• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIQUID_SOUNDUniversal Audio UAD DSP
    Auditko věnující se výhradně digitální platformě zpracování zvuku Universal Audio UAD. Simulace analogových i digitálních klasik, pluginy a slevové akce na ně. Jde hlavně o to, neotravovat s tim jinde. Enjoy!
    rozbalit záhlaví
    _ELPH_
    _ELPH_ --- ---
    LIQUID_SOUND: Ten echoplex mam a imho dost dobre. Odporucam. A Dimension D mam tiez, a tak 7 rokov dozadu som to pouzival vela, no na dnesnu dobu to neni nic moc. (nepouzivam to uz vobec. Tam kde som kedysi daval UAD DimD davam teraz Valhalla UberMod, ktori znie imho lepsie a ma tam (okrem milion inych veci) aj DimD preset, alebo Soundtoys MicroShift (co neni uplne chorus, ale plni podoby ucel a btw mi ten od soundtoys znie prekvapivo este lepsie nez original od eventide).
    Jedine co je na DimD fajn, ze cloveku neumoznuje to prehnat, kedze sa neda nastavovat a tie nastavenia co tam su, su jemne.
    (a btw myslim ze cez CTRL se da zmacknout i vic nez jedno tlacitko naraz. napr 1+2 naraz alebo aj 1+2+3+4. Akurat to (pre mna) vacsinou bolo len zaujimave a nie pouzitelne.)
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    LIQUID_SOUND: ted v 8.7 verzi je updejtla verze, nevim teda jestli to neni jen lepsi gui, to samy chorus ce-1 a roland space echo.. ale jinak dim D na vokaly luxus, nebo cokoliv co odlepit od prostredka..
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Původně jsem na to mrknul jenom ze zajímavosti, protože mě zaujalo to jednoduchý ovládání. Roland Dimension D dělá pseudostereo z mono zdrojů. Jednička a dvojka jsou super instant WOW button. Trojka čtyřka mi přijdou už moc chorussy. Přibyl na wishlist. Někam dolu, ale přibyl...

Review Of Universal Audio UAD Dimension D - Extended Video
    https://www.youtube.com/watch?v=fhR17OaQaWk
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Btw. Manley Complete Bundle se mi ňák přikolíbal na wishlist... ;)
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    UAD Manley VOXBOX Channel Strip Plug-In
    https://www.youtube.com/watch?v=I0ufN6DYbxw
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Btw. s padesátidolarovym voucherem silně přemejšlim o tom páskovym Echoplexu. Vyšlo by na krásnejch $49. Máte někdo? Jaký je? Popravdě zas tak moc to nepotřebuju, ale vezmu-li v potaz že tenhle týden už nedostanu nikam na pivo, vyjde to na stejno. ;)

EP-34 Tape Echo plug-in for UAD-2
    https://www.youtube.com/watch?v=xRzwobaa9Ao
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    !!!!!!

Manley® VOXBOX Channel Strip
    Ampeg® B-15N Bass Amplifier
    Classic FX Bundle
    Manley® Complete Bundle
    Ampeg® Heritage Bass Amplifier Bundle

UAD Downloads | UAD v8.7 Software
    http://www.uaudio.com/support/uad/87.html
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    LIQUID_SOUND: me taky hahaha... asi ze sem jim na ten minulej jebal...
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Tak prd. Je prvního a žádná interesantní srpnová promo akce se nekoná. Jenom mi poslali novej $50 voucher. :/
    _ELPH_
    _ELPH_ --- ---
    LIQUID_SOUND: Pouzival som vela az donedavna, kym nevysiel Valhall Plate plugin... mozno ked UAD spravia mk2? Je to uz dost stary plugin (akurat ho v jeden moment premenovali z Plate 140 na EMT 140)
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    LIQUID_SOUND: ten pouzivam furt uplna nadhera!!!!
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Teda jestli mě něco úplně nejvíc nadchlo, tak zatim je to asi EMT140. To je fakt krása. Hrozně mě to baví. Zatim si s tim jenom hraju, ale fakt se těšim až to rozběhnu na nějakou vhodnou práci. Nepotřebuju ani takovou variabilitu ovládání, asi by mi stačily ty výběry třech plateů, filtr na vstupu a nazdar. I tak je to opravdová radost.

EMT 140 Plate Reverb Powered Plug-In for UAD-2
    https://www.youtube.com/watch?v=_KnMG_OW5c0

Btw. co myslíte, začnou v srpnu zase promotions? ;)
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    "Don’t Forget — You have a 50 € Plug-In Coupon!"

Fuck off UA! hehehe
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    Presety obecne maj UAD plugy super, gain staging to chce postelovat a vymalovano...
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    _ELPH_: Jojo já jsem v tom přesně takhle trochu tápal. Pak si to můžeš beztak ještě potweakovat. Presetů je potřeba se nebát ;)
    _ELPH_
    _ELPH_ --- ---
    LIQUID_SOUND: Tie presety asi vyskusam, lebo zatial nastavujem rucne a je to trochu time consuming (+- hlasitost a potom skusam switche. Su tam 3 a skusam vsetkych 8 moznosti...)

Ten Ampex mi znel relativne podobne, akurat tam ma zopar veci navyse, napriklad nastavitelna miera sumu (velmi prijemneho), atd... no najviac ma tam zaujala simulacia kolisania pasu. Je nastavitelna dvoma parametrami (wow a flutter) a da sa nastavit od velmi jemneho kolisania, ktore neni pocut ako kolisanie, ale je iba citit, az po full-on chorus/vibrato efekt dobre pouzitelny ako AUX FX. Sice sa takyto chorus neda moc ladit/nastavovat (no to moc neda ani Dimension D), no co sa zvuku tyka, tak pre mna jednoznacne najkrajsie/najmakksie znejuci chorus aky som kedy pocul (nielen vramci pluginov, ale aj hw).
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    _ELPH_: Já teda jinou simulaci než Oxide nemám, ale rozhodně jsem pro to našel použití. Trochu matoucí pro mě byly ty presety a nastavení jejich adekvátních úrovní, který jsou v názvech uvedený, ale pomohl mi tenhle tutorial na YT. Zatim nejvíc se mi to hodilo na bicí soupravu, plus jsem to na nějaký rough mixy nechával zkušebně na masteru. Ale tam byl fakt zájem o specifickej muddy zvuk, kterej mě dost míjel.

5-Minute UAD Tips: Oxide Tape Recorder
    https://www.youtube.com/watch?v=hMs5eG-4YTY
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    _ELPH_: no to vari mu radsi ani nezkousej!
    _ELPH_
    _ELPH_ --- ---
    Ja za posledne mesiace iba Oxide a som dost spokojny. Ampex sa mi sice pacil o kus viac, no na to nebol budget. A teraz som este zvazoval Massive Passive. Ten som uz 3x skusal demo a vzdy som bol dojaty a teraz je (bol?) za dobru cenu, no snazim sa na to nemysliet :)
    A dost som este zvedavy na Vari-Mu, no trochu sa ho bojim skusat, aby z toho nebola dalsia vec, na ktoru sa budem muset snazit nemysliet :)
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    LIQUID_SOUND: ja naposledy bral ten Curve Bender, to sem bral ale bez slevy pac mi spadla celist a musel hned do kosiku.. jinak 1081 pouzivam nonstop, manley vari mu je vynikajici.. nonstop 1176 a la2a kolekce, fairchild kolekce, BAX na mixbus a grupy.. Studer na nastroje, ATR na mixbus.. to jsou tak nak moje go to plugy
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Tak jsem se koukal na uaudio.com, čim že přesně budou pokračovat ve slevách na eshopu, že sem postnu banner a ono prd. Tipuju, že po tomhle měsíci slev nechaj eshop ležet ladem. :/ Doufajeme, že třeba jenom měsíc. Pořád mám neproškrtanej wishlist a chybí mi třebas Massenburg EQ nebo oba Manleye. ;)

Btw. pochlubte se, co jste pořídili? Nebo jaký máte osobní doporučení, který jste ještě nezmínili?
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    JUNGLE4EVER: me prisel aniz bych na jejich stranku chodil, proste sem si nic nekoupil v halfyear sale hehehe...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam