• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CERMINEKZonky a P2P půjčky obecně
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    GHORMOON: tak tenhle rok už tu ti na 0 nevyjde a dáš to do přiznání a začneš platit. Jen se asi úřednice začne zajímat že máš výnos bez nákladů a bude jí zajímat co to je.
    DYNK
    DYNK --- ---
    GHORMOON: Oni to tam na nekterych mistech popisujou trosku zmatene. Dulezite ale je nasledujici: "Kupříkladu na Mintosu sečteme Obdržený úrok, Obdržené poplatky z prodlení a Výnos z úroku při odkoupení zpět, což může být kupříkladu 558,89 + 17,42 + 125,16 = 701,47 EUR. To převedeme jednotným kurzem 25,68 na koruny, což dává 18 014 Kč. Tuto částku uvedeme v daňovém přiznání na řádku 38 a je hotovo."

Jinymi slovy v paragrafu 8 se nedani splacena cast pujcky, ale jen vynosy z ni (uroky atd).

Ta nevyhoda u nesplacene pujcky spociva v tom, ze v paragrafu 10 by clovek tou nesplacenou casti pokryl vynosy z jinych pujcek, ktere by pak nedanil (zapocetl by proti nim ztratu z te nesplacene pujcky). Tohle u paragrafu 8 nejde.
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    DYNK: asi sem blbej ale prijde mi z toho clanku, ze kdyz je to podle 8, tak pokud z pujcky je zisk min jak 15% tak na tom kvuli danim prodelam, protoze nemuzu tu jistinu odecist? nebo to plati jen u tech co se nesplati?
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    LISTIKUS: jsem osvc, ale byl to prvni rok.letos uz neinvestuju a jen vybiram (od ty doby co zmenili poplatky), ale predpokladam ze to porad vyjde 0

premejslim ze bych zkusil nejakej jinej web casem
    PULKA
    PULKA --- ---
    DYNK: Skvělej článek, díky moc udělám to podle toho.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    Upřímně pokud jsi zaměstnanec, tak po tobě zas tak FU nepůjde, pokud ještě k tomu jsi na Zonky v 0 ( tedy investuješ to co jsi dostal včetně úroků) tak už je to stejně jen administrativní chyba na kterou nejspíše nikdo nepřijde. A v nejhorším řekneš že jsi vůl a zapomněl si a oni tě jen pokárají - kdyby za tohle měli dávat pokuty, tak by polovina živnostníků asi už zkrachovala a o velkých podnicích ani nemluvě. =o)
    DYNK
    DYNK --- ---
    GHORMOON: Ucelenej seznam to neni, ale treba tam najdes, co hledas. Je to nejobsahlejsi clanek, kterej jsem k tematu nasel. A hlavne v nem nevidim z laickyho pohledu kraviny (coz neni standard na dnesnim internetu) https://finlord.cz/2019/02/zdaneni-vynosu-p2p-%C2%A710-%C2%A78/

GHORMOON: Loni jsem se na to same ptal [ DYNK @ DANĚ a ÚČETNICTVÍ - jak na ně? Rady, tipy, zkušenosti se snížením daňového základu a navíc ještě účetní poradna. Novely ] a bylo mi odpovezeno, ze to nemam resit.
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    jeste tam je ze nektere platformy jsou podle 8 a ne 10, je nekde uceleny seznam, ktere jak?
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    jsem prave zjistil, ze sem tam tu kolonku loni nenapsal (ikdyz by mel byt vysledek 0), jak moc je to pruser? :D
    (tohle: https://4.bp.blogspot.com/...5OajhQqd7P7oHDGUAmwCLcBGAs/s1600/Screenshot%2B2018-01-25%2B14.56.58.png )
    DYNK
    DYNK --- ---
    PULKA: Tak to uplne neni. Nezalezi na tom jestli vkladas/vybiras, ale jestli investujes do participaci a dostavas nejake penize zpet (do zonky penezenky).

Zacni tim, ze si stahnes Zonky export pro dane a pak uz muzes jet podle navodu tady http://navodyprolidi.blogspot.com/2018/01/zonky-dane-dulezite-nize-uvedene.html
    PULKA
    PULKA --- ---
    Jak je to s daněmi ze Zonky pro podnikatele? Funguji nevybrane penize stejne jako nezsplscene faktury? Tj. pokud jsem fo zonjy jen penize vykládala, tak nic do přiznání nepridavam? Predem dik.
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    KOC256: Ano, spustili jsme rezervace, aktuálně na všechny investory.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Zonky spustilo rezervace?
    Treti sloupec poradi moji rezervace mi pekne vyskocilo z prvnich mist...

KOC256
    KOC256 --- ---
    MRAKY:
    no appka beží přes API, takže je jen otázkou, zda rezervace tam budou viditelnén i pro nás smrtelníky. Ale klidně můžeš kombinovat ROBOT+REZERVACE+klikání_v_app/web_ručně

Tak při nejhorším, dvakrát denně půjdeš do APP a zvolíš "potvrdit všechny rezervace"

To že chtějí něco nechat pro roboty ví JISTĚ. Na to jsem se přímo zeptal, protože to říkal tak neurčitě (jakoby BTW).

Sledují směry:
    - spousta lidí je hravých - musí pro ně něco nechat i když s min. šancí.
    - roboti jsou 30% obratu. nechtějí si tyto lidi úplně nasrat
    - rezervace budou jakž takž jistota. Záleží jak fronta bude dlouhá.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KOC256: "zatím neví zda toto bude řešitelné v API, ale je to pro ně easy, takže jde o politické rozhodnutí." to jsme ale opet na poli robotu.

"rezervace nebudou na celou částku - bude prostor i pro roboty" predpokladam, ze toto jeste nevi presne. je to tak?

diky za report :))
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    V levo:
    - strategie - zatím jsem pochopil že to je úvaha co chtějí
    - uprostřed rezervace
    - na pravo netuším :)

Jo ještě jedna věc. Právě v tom střednědobém horizontu uvažují o tom, že si tam nalejete třeba 200 000, zvolíte strategii a instituonální investor vám prodá část svých nakoupených investic. Tím chtějí řešit to, že retailloví investoři mají v sumě na ZONKY 60 000 000 volných peněz...

Jo a ještě na jednu věc jsem si vzpomněl...
    Dneska je sekundární trh blbý. Můžeš prodat jen za stejné podmínky jaké máš ty - nemůžeš spekulovat. Je to kvůli blbečkům (doslova), aby je někdo neoškubal a pak to nevrhlo špatné světlo na ZONKY. Do blízké budoucnosti se to má rozvolňovat ale jen jemně. Třeba pohledávku za 200 půjde prodat za 195-205 s tím, že ZONZY tam napíše že dle jejich výpočtů to má cenu XXX. Třeba že to už mělo opožděnou splátku. Což dneska nejde prodat vůbec.

A pokud je u půjčky jednou splátka opožděna, tak exponenciálně roste pravděpodobnost, že se opozdí i někdy později - notoričtí neplatiči.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    A trochu průmyslové špionáže, ale bylo to dost na dálku...

KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak v první řadě si přihřeji polívčičku, že jsme dostali pochvalu, že namísto Prahy jsme přišli včas a v hojném počtu dle rezervací... :)

A nyní už jen suché fakta.
    - rezervace se budou spouštět do konce roku do BETA a masově po novém roce
    - rezervace nebudou na celou částku - bude prostor i pro roboty
    - rezervace budou formou fronty, které budou pro danou kombinaci rating+termInMonths+covered jakkoliv dlouhé. Pokud budeš na řadě, tak si rezervuješ 200 Kč na 13 hodin. Pokud toho nevyužiješ, tak to půjde do volného poolu. U další stejné kombinace ale v tu chvíli padáš na konec fronty a dostane se na tebe zase někdy příště.
    - zatím neví zda toto bude řešitelné v API, ale je to pro ně easy, takže jde o politické rozhodnutí.
    -- Do budoucna se uvažuje o možnosti investice výše než 200. Což by šlo třeba v kolech po 200 - nezajímavé pro TOP investice
    -- A také se uvažuje, že po vypršení rezervace to nepůjde do poolu, ale dalšímu ve frontě rezervací
    -- Pak mluvil o věcech jako Fastcash (nebo tak nejak) a Multicash, což je nyní zajímavé spíše pro ty co si chtějí vzít půjčku.

Také mluvili o tom, že s většinou developerů kolem 3rd aplikací (zonkoid, zotify, ...) mají dobré vztahy. Některé dříve i platili, ale někteří se pohybují na hodně tenké hraně až skoro za ní, což může mít dále vliv na celé API (zrušení, omezení). Souvisí to s licencí na multinvestování (skupinové investování), na což ZONKY licenci nemá a zotify, to vlastně načerno realizuje... Díky potřebě této licence se minimálně rok neuvažuje o autoinvestu.

Jinak hodně se směřují na mobilní APP, takže rezervace třeba budou jen tam.

Nevím zda tam bylo něco dalšího tak kruciálního. pokud tak nahoďte a třeba se chytnu...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MRAKY: Zrovna o tom mluvi. Pak napisu. Rekli cely princip.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KOC256: tak vyzvidej , jak je to s tim rezervacnim systemem :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam