• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    CUKI
    CUKI --- ---
    HUGH_BOYLAN: Hele já stál přímo u té silnice, jako jo mohi mi dát nějaký papír za stěrač. Ale nic víc. Možná projeli i jen chvíli přede mnou než to zavřeli tam co jsem byl. Ale odtáhnout mě nemohli, protože jsem nic neporušil... Navíc těch aut v okolí závodu s fanoušky bývá dost. Rozdíl je že oni to vědí.

A taky jsem mohl být na nějaké lesní cestě vedoucí nikam, která ani není nijak vidět. Prostě všechno nepodchytíš. Kategoricky bych jim o za vinu vůbec nedával. Ale vůbec nevylučuju, že došlo k vážnému pochybení pořadatele a nebo toho řidiče. Okolnosti neznám.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    CUKI: Vbíhající fanoušci a fanynky s transparentama (všichni si to pamatujeme) jsou zlo. Jak říkám, tohle jde hlavně na vrub pořadatelům, bo měli okolní usedlosti informovat. Klidně prostě poštou, nebo hodit na každou příjezdovku ceduli, která vyjde na jedno Euro. Jak jsem četl, trasa prostě procházela víceméně dost rurální oblastí, kde jsou domy roztroušené po takových samotách a každej má svou příjezdovku. A pak se tohle stane. Nicméně i tak jsem nasranej na toho řidiče.
    CUKI
    CUKI --- ---
    HUGH_BOYLAN: Já mluvím, ale o situaci kdy tě celý ten závod a informace o něm úplně mine. Nevíš, že jsi na uzavřené silnici. Kdyby kolem dosud žádný neprojel nebo bych se dostal mezi ně, nevím o tom. Minimálně jsem ty jezdce mohl nevědomky dost omezit. Když o tom víš, tak počkáš. Ale věděl o nich?
    Mnohem horší problém vidím vbíhající fanoušky do trati a samotné vozy patřící do závodu.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    CUKI: Mluvily ze mě negativní emoce, uznávám. No, každopádně chyba jde především za pořadatelama. Četl jsem článek, že je to těžký uhlídat, když máš stovky až tisíce příjezdových cest z obou stran po trase závodu. A prostě na to nejsou lidi, aby stáli u kdejaký polňačky. Každopádně i ten řidič si měl počkat, až bude mít jistotu, že projel celej závod. Peloton není všechno, často se řešej mechanický problémy, vodonoši a gelonoši... Je to prostě smutný. :(
    CUKI
    CUKI --- ---
    HUGH_BOYLAN: Vůbec nechci hodnotit událost u které jsem nebyl, ale stalo se mi na Tour de Slovenia, že jsme si šli udělat piknik zastavili auto u cesty a najednou koukáme a kolem mě projel Rogla :-) Nevěděl jsem o tom pořadatelé udělali zátarasy, kde se dalo, ale silnici samotnou vřešit nemohli. Kdybych si ničeho nevšiml mohl jsem se taky rozjet proti jezdcům. Jinak ve Špáňu se mi hodněkrát stalo že jsme byli někde kde s námi nikdo nepočítá a normálně tam udělali zabrany a mi se dostali dal až druhý den... Ale ne všechno jde podchytit. Cisě teoreticky jsem byl na okrec mohl jsem jet devadesát a on šedesát před zatáčkou v protisměru, kde se mnou nikdo nepočítal. Takhle jsem si všimnul prvního závodníka, auto posunul co nejvíce mimo silnici a počkal. Ale do prvního závodníka jsem to ani nemohl tušit.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Už to byl slušný cirkus
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    JONAS3: Doufám, že za to půjde ten člověk do báně... Jestli fakt neuposlechl pokyny orgů...

My byly dole u Centralu, protože tam kluci končili příměšťák no a pak jsme vyjeli autem na Výpřež a popošli kousek.

Kluci chtěli bidony.o) A dostali je.o) Kluci z Bory a Ineosu je dali klukům z ruky do ruky. A pak jsme si na Výpřeži počkali na odjezd "cirkusu".
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    JONAS3: Toho řidiče na místě zastřelit. A taky to teda nevrhá dobré světlo na pořadatele závodu, tohle prostě musej mít ošéfovaný, aby tam nikdo nevjel. :(
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    MUFLONEK: Jojo, nejdřív na Výpřeži na prémii a pak 300 m před cílem.
    Mastili to na velkou :o
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    "Portugalská vysílací společnost RTP uvedla, že Tarlinga srazilo nezávodní auto jedoucí v protisměru."
    theguardian.com
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    JONAS3: to teda:O(

Byl ses podívat?
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    RICK: Jsem zvědavý, jestli nastoupí zítra NSN na Czech Tour :(
    RICK
    RICK --- ---
    mladší Tarling:-( RIP
    British cyclist Finlay Tarling dies aged 19 after crash at Volta a Portugal as Stage 8 neutralised
    https://cyclinguptodate.com/cycling/british-cyclist-finlay-tarling-dies-aged-19-after-crash-at-volta-a-portugal-as-stage-8-neutralised
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    MAESTRO_007: Hirt, Otruba + Quickstep s Landou atd.

S postupem Czech Tour do ProSeries se výrazně zkvalitnila startovní listina. A Češi se nemusí držet ambicemi v etapách i v celkovém pořadí vůbec u země | RoadCycling.cz
    https://www.roadcycling.cz/clanek/s-postupem-czech-tour-do-proseries-se-vyrazne-zkvalitnila-startovni-listina-a-cesi-se-nemusi-drzet-ambicemi-v-etapach-i-v-celkovem-poradi-vubec-u-zeme
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    dnes v 15:00 Czech Tour živě na ČT

Cyklistika: Czech Tour – 1. etapa — ČT sport — Česká televize
    https://sport.ceskatelevize.cz/videostream/cyklistika-czech-tour-1-etapa-2465
    ROMI
    ROMI --- ---
    CUKI: Podobně, jen s vetsi slavou
    CUKI
    CUKI --- ---
    COCOBRYCE:
    JONAS3:
    Mě by dost zajímalo jak by se jeho kariéra odvíjela, kdyby v jedné časovce den před koncem TdF 2019 neobjevil Pogi. :-)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    COCOBRYCE: Proč? Je mu šestatřicet. Bora je hrozný tým, honí spoustu zajíců, tam nemá kde se prosadit.
    V Lottu bude zase kapitán, může zkusit menší etapa na pořadí, ale obávám se, že na bednu už to dnes nebude stačit.
    Obecně nikomu v podobném věku, proti zdigitalizovanému mladí.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    Rogla jedná o přestupu do Lotta, smutnej konec kariéry
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    ROMI: ne, ale i další etapy byly dobrý
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam