• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    CZARINA
    CZARINA --- ---
    VIRUS31: to mi spíš příjde jako hrozná cena, za chvíli ta moje A4ka nebude mít žádnou cenu :)
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    nejaky updaty fw, ob a tak :)

Support | Elektron
    https://www.elektron.se/support/?connection=overbridge
    CZARINA
    CZARINA --- ---
    KRAIF: to je právě to, co by tě nepřekvapilo, kdyby ses první podíval jak to funguje :)
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    KRAIF: tak to jsi se spletl, tady trenujeme bejt hnusny uz z dob pred facebookovych...

Na druhou stranu jsme my zase tak staromodni a naivni, ze si myslime, ze kdyz clovek chce pouzivat midi, na synchronizaci hw, tak si o midi neco treba i neco precte...

Takze na konci "kdyz rikas kucharovi, ze se ma kouknout jak jde varit s plamenem" muzes holt vypadat trochu hloupe...

Hotl s facebookvymi typy dotazů tu moc nepochodis, nejsme tu jesle... Jinac ti tu samozrejme urcite kdokoliv rad poradi... Kdyz z nej nebudes delat vola svou neznalosti zakladu...
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    GREGOR_PRIDE: a já myslel, že jsou lidi na sebe hnusný jenom na fcb :D chtěl jsem jen s něčím poradit, nevyznám se v tom a nikdy jsem takhle synthy nepropojoval... jelikož neumím ani pořádně anglicky a ani nejsem hudební inženýr tak jsem to zkusil tady...to snad ze mě ještě nedělá debila a na černej humor chodim jinam...
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    KRAIF: tak si nejdřív nastuduj co umí midi, at tu ze sebe neděláš debila :)
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    CZARINA: Sice jsem nijak nestudoval, co umí midi...Ale mrkni na tohle a možná tě překvapí jak se dá jedním syntakem ovládat krásně jinej syntak...

KORG EMX MIDI TO TB-03: TUTORIAL (ITA)
    https://www.youtube.com/...kROw&fbclid=IwAR2VezbPFIu5jRfVkC2N5DMcRWrHUedQqXZO_pAGIt5U0VUODA_jDtgTNdU
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    CZARINA: Jak jsem psal, nejdřív jsem zkoušel jako sequencer použít korg emx.Ten mám jako master (takže jako prví zařízení), z toho to jde do ESX, dále do roland TB03, Elektron Rytm a radias na úplném konci.Nemám žádnej rozbočovač na midi nebo jinou krabičku, takže vše pomocí kabelů (IN, THRU), stačilo nastavit pouze stejnej kanál a fungovalo to i tak, navíc jsem na EMX mohl ovládat část synt filter (cutof,resonance,drive...).Abych to rozjel na tom rytmu (jak už jsem psal) musí být Radias jako druhý přístroj a ještě k tomu jsem musel nastavit Localctrl na hodnotu Off.Což je podle mě lokání kontrola, po vypnutí tohohle parametru totiž už radias nelze ovládat na klávesách, což jsem u EMX nastavovat nemusel a mohl jsem hrát na EMX i na Radiase.Mě to ale vůbec nevadí, co je pro mě důležitý, že na tom elektronu můžu ten seqencer naprogramovat přesně tak jak kdybych mačkal ty klávesy ručně, což ani na samotným radiasu nelze, délka zahraného tónu v sequenceru je tam omezenější.Samozřejmě jsem se teda taky musel v tomhle směru omezovat a nebo jednou rukou mačkat klávesy a další ovládat ostatní synťáky, což je docela náročný :D Takže nakonec, co umí Rytm mi naprosto vyhovuje a je to přesně, to co jsem potřeboval.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    Thru je pak DIN, a ne přímo midi...
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    KRAIF: jak pise Czarina najdi si rozdil mezi MIDI OUT a THRU, THRU samozrejme zadnou informaci z Rythmu neposle a add sekvuencer, primo v poznamkach k updatu je napsane, ze umi posilat jen notu on/off a velicity...
    CZARINA
    CZARINA --- ---
    KRAIF: asi bys měl spíš postudovat jak funguje midi, protože to, že to nejde přes thru je samozřejmě správně...to že cutoff neovlivní midi zprávy je taky správně, pokud by se jeho CC hodnota neshodovala s nějakým CC parametrem na Radiasu a taky bys musel mít zapnuto na Rytmu posílání Midi CC zpráv, jinak to totiž upřímně dává jen pramálo smyslu
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    Dík za reakce a odpovědi...Nakonec se mi to povedlo zprovoznit po docela dlouhým vztekáním se s nastavením...Nevím proč, ale aby to fungovalo musí midi kabel z rytmu jít z OUT do toho radiasu, když jsem to měl přes THRU tak to absolutně nereagovalo...Výhoda oproti emx je ta, že na rytmu se dají nastavit různé délky a pořád to hraje, taže třeba první tón na délku 50, druhý tón na 20 a hrají oba naráz...Což na emx, se první dlouhý tón přeruší...Nevýhoda - kromě not, nic ostatní nereaguje, takže cutof, resonance...lfo, efekty, prostě nic ten zvuk neovlivní teda jestli to není něco co jsem přehlédl v nastavení)...
    No kdyby to náhodu někoho zajímalo...tak tohle video je celkem užitečný https://youtu.be/t51_1VFDml4?t=415
    já se spíš vztekal s tím Radiasem, v tom nastavení trochu jinak než když jsem to propojil s emx a do toho ještě ten midi kabel...
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    a mimo to

GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    AR + A4 s poslednim updatem

All sequencer tracks can now be set to send sequencer data through the MIDI OUT or USB ports to control external, MIDI equipped, gear. Each track sends note on/off and velocity data over MIDI.

CZARINA
    CZARINA --- ---
    KRAIF: přiznám se že to nepoužívám ale s posledním firmwarem by to právě mělo jít
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    KRAIF: Tak jsem se chvili vztekal u nastavení...Až mi nezbylo než trochu googlit :-) A bohužel rytm nelze použít jako sequencer pro ext. zažízení.Jedinej z elektronů, který tímhle disponuje je octatrack...což mi přijde jako škoda, no jasnej tah výrobce k tomu aby tě donutily koupit si od nich hned víc.
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    GREGOR_PRIDE: Chtěl jsem tim ovládat korg radias...zkoušel jsem ho nejdřív propojit s korgem emx, což sice funguje, líbí se mi,že tam pak díky tomu můžu ty zvuky natáhnot jak chci a to i přesto, že to na tom radiasu tak dlouhý nastavit nejde...Ale trochu mě mrzí že jediný co pak můžu používat je synth filter (cutoff, resonance, drive), ale už k tomu nejdou přidat žádný efekty nebo modulace...Tak jsem myslel jestli v tomhle směru nebude ten rytm lepší
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam