• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVELabka : Hackerspace Ostrava : engineering and futurism is about achievable targets in specified amount of time
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    JINX: Ten jsem nikdy nestudoval. Pouzivam hry na simulaci procesu ve vyrobnim zavode nebo na tymovou praci, planovani, projektovej management. Takze obecny principy a konkretni mechanismy, ale necilim primo na rozvoj jednotlivych slozek inteligence. I kdyz urcita vazba tam urcite je. Co bych potreboval je program pro rozvoj struturovanyho a systemovyho mysleni, a tady tlacim karku jen pomalu do kopce, protoze tyhle analyticky veci vetsina lidi proste nijak zvlast rozvinuty nema a proto i ty nastroje jim jdou stasne ztezka. Takze ke SC2 ti nic moc nereknu. Kdybys chtel nejakou literaturu atp muzu ti neco pujcit...treba Framews of mind a Knowledge as design jsou zajimavy a mohly by se tykjat tematu. A pak mam neco ke gamifikaci, ale to jen v kindlu obavam se.
    JINX
    JINX --- ---
    JVMLOK: Co treba hry typu Starcraft2 ?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    JINX: Profesionalni zajem, mam na starosti rozvoj dovednosti ve firmach, pouzival jsem a pouzivam hry pro trening +funguju jako instruktor pro Mindok a patrim ke klubu deskovkaru. Akademickej rozmer mi od univerzity chybi bo nemam cas cist....protoze furt neco hraju.
    JINX
    JINX --- ---
    Zabyvate se nekdo rozvojem kognitivnich schopnosti pomoci pocitacovych her nebo ruznych hlavolamu? napr. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0885201418301035 ?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ZELENY_CAJ: jinak podle fotek co jsem jim posilal vyrobce zjistil, ze mi na Alze dali do tiskarny jiny ventilator oproti originalu (kupoval jsem "rozbalene zbozi") tak doufam ze nakonec nedopadnu jeste hur...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ZELENY_CAJ: dam to dokopy jak prijdu z prace
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    kluci budete v patek nekdo v labce ? jedu s bodaxem do ostravy tak bychom se na vas prisli podivat jak se vam dari :)
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    Když tisknes první full vrstvy pomalu, teplo se přenáší i vedením v tiskovém materiálu struny. Může se stát, že se ti začne po chvíli nastavovat materiál struny i v te části hotendu kde ma byt pevný. Když do toho extruder zatlačí, struna se rozmackne do strany a ucpe hotend. Jestli to chceš tady zkusit rozebrat tak musíš fakt napsat i ty ostatní parametry tisku..
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ZELENY_CAJ: konzultuju s podporou z Colida. Pri ruznych setupech se vzdycky sekne ve stejne fazi modelu, mozna je neco spatne s tim. Zkusim nejakou picovinku z thingverse v dalsim kole jako test a pak se k tomu vratim...

    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    JVMLOK: zkus poslat fotku a nápis k tomu co mas za materiál, jakou rychlosti tiskbes, jaká je výška vrstvy, retrakce, teplota v první vrstvě, teplota pak..
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Sakra. Neni tady nekdo se zkusenostma s 3D tiskem? stejne jako vcera, mozna trochu driv, zase Heating failed. Mozna je neco spatne s modelem jeste to zkusim parkrat, ale hodila by se expertiza :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ja uz dalsi komunikacni kanal neabsorbuju. takze kdyz vsecko pujde dneska dobre tak budu mit vecer vytisknuty, pak se s tim stavim a domluvime se co dal. Beztak si rikam jak je Labka velka, jestli by se ta tiskarna nevlezla tam, u me jsem s tiskem trochu limitovanej tim ze kdyz to pustim tak mi zbyva jedina dalsi obyvatelna mistnost, mozna by se dala vyuzit lip nekde kde nebudu vystavovat vyparum a nanoprachu svoji zenu a potazmo ani svoje zdravi :)
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    Kdo chce vědět víc, sleduje mailinglist. Fejsbuky jen votravujou a stejně máme jen 7 židli :D
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    V pondělí byl 3d kreslení workshop, prostí pondělí je exkurze do laboratoře laserové spektroskopie a pondělí potom bude kicad workshop, kreslení easy PCB.
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    JVMLOK: zdar, super,) nakonec na tom začal dělat ještě jeden typek, kdyby sis s nim chtěl ppkecat tak se přidej na mailinglist labka@labka.cz a nějak se tam sparujte..
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    :/ Heating failed. Zitra zkusim znova neco se pokazilo pri tisku (neco novyho)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Cekal jsem ze si to Slic3r dokaze nacist z CADu v pohode ale ne tak jeste na tohle musim prijit a jdu na prvni pokus. Nejpozdeji zitra...

    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Call me last century. Inspirovan Spiderem podival jsem se na instruktazni video k FreeCadu na YT a asi si dam par facek. uz nikdy nebudu cist psany navody, ani kdyby byly hypertextovy.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    OVERDRIVE: puvodne ten FreeCAD. Btw autoservis uz jsem nasel, v Opave, zitra rano to vyridim a pak jsem zase trochu ready.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    OVERDRIVE: jj blender nakonec zkousim taky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam