• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    Diskuze ohledně vybavení švédského výrobce hudebních nástrojů, typy, tricky, OS updates, patches, samples, bug fixes etc...
    rozbalit záhlaví
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    OTZ: no tak zalezi k cemu ho potrebujes presne, kazdopadne Digitakt se da z druhe ruky koupit za 13k
    OTZ
    OTZ --- ---
    DOSTA: tolik to neni, rozdil 3k (dobre, 2nd hand OT mk1 vs novej DT)

Elektron Octatrack Mk. 1 | Midi
    https://www.midi.cz/inzerat/226662/elektron-octatrack-mk-1/
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    DOSTA: jo to nerozporuju :/
    KAREL_AKRYL
    KAREL_AKRYL --- ---
    DOSTA: to bol dovod preco som si kupil najprv digitakt a stratil rok bez octatracku :)
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    GREGOR_PRIDE: nj jenomze digitakt te stoji o dost min..
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    Mam doma ted oboje, a digitakt zatim neni muj a je to fajn krabicka, a je mobilnejsi a rychlejsi na "drum machine" a mam radsi fx sendy, a tak me sere ze mute kanalu na oct utne vsechny fx...
    Ale oct je jedinecnej, a kdyz bych si ted mel koupit digitakt nebo oct, vezmu asi druhej oct :)) pac streaming, vstupy, vystupy, xfader, rec buffery...
    Mno
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    VEX: jj tozhodne, proste treba ten toraiz (ze o nem porad mluvim) hraje fantasticky (skvele prevodniky, analog DSI filtr a drive...), ale umi toho proti Octa daleko min, ja mam octatrack mk1 snad od te doby co vysel a nikdy ho neplanuju prodavat a jak rikas i "spinavy" zvuk muze znit skvele a jak pise gregor, digitakt reverb je jinej level nez ten dark u octy..
    VEX
    VEX --- ---
    Ale sorry za pindy, já z toho mám jen pocit, že „clarity“ není slovo, který by se dalo u octa použít. To neznamená, že nemá punch a Dialectovy tracky z něj zní super, takže to jde. Jednou si zkusím srovnání original samplu se samplem nahraným přes octa. Pro zajímavost.
    VEX
    VEX --- ---
    GREGOR_PRIDE: nn, mám to vypnutý. S digitaktem se to nedá srovnat, ten má zvuk.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    SQARE: kdyz loadujes oneshot samply, nezapomen vypnout timestrach, aby ti to nedelalo to co pises...
    VEX: nemuze to bejt tim? ze u oneshot samplu nevypnete? cili to prochazi jeste pres ts algorytmus
    u velkejch samplu ... jasne... je to 10+let starej algorytmus...
    jinac u OCT je "SPOOOOUSTA" headroomu... mozna to tomu taky "nepomaha"...

filtr ani efekty nedokazu "vychvalit"...
    je fajn ze je hp i lp... ze ma vlastni AD obalku...

reverb... ten DARK je peknej, ale je to spinavy... oproti digitonu, digitaktu, je to prasarna...
    rytm mk1 ma ten reverb dle me jeste horsi
    zvuk mk1 rytm vs octa... neumim rict rozdil, nehledam ho, nevsiml jsem si...

SQARE: "musí se to s ním umět a signál zprocesovat" takovyhle veci si myslim Vexovi vubec nikdo tady nepiste...
    VEX
    VEX --- ---
    SQARE: mně to přijde takový udušený, jak kdyby byl shelf na vejškách, nevim. dojmy.
    SQARE
    SQARE --- ---
    SQARE: jinými slovy: asi to není nejlepší na přehrávání samplů v nejvěrnější kvalitě, ale s trochou nastavení se dá udělat třeba kopák co rve rodidla, a třeba i ze špatného samplu
    SQARE
    SQARE --- ---
    VEX: s tím nedokážu nikdy úplně souhlasit, když někdo píše, že Oca zní zle. Ano, stalo se mi taky, že jsem tam třeba loadnul 808 kick a přišel mi fakt divně reprodukovanej. Ale myslím že to hlavní kouzlo je v těch efektech, velmi dobře znějícím filtru, kompresoru apod. Takže teď už si na zvuk nestěžuju, musí se to s ním umět a signál zprocesovat. S MPC nedokážu porovnat. A jasně, oproti Rytmu, je to samozřejmě stále digital. Jedinný co to podle mě neumí je nějaký dobře znějící zašpinění. Komprese nebo čistota zvuku ale topíček za mě.

Btw MkII teď čerstvě mám, můžu sem pak napsat nějaký osobní review. Ale zatím jsem to zapnul jen jednou, není čas. Hlavní upgrade, na který se těším je chování enkoderů, jsou citlivější, je z nich takovej jinej feel. Lepší na precizní nastavování, ale zároveň se hodnota mění trochu rychleji při otáčení enkoderu. Taky jsou méně "wobbly".
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    no zacinam se na nej fakt culit
    OTZ
    OTZ --- ---
    SMETI: ten se ani neobtezuje odepsat, debil :)
    SMETI
    SMETI --- ---
    wow digitakt ted za 19 koukam
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    LDS: ne oboje umi 24bit, 48 khz, Octatrack i MPC (i Force), takze takhle to srovnavat nejde, spis je na miste srovnani Digitakt vs Octatrack (a je jedno jestli mk1 nebo 2) Digitakt ma proste novejsi engine a lepsi efekty, octatrack je uz dedecek i co se technologie processingu tyce, i kdyz toho umi hromadu...
    LDS
    LDS --- ---
    VEX: tak zle je asi silný slovo,ale jo,slyšel sem, že na kvalitu zvuku asi lepší mpc live-schroupne i vyšší vzorkovací frekvenci. záleží jak to kdo chce používat, octa je takovej spíš hudební nástroj:)
    VEX
    VEX --- ---
    LDS: no já zase četl, že je to bohužel stejný a kámoš dvojku taky prodával protože to hrálo oproti Rytm zle.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    LDS: surgeon a dialect ***HLASITY DABELSKY SMICH
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam