• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    4PTODnes jsem viděl veterána a pořídil foto
    AUTODILYNIKY
    AUTODILYNIKY --- ---
    ten je jako nový
    MELDA
    MELDA --- ---
    GECKO
    GECKO --- ---
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    dansk jåvlar

AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    MULTICAT: Taky jsem ho viděla aj včera z vlaku!! :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    ANIKEVESTIFEX: byl tam i včera :)

GECKO
    GECKO --- ---
    RSZ: vskutečnosti, pokud se bavíme o vnitřku busu, to byl smrad z nezávislého naftového topení... RTO ho mělo pod podlahou na levé straně za řidičem, zvenčí byly dvířka v plentě a tam to bylo. Bohužel ohřívalo přímo vzduch, co šel dovnitř e jak už to byly vylítaný klumpry, tak to netěsnilo a spaliny tam šly k lidem.
    Vlastní motor na tom ve srovnání s ŠM a Karosou 700 o moc hůř nebyl.
    RSZ
    RSZ --- ---
    GECKO: já si pamatuju z rto hlavně smrad výfuku, fuj
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    GECKO: šdou ;-)
    GECKO
    GECKO --- ---
    MBL409: Moje vzpomínka je spíš taková, že v 80. už podnikově jezdily ŠM... my jezdili s ROHckou ŠMkou, než jí z motoru vypadla klika... pak už 700 karosou. Ale jak RTOčka končily, tak byly k odkupu. U většinou s tím jezdily různý TJ, u nás fungoval TJ Sokol a průběžně měli jeden někdy dva busy RTO ale postupně se střídaly... IMHO vždycky někde nějaký získaly a dojely ho do šroto stavu a pořídily jiný. Jezdili jsme s tím na m9sečky lyžovat.

Pak jsme ještě jezdili na tábory od podniku, po revoluci se doprava prodala, tak skončila karosa 700 ale zbylo RTO, tak jsme zase jezdili s RTOčkem, ale to nebyl LUX ale modrý CAR. Měl obyč sesle a neměl ty okýnka v oblouku střechy. Jojo... jízdy na motoru a sledovat Karla, jak šaltuje tou dlouhatánskou pákou s meziplynem a když odřazuje nahoru, musí někdy naopak motor přibrzdit pákou motorový brzdy na palubce...
    MBL409
    MBL409 --- ---
    RSZ: Chalupu na Berounce nemám, takže budu asi spíš ten nadšenec ;-)
    Pro vodácký oddíly v 80” byla tahle sestava s RTO dost klasika. Jezdil s náma řidič, co si v práci podle počtu lidí půjčil buď Robur, nebo RTO. Na práci s mládeží byl podnikový autobus zapůjčen i s řidičem a víkend na vodě mu byl zahrnut do pracovní doby. Nakonec ho po revoluci od podniku koupil a má ho doteď. Chvilku jsem si myslel, že je to on, než jsem si přečetl, že jsou to Paka :-)

RSZ
    RSZ --- ---
    GECKO: pravda, laminátku už dneska potkáš jen u nadšenců, nebo lidí, kterým se válí u té berounky u chalupy..
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    RSZ: Potkal jsem ho myslim v pátek odpoledne mezi Mladou Boleslaví a Jičínem... je nádhernej. A taky jsem narazil na toto:

GECKO
    GECKO --- ---
    RSZ: TVL, krásnej LUX když vidím skrz okýnka ty sedačky, včetně hadru pod hlavu... škoda, že není interiér, ty sedačky měly na boku takový zvláštní tvar pod područkou. A barevný schéma je fakt původní, takhle byly RTOčka lakovaný z výroby.

A co přívěs s původní značkou. Oni jdou tak daleko, že i ty podělaný lodě maj dobový :) Pecka
    FIFI
    FIFI --- ---
    JEZEVECV: Nasla jsem si to, mas pravdu, to je urcite ono!

Založil firmu na výrobu velomobilů. Katanga veškerou produkci vyváží | BusinessInfo.cz
    https://www.businessinfo.cz/clanky/zalozil-firmu-na-vyrobu-velomobilu-katanga-veskerou-produkci-vyvazi/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam