vízka, Bergera apod.:), bez toho by si prostě neškrtli.
    Samozřejmě VO2max úplně závratný nepotřebujou, ale zase jsou na tom sakra dobře rychlostně a někteří i silově..
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    KEIKIN: lol cutalisti maji uplne jinou zivotospravu a zivotni styl a ocekavat od nich nejakou telesnou zdatnost nebo vytrvalost by byl definitivni konec fotbalu :) to je jako srovnavat holky co delaj na vrcholove urovni treba synchronisovane plavani s nejaku buchtou, co chodi do fitka aby se mohla fotit v plavkach na plazi a dat to pak na IG;)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    ONDRAT: ale v obou případech se dostaneš přes anaerobní práh, kdy tělo hromadí laktát. Prostě fyzicky makáš na plné kule :-)

CUKI: ano, i v anglii hrají týmy i přes zimu, s pohárem často stylem st - ne - st. Navíc v týmu 11 hráčů se více schováš jakoby.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KEIKIN: Za mě tam nepatří žádný den volna, je to vytrvalostní závod! Tedy měl by být, ale aby to bylo divácky co nejsledovanější tak vypadávají pondělky etapy jsou často krátké a nebo jsou podřízeny hostitelské obci.

Za mě by se ten závod měl jet v kuse tak jako dřív :-D
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KEIKIN: Jiny druh pohybu, zatizeni, jina regenerace. Uplne jiny druh treninku.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Cyklisti na TDF šlapou každý den šrot, dejme tomu 6 hodin denně. Zaujalo mne vyjádření trenéra Plzně Koubka po včerejším postupu:

"Teď byla polemika, zabývá se tím FIFA nebo UEFA, že hráč musí mít 72 hodin odpočinku. My je k Boleslavi nebudeme mít. Teď nevím, jestli to pravidlo už je schválené, nebo ne. My tady končíme, je za chvíli půlnoc a hrajeme v sobotu v pět. Proč aspoň nehrajeme v osm, proboha? Proč tam hraje Olomouc s Libercem, proč tam nehrajeme my?

moje první myšlenka po přečtení je, že brečí za fotbalisty, kteří dostávají platově větší budget za sportovní výkon (třeba na regeneraci).
    Druhá zase k tomu jestli i UCI po vzoru fotbalu časem nepřidá do etapáků např. den volna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam