• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    mel jsem syntakt zaplej zatim asi jen 3-4hodky, ale asi jsem zamilovanej...

...do ted sis na chalupu vzdycky musel vzít aspoň 2 elektrony... ted si tam budes chtít vzit syntakt a jeste jeden elektron...
    **ale syntakt staci :)

mimo performance padu a scen to umi to co mi chybelo po prodeji rytmu...
    a co bylo "dlouhý" připravit na digitaktu

digitakt to taky zastoupi, ale... to vybirani kitu...tvoreni kitu, nahrani a pak z toho udelat seq... takze jsem casto skoncil a 909/808 a cau delal jsem kopaky...
    tady... te ta synteza zbavi ty nutnosti neco vybirat... jak kdyby to bylo spis o tom tvoreni, nez o technicky priprave

zitra si me booknul na cely den, tak snad mi rekne jeste vic
    OTZ
    OTZ --- ---
    GREGOR_PRIDE: 21.4. vydali ty updaty spolu se Syntaktem, zeano :)

Nicmene jsem guma, ucet jsem si tehdy zalozil, ale uz asi nepotvrdil, toz ten bordel je akorat u me :))
    VEX
    VEX --- ---
    GREGOR_PRIDE: já bych si představoval, že bych viděl kde jsem abych si byl jistej, že mám dostatek headroomu a když budu přidávat během jamování nástroje, tak to bude safe. Ale mně to neva, já jsem se do clipu z octa ještě nedostal.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    OTZ: koukam ze je dobre, ze jsi ten metr v OVB nehledal treba pred mesicem :)

GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    pridali podporu syntaktu...
    updaty OVB hlasi co vim OVB
    updaty Transferu si jistej nejsem jestli rika sam, ale mailem mi chodi jen updaty OS... aspon co vidim v poste...
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    OTZ:
    co se stalo pred tydnem?
    OTZ
    OTZ --- ---
    a ted uz jsem mel bejt v praci twl
    OTZ
    OTZ --- ---
    no pockej ja ti to vysvetlim :D ale ted tohle: chodi nekomu notifikace o novych verzich OB a Transferu? ted cumim ze pred tydnem se neco stalo, v mailu nic, kdyz se chci prihlasit tak heslo to nebere, pri resetu prej account na muj mail neexistuje, pritom loni po zakoupeni jsem se registroval..

tak se ptam, tusi nekdo CO TO TAM MAJ ZA BORDEL?? :D
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    OTZ: ano naucit od ostatnich, ale ne ocima, naopak toho ostatniho posad k sobe do auta na svoji drahu a nech se vest...
    a pak tu drahu tim autem odrid ty...

nekoukej jak moc se hejbne kapota kdyz zatáčí, ale spis vnímej jak moc te to naklani...

vubec nejde o to jak veci vypadaj, ale jak hrajou...

jestli neustale poslouchas jiny repraky v jinych místnostech a jakoby nemas sanci si to misto naposlouchat a tak to obchazis timhle, ok...

ale teda resime zvuk nebo clipnuti....
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    OTZ: ableton pouzivam prave na zvuceni tracku, stop... ekvalizaci...
    k tomu je to prostredi urceny... vic nez sampler, jestli mi rozumis

kdybys to chtel delat jo profi, protoze ti jde zvuk...
    pak bys mozna mel nahravat kazdou stopu, kazdej zvoucek do pocitace zvlast a skladat a zvuk ladit tam...
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    VEX: mohl bys mi dat priklad, jak si to predstavujes? nebo o jaky situaci se bavime?

nedokazu si predstavit, ze mi neco clipuje a ja to chci jit nahravat, mysleno ze to neslysis...
    a nasledne jak to poznas z nahravky - vizuelne...

pokud neclipne vstup toho, kde nahravas...
    to se pak prece bavime o slysitelnym clipu...
    - protoze ten stejne, pokud to neclipnulo na vstupu, v neuvidis...?
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    OTZ: dobre, napisu ti to jako bych to psal mame...
    pouze ti opakuju co rikali lidi, ktery tomu rozumej, delaj zvuk za prachy, co rikali me... ze neni dobry se spolehat na oci... naopak nauc usi...
    ale samozrejme chapu, ze mas problem prijmout jakoukoliv informaci ode me, protože ti nemazu med pod nos

ale resime tu dve veci...
    v prvnim pripade, jsi chtel volume metery...
    tady nevidim duvod...
    - jestli pouzivas daw, muzes si to zmerit tam
    - v zivote jsi nemel zarizeni, ktery by to v sobe melo (mimo pocitace)... tak je mi zajimavy, ze ti to chybi

ale ted uz mluvis o spektru, zvuceni...
    k cemu by ti to bylo, kdyby to mel, kdyz to ma jen jeden eq... stejne bys to equalizoval v dawku....

prave proto tam to ovb je, abys mohl využít nastroje, ktery ta krabice nezobrazuje, abys mohl všechno nazvucit jak potrebujes...
    VEX
    VEX --- ---
    GREGOR_PRIDE: nechápu proč to takhle hrotíš ad absurdum. level metr na vystupu by se hodil. máš hodně dynamický samply, kde ti to clipne, ani si toho nemusíš všimnout a může bejt pozdě, kdybys třeba nahrával. Objevíš to až v nahrávce a musíš to dělat znovu. nemusíme řešit proč ho tam kdo chce nebo nechce, tak otázka nezněla.
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    OTZ
    OTZ --- ---
    doufam ze ableton pouzivas taky bez monitoru, ty "nekoukej poslouchej"
    OTZ
    OTZ --- ---
    to je jako kdybys rek "neuc se znacky a pravidla, odkoukej rizeni auta podle ostatnich" nebo nejaky podobny hovno. master level 9000 tyvole hadr, fakt. odmitam tyhle ignorantsky poucky.
    OTZ
    OTZ --- ---
    GREGOR_PRIDE: bla bla, bla. proste ne, to ze to nepotrebujes ty, neznamena ze to nepotrebuje nikdo, nazdar twl ty video malej samplére..
    VANJA
    VANJA --- ---
    GREGOR_PRIDE: na vystupu
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    VANJA: na vstupu nebo na vystupu?
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    OTZ:
    pattern volume je u masteru...

kazdej zvukovej inzenyr ti rekne na nic se nekoukej, poslouchej...

delat muziku podle oci, je delat video...
    naucit usi na co mas - proti tomu co nekdo zkusenej mastroval... a nepotrebujes resit tyhle kraviny, ze ti na malym sampleru chybi vizualizace...

gain staging, vyvazenost speltra... na sampleru s 1band eq... co to placas :D

kdyz si chces hrat na takovyho zvukare, tak si dej OVB do daw a rozdel a zvuc ty kanaly separe nejakyma poradnyma eq...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam