• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CERMINEKZonky a P2P půjčky obecně
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak v první řadě si přihřeji polívčičku, že jsme dostali pochvalu, že namísto Prahy jsme přišli včas a v hojném počtu dle rezervací... :)

A nyní už jen suché fakta.
    - rezervace se budou spouštět do konce roku do BETA a masově po novém roce
    - rezervace nebudou na celou částku - bude prostor i pro roboty
    - rezervace budou formou fronty, které budou pro danou kombinaci rating+termInMonths+covered jakkoliv dlouhé. Pokud budeš na řadě, tak si rezervuješ 200 Kč na 13 hodin. Pokud toho nevyužiješ, tak to půjde do volného poolu. U další stejné kombinace ale v tu chvíli padáš na konec fronty a dostane se na tebe zase někdy příště.
    - zatím neví zda toto bude řešitelné v API, ale je to pro ně easy, takže jde o politické rozhodnutí.
    -- Do budoucna se uvažuje o možnosti investice výše než 200. Což by šlo třeba v kolech po 200 - nezajímavé pro TOP investice
    -- A také se uvažuje, že po vypršení rezervace to nepůjde do poolu, ale dalšímu ve frontě rezervací
    -- Pak mluvil o věcech jako Fastcash (nebo tak nejak) a Multicash, což je nyní zajímavé spíše pro ty co si chtějí vzít půjčku.

Také mluvili o tom, že s většinou developerů kolem 3rd aplikací (zonkoid, zotify, ...) mají dobré vztahy. Některé dříve i platili, ale někteří se pohybují na hodně tenké hraně až skoro za ní, což může mít dále vliv na celé API (zrušení, omezení). Souvisí to s licencí na multinvestování (skupinové investování), na což ZONKY licenci nemá a zotify, to vlastně načerno realizuje... Díky potřebě této licence se minimálně rok neuvažuje o autoinvestu.

Jinak hodně se směřují na mobilní APP, takže rezervace třeba budou jen tam.

Nevím zda tam bylo něco dalšího tak kruciálního. pokud tak nahoďte a třeba se chytnu...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MRAKY: Zrovna o tom mluvi. Pak napisu. Rekli cely princip.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KOC256: tak vyzvidej , jak je to s tim rezervacnim systemem :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Ostrava Impact HUB

MRAKY
    MRAKY --- ---
    KOC256: to bylo jen k te poznamce o likvidite... (ale mozna se pletu) zatim jen sbiram. tak za pul roku uvidim vic
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MRAKY:
    jakoze prodavas draze to co levne koupis na primaru?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    LEF: na zonkach sekundarni trh je take. vetsina z pujcek, ktere mam jsou z tech, ktere na primarnich mizi behem par sekund(sklizim robotem).
    Predpoklam, ze kdyz hodim na sekundar to co jsem ziskal na primarnim, tak se po tom jen zaprasi...
    LEF
    LEF --- ---
    jo likvidita na sekundaru me taky prekvapila. jsem zkusil jen jak to funguje a prodano behem 1 dne a to jsem nedal zadnej velkej diskont.

KOC256: jedno ze zakladnich pravidel investovani je likvidita (jak rychle promenis v prachy co muzes pouzit). Od toho je na MINTOSU sekundarni trh, kde muzes prodat svoji investici v pripade, zepotrebujes penize. No a ted je dulezite jak rychle to bude. Ja kdyz to zkousel, tak jsem byl prekvapen jak rychle a snadno sem prodal investici a mel prachy. tedy = uzasna likvidita ;-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GOR:
    Uplne nerozumim vsem tvym finacnim obratum...

- Provozovani BOTu...
    Jelikoz maji API, tak chteji aby to nekdo provozoval. Robot na zakladni investovani se strategii je kod na 50 radku. Ja mam nyni asi 100, ale to protoze si to nejak loguji a nektere veci tam mam nyni zbytecne opakovane...

- "ale zoufalosti Zonky to nedosahuje"
    Zoufalosti proti jinym P2P produktum nebo obecne?
    Jako na uctu mam 1% jen na 250 000. Takze pokud z toho udelam 10%, tak mi to prijde dobre ne?
    Nebo jak to myslis?

- "ale mne to prijde zatim uzitecny"
    Vubec nechapu co myslis?

- "na sekundaru je uzasna likvidita na cokoli"
    Vubec nechapu co myslis?

Tady musim pouzit hloupou frazi: "Ja nerozumet jazyk tvuj kmen." :(
    GOR
    GOR --- ---
    KOC256: Asi chapu, kam miris. Problem tkvi v tom, ze na Mintosu byl opravdu dostatek prilezitosti bez velkyho tlaku. Od doby, co Mogo refinancovalo drobase z Mintosu dluhopisama, je to horsi, ale zoufalosti Zonky to nedosahuje.

Chovani UI pri manualnich investicich napovida tomu, ze nekdo boty provozuje, ale mne to prijde zatim uzitecny - na sekundaru je uzasna likvidita na cokoli, co ma byt jen minimalni diskont (0.1 %)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MRAKY:
    hm OK... Dik za info.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KOC256: ted jsem to prolizal a api neni. jsou jen nadsenci, co delaji neoficialni api prez web interface - ale trebas pro python jsem nenasel
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GOR:
    první dotaz co mě napadne. Pokud tam máš velmi žádanou půjčku, kde se nemohou vlézt všichni zájemci, tak kdo vyhraje?

Proto jsou roboti, aby urvali to co není dostupné smrtelníkům...
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    LEF: ok vyzkousim, diky
    LEF
    LEF --- ---
    MRAKY: za me MINTOS.

a jak pise ID: GOR, tak chystaji auto investe na sekundarnim trhu (misto kde investori obchoduji s jiz nakoupenyma investicema). to treba bondster nema, ma zase jine nastroje jako garance likvidity a moznost vystoupeni.
    GOR
    GOR --- ---
    KOC256: Jestli Mintos má API nevím, ale má svůj vlastní poměrně propracovaný autoinvest, který od prosince bude umět nakupovat i na sekundárním trhu.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    LEF: 'Pokud bych sel do zahranici, tak tam je to jeste lepsi'
    co by jsi doporucil?
    LEF
    LEF --- ---
    MARMESS: delam pres 10 let v jedny nebankovce ;-)
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    LEF: Nevím z jaký zkušenosti mluvíš ty, ale já teď po 4 letech skončil v 1 nebankovce (s licencí) a od listopadu nastupuju do Zonky. Scoring to nijak výrazně neovlivnilo, udělaly se většinou nějaký úpravy ve stylu vlk se nažral a koza zůstala celá... Nakonec, stačí se podívat na zadluženost domácností, i po novém zákoně stále roste.
    LEF
    LEF --- ---
    MARMESS: dovolim si nesouhlasit. ZoSU zkomplikoval. Je docela caste zte nyni uz zadatel (spotrebitel) neprojde scoringem, dale poskytovatele musi mit licenci (spousta ji nedostalo). Firmy a ICari jsou samozrejme jina kapitola, ale neni jich neomezenej pocet :-) To vede ke zpomaleni a zmirneni poskytovani uveru. Nebavim se o poskytovatelich, kteri davaj uvery spotrebitelum bez licence a jinak obchazeji zakon. ale do takovych bych se bal investovat, nikdy nevis kdy na ne prijde rada a CNB si na ne posviti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam