• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    4PTODnes jsem viděl veterána a pořídil foto
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    MBL409
    MBL409 --- ---
    A hned další do party - Radotín - Kavárna Pelíšek

MBL409
    MBL409 --- ---
    Pozůstatky Legend na Výstavišti..

PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Na tomhle autě se mi líbí, že fakt stále jezdí. Potkávám ho v létě v zimě v různých částech Dejvic

PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Bohužel na dálku

MELDA
    MELDA --- ---
    ❤️

_UDO_
    _UDO_ --- ---
    slint

BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    IMG20260527154529

IMG20260527153917

IMG20260527153758
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    CHIX
    CHIX --- ---
    MELDA: ten je roztomilej
    MELDA
    MELDA --- ---
    GECKO
    GECKO --- ---
    TOMBRIDER:
    PREDSEDA: Nejsou to Mkový kola. Už užovky měly originálně 13" kola a vypadaly přesně takhle. Původní užovky měly 14" kola a asi chromovanou poklici... a taky měly nasávací mřížku u motoru na zadním čele dole pod SPZ a hranu haubny motoru měly hladkou. A pak přišla modernizace, kola 13", tyhle disky i plastový polopokličky, nasávací mřížka se přesunula na haubnu motoru pod takový ten plastový spojler (s tím se pootočil plast sání na karburátoru nahoru, původně byl skloněný dolů) a mezi světla pod SPZ se dávala černá plechová lišta. Přesně jak to má tahle škůdka to měla i 120L mých rodičů, jen jsme měli už hranatý světla. Opěrky hlavy na předních sedadlech byly za příplatek a volant měl ten úzký střed, co je vidět na fotce... A ano, původně měla jak zrcátko u řidiče.

Pradva, naší táta vylepšoval, druhý zrcátko, černý trojdílný nárazníky z prepregu, podél na kastli ochranný gumový lišty, elektornický zapalování a nevím co ještě...

MARASAN: No to asi chápu, ale to nic nemění na tom, že to tam neopatří, není to dobový ani trochu...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    GECKO: IMO to tam dal kvuli napisu "Mototechna", coz jsou dneska samozrejme AAAčka.
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    U těhle aut mě strašně iritovala tenoučká řadící páka s nepředvídatelnou mechanikou. A pak úplně všechno ostatní, zejména odezva plynového pedálu, který měnil zvuk, nikoli sílu motoru.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    TOMBRIDER: jo, tohle jsou 13ky z Mka.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Ale pěkná je moc. Divím se že má jen jedno zrcátko. To u spolujezdce si tam později dodělal snad každý (kdo často jezdil).
    Ještě by tomu slusili kola s chrom puklicí.
    Tyhle s plastem byly Mkovy ne?
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    LOVE_DALI: Drželo to na silnici báječně. Jen v dálničních rychlostech byly znát vůle v podvozku. Kterému málokdo dával lasku jak by si zasloužil. Mno a do toho šnekové řízení. Kdy byla vůle na volantu klidně půl otáčky, ale zas velkou vůli tam dělalo že mělo už vůle na čepech. A celej ten mechanismus byl opotřebovanej. A zas málo kdo to dal dokupy. Obzvláště když se na to dalo prostě zvyknout :))
    GECKO
    GECKO --- ---
    MARASAN: Pěkný je, že je dobová, i ty nádechy na přední haubně sice nejsou z výroby ale je to dobový doplněk... proto dost škoda rámečku pod RZ. Ty jsou novodobý a rozhodně tam nepatří... v80 se nic takovýho nepoužívalo. SPZ se připevňovaly šrouby (na naší byly šrouby, co měly v hlavičce odrazky, vpředu bílý, vzadu červený).
    GECKO
    GECKO --- ---
    LOVE_DALI: No, trochu se vlnila, ale jezdili v tom všichni... Já na tom dělal autoškolu a pak jsem jednou 120L užovkou se čtyřkvaltem projel i Korsiku... a šlo to no... dneska bych se pravda asi dost divil, kdybych do toho sednul za volant...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam