• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    OTZ
    OTZ --- ---
    nebo o tvoji predstave na co se lidi smi nebo nesmi zeptat. jestli te to sere moc, bez radsi ven.
    OTZ
    OTZ --- ---
    uvedom si laskave ze tahle diskuze neni o tobe
    OTZ
    OTZ --- ---
    GREGOR_PRIDE: jasne, strejdo ;)
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    OTZ: vole myslim, ze efektivnejsi bude si ZAKLADNI parametr zarizeni dohledat v jeho popisu a nevymlouvat se na picoviny s manualem a nejakym clovekem znalim...
    OTZ
    OTZ --- ---
    a co myslis ze je efektivnejsi? zeptat se cloveka znaleho na miste k tomu urcenem, nebo lovit info nekde v manualu? obzvlast kdyz ty elektroni jsou lehce nestravitelny.

btw ja si to auto nekupuju, spis jsem sel kolem a zeptal se ridice, kterej zrovna vypravel, jak je to jeho auto skvely :))
    ovsem ten me misto odpovedi jednim cislem, maximalne vetou, posila radsi do fabriky na exkurzi :D
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    a urcite souhlasis, ze po kuchari nikdo taky necte slozeni konzervy :)
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    OTZ: myslis, ze si nectu popis produktu nez se zeptam na "zakladni" vlastnost / parametr takovyho zarizeni?

ptam se, ptal jsem se ted pred par dny, na věci kolem rucniho navijaku, kterym chteli kluci tahat obytnak do nejakyho kopce...
    vcera jsem se ptal proc jsou na kytare 2snimace, kazdej posunutej, pritom hned u sebe... ptam se rad i nerad... podle toho na co...

ale kdybych si kupoval auto... budu vedet kolik svezu lidi, to najdu sam...i kdybych si mel postupne sednout na vsechny sedacky...
    OTZ
    OTZ --- ---
    jasny a ty si taky vsechno najdes vid, nikdy ses nezeptal radsi cloveka co to ma v maliku
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    OTZ: OMLOUVAM SE,
    a pak mas PATERN 16 s partou4

btw je krasny jak si umis najit ppqn rorzliseni seq, ale neumis si najit kolik to ma tracku...
    OTZ
    OTZ --- ---
    OTZ: vime, 192
    WTK
    WTK --- ---
    OTZ: 8 audio, 8 midi
    OTZ
    OTZ --- ---
    a jeste jedna zaludna otazka, jaky interni ppqn rozliseni ma ten seq., vime? :)
    OTZ
    OTZ --- ---
    WTK: jako jo, ale ne :D myslel jsem MIDI, a nejenom ty tracky navazany na tech 8 "pasek", ale i extra tracky pro rizeni ext. nebo int. masin a FX. celkem jich ma snad aspon 16, ne? pac a pak mas track 16 s partou4, nicmene - ja jsem rad, ze po roce aspon nejak chapu architekturu DT. filly, podmineny trigs a sekani smycek je v mym pripade porad hudba nebeska :)) takze snazit se pojmout logiku OT bude muj doktorat, mozna, nekdy :)

GREGOR_PRIDE: no tak pardon, ale "FX track" je prece akorat jedna stopa seq. ridici param. ty FX jednotky. takze kdyz seq. ma 8 extra stop, moh by mit i 10. nebo aspon ty posledni dve z 8 by mohly bejt volitelne priraditelny k tem FX, jednoduse - interni routing misto extra kabelu. kdyby byli v elektronu co k cemu :D, napadne je to samo, to snad probuh neni takovy peklo naprogramovat malou routovaci 2i/4o matrici k ty midi architekture, co uz tam je.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    WTK: je az s podivem jakej ten OT midi sequencer je...
    ve chvili kdy tim hrajes to dalsich syntu, ktery treba seq maj... ne tak chytrej... to muzes mit klidne jako Main nebo Fill sequenci...
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    OTZ: taky mam par otazek na ktery si jsem linej najit odpoved...

"ale do syntaktu uz to dali..nejak"

Analog4, Rytm a Syntakt maji FX track... ktery ma svuj seq, proto to na nich "nejak" jde...
    digi a model nemaji FX track a tedy FX SEQ, proto to tam "nejak" (ted) nejde...
    **jsou digi... tak treba
    WTK
    WTK --- ---
    OTZ: hmm kolik by asi tak mohl mit octatrack tracku?:D Jinak prave pri tom pouziti jako ezbot je se dt s ot hezky doplnujou
    OTZ
    OTZ --- ---
    jestli hrozi riziko zhnuseni, tak v tom pripade odmitam na OT v zivote sahnout, aby DT pak nebylo smutno :))

anw trosilinku me mrzi, ze ten delay a reverb nemaji by default taky vlastni track na sekvenceru. no, kdyztak midiloop ftw.

ale do syntaktu uz to dali..nejak..OT se vsadim ze ma vsecko...kolik ma vlastne seq. tracku, 64? :D
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    a to porovnavani s digitaktem...
    nejvetsi rozdil, nebo to na co narazis jako prvni jsou ty 2 send efekty a master comp
    VS
    2fx sloty, "nutnost" master tracku...
    = mute funguje jinak...

ale kdyz pristoupis na OCT hru, zacnes pouzivat sceny a treba i party...
    ..napr part 1,2 mas bici masinyna paternech 1-8
    9 mas s part3, kterej je nastavenej na 6 single cycle "mono synthu"... track 7 ti hraje resample tech bicich... a pak mas track 16 s partou4, kde mas nasamplovany, jak bici, tak ten synth part...
    a stavis "loopy" namisto oneshot samplu...
    doplneny o extra kopak a hajtky... nebo cokoliv jinyho....

pche, digitakt je najednou "sracka"...

a na bance 2 si udelas klidne mixak/looper/efektor...
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    ona ta mk2, ac jsem byl "mk1staci"... tak jakoby ma neco do sebe...
    nevim uplne jestli cejtim rozdíl zvukovej, ale ovladani je ... ty cudliky navic pomahaj dost! :V
    WTK
    WTK --- ---
    OTZ: tak o mk2 je vetsi zajem asi:) btw zajimavy pouziti je tohle, jen jako mix+fx https://youtu.be/3D4HhduBWKA
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam