• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    Diskuze ohledně vybavení švédského výrobce hudebních nástrojů, typy, tricky, OS updates, patches, samples, bug fixes etc...
    rozbalit záhlaví
    VANJA
    VANJA --- ---
    TMH:
    SUOTAM:

hlavně ne ale A4 narvaná do Digitonovy krabice :D .. (tak nějak tušim... hmmm, ale rád se nechám mile překvapit :)
    TMH
    TMH --- ---
    SUOTAM: malej analog synth v tomhle formátu by byl úplnej strop.
    OTZ
    OTZ --- ---
    DOSTA: popis toho, kudy ty zpravy jdou a kde se nastavujou
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Power Handle Safety Recall
    Elektron
    https://bp1-support.elektron.se/
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    OTZ: chapu levou pulku obrazku pravou ne...
    OTZ
    OTZ --- ---
    ma to logiku, vid :))

OTZ
    OTZ --- ---
    kdyby to bylo aspon barevne, doprdele :))
    OTZ
    OTZ --- ---
    jezisi, jo :)) proto jsem to taky kupoval.

..kdepak 56+57, jsou to str. 65+66 v tom akutalnim manualu: https://www.elektron.se/wp-content/uploads/2021/07/Digitakt-User-Manual_ENG_OS1.30_210706.pdf

Ono kudy se posilaj a prijimaj noty se nastavuje uplne jinde (a jeste zvlast) nez kudy se posilaj a prijimaj CC/NRPN. nechapu, proc ten jeden blbej MIDI track to nastaveni proste nema na jednom miste:
    - noty out si nastavis na SRC page,
    - noty in jdou jenom pres auto kanal,
    - CC/NRPN out si nastavis dokonce na dvou mistech:
    - v port config jestli pujdou ven pres auto ch. nebo track ch.
    - a v channels pak konecne konkretni kanal na track, ale zase jenom pro CC/NRPN z knobu in i out.
    - a to ze nejde zaroven z jednoho tracku posilat CC a NRPN je taky nedomysleny.

Celkove je to docela matouci a nelogicky, ale je mozny, ze je Sved chytrejsi nez ja, no :))
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    DOSTA: je ti jasne, ze mas 8 audio tracku a 8 midi tracku ze jo?
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    jako sory, ale manual strana 56,57 nevim jak lip to muze byt vysvetleny + midi implementace za ucelem ovladani digitaktu pres cc na konci manualu
    OTZ
    OTZ --- ---
    DOSTA: ja si k tomu budu muset nakreslit schematko, taky to porad nemam jasny :D pak se podelim

tabulka midi implementace je nekde btw?
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    OTZ: coze nechapu ty midi kanaly co pises, normalne mas out 8 midi tracku/ midi kanalu a na kazdem mas noty, program change a midi cc... easy, pokud chces pres midi ovladat digitakt, coz ja nepotrebuju, tak si proste zapnes v configu na kterym kanale to budes delat, zbytek dovysvetli gregor ,)
    OTZ
    OTZ --- ---
    GREGOR_PRIDE: jj, budu si na to muset davat pozor
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    Nebo kdyz jsem mel 2xA4 pres overbridge a pluginy se loadovali oba na jednu masinu
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    OTZ: vetsinou se kousou, kdyz se zaloopuje midi
    OTZ
    OTZ --- ---
    nicmene, ty MIDI kanaly, to je teda na palici..jedny na noty, druhy na CC, treti na recieve, ctvrty na transmit..

hlavne ten AUTO kanal jako jedinej moznej na recording mi prijde hodne nekde..spatny.

kdyz jsem nahraval sekvence z TD-3 do digitaktu a pak si je zpetne prehraval z digitaktu do TD-3 (kde uz sekvencer nebezel), normalne se Digitakt kousnul, az restart to vyresil (a vytahnout kabel TD3 out - DT in), a to stacila jedna blba zasekla nota. to jsem teda cekal, ze budou mit panove odladeny.
    OTZ
    OTZ --- ---
    no tak tu 1GB storage jsem zaplnil razdva :D
    OTZ
    OTZ --- ---
    GREGOR_PRIDE: tak to je samozrejmost, kor pri porizeni
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    OTZ: updatuj veskery zarizeni i sw (dk+ovb+transfer)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam