OTZ: Ano, to jsem udělal - na prvním patternu songu jsem zapsal na MIDI A tracku (kanál 6, na kterém mám nastavený Microfreak) žlutý trigger bez repetice, kde je program lock banka (tuším 3) a program (třeba 52). Subbanku jsem nevyplňoval, protože Microfreak nemá subbanky a i když jsem tam nějaké číslo dal, tak to nic nedělalo (nebo to musí být vyplněné? Pokud jo, tak ale jak?).
Problém byl, že to prostě nic nedělalo, když jsem změnil preset ručně na Microfreaku na něco jiného, tak tenhle trigger to nenahodil na nastavenou hodnotu. Nestalo se nic.
Nicméně, pak jsem náhodou udělal tři tyhle triggery hned za sebou s tím, že první byl to, co chci, druhý měl jiné číslo programu, a třetí opět to, co chci, takže to jakoby přeplo třikrát program, a pak už to funguje, za všech okolností se nahodí ten správný, i když to rozhodím encoderem Microfreaku a vyberu něco jiného. Vůbec nechápu, proč to tak je, ale funguje mi to. Vzhledem k tomu, že první patterny stejně nehraju, tak mi nevadí, že k přepnutí programu dojde až na třetí notě prvního taktu.
Microfreak je připojený přes MIDI 5kolík do CME splitteru a do něj jdou MIDI z CME routeru, do kterého jdou MIDI přes USB-C z Digitaktu.