• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CERMINEKZonky a P2P půjčky obecně
    DORON
    DORON --- ---
    Taková otázka do placu - myslíte že aktuální situace (propad cen ropy a šíření corona viru) bude mít nějaký zásadnější dopad na P2P? Zejména mezinárodní jako je Mintos a pod.? Má smysl se snažit nějak reagovat?
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    ETKAR: prijem, ne zisk.
    ETKAR
    ETKAR --- ---
    LINKOS: Zdanit musíš zisk nikoliv vybrané peníze. Více viz uvedený článek
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    MUXX: Jen abys měl kontext, tak HCI zrušil i expanzi Air Bank do Německa...
    MUXX
    MUXX --- ---
    Zonky do ciziny nepůjde. Home Credit zrušil expanzi | Peníze.cz
    https://www.penize.cz/...trebitelske-uvery/412730-zonky-do-ciziny-nepujde-home-credit-zrusil-expanzi
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    LINKOS: Každý rok bez ohledu na to, jestli jsi vybíral nebo ne.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ETKAR: jen se zeptam, mam danit kazdy rok i kdyz jsem nic nevybral, pripadne tam jeste penize posilam a tudis jsem v podstate ve ztrate? Dani se penize stazene, nebo ty co jsou mi tam pripsany na ucet?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    A to kdyz to posilate skrz revolut tak mate tak vysoky povoleny limity na karte?
    SIMPI: ja to davam jako 10$ zahranicni
    ETKAR
    ETKAR --- ---
    SIMPI: co to začaly být vyšší částky než jen jednotky eur tak daním. Dobrý zdroj jak na to je https://finlord.cz/2017/01/jak-na-zdaneni-vynosu-z-investic/
    SIMPI
    SIMPI --- ---
    Danite nějak příjmy z mintosu?
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    GOR: Ke konverzi mám Revolut...
    GOR
    GOR --- ---
    MARMESS: "problem" je zpravidla konverze. SEPA platby za vnitro maj jaksi vsichni.
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    Případně Airbank má EUR účet zadarmo včetně SEPA plateb
    HANT
    HANT --- ---
    ZAPLO05: Fio (CZK) -> devizovka -> Fio (EUR) -> Mintos
    MATT
    MATT --- ---
    ZAPLO05: driv SEPA platbou z fio uctu v czk, tedka revolutem.

CHILDINTIME: fee je 0,7%. ted vykupujou euro za 25.036037 czk, ČNB udává kurz 25,050 czk. revolut mi ukazuje 25,063. při těch mejch drobnejch mi to přijde přijatelný.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    FRONEMA: No ale na mintosu chces eura ne? Prevod czk->eur tam stal myslim okolo 70kc a navic ten kurz byl trochu mimo..
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ZAPLO05: Ja tam do ted nahraval pres cesky ucet ale teda pocitam ze revolut usetri tech 0.03 za prevod?
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    ZAPLO05: Přes Revolut (z Revolutu na Mintos převodem).
    ZAPLO05
    ZAPLO05 --- ---
    Jak si posíláte peníze na Mintos? Myslím, že nemáte účet vedený v EURech a chcete investovat v EURech. Moc českých investic jsem tam aktuálně nenašel. Pres Transferwise?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MRAKY:
    Tak po tom co jsem implementoval ten prvni 2FA, me nasrali tim, ze to zase nejak prekopali. Od te doby nebyl cas to predelavat. Tak prachy co mi zbyly jsem prelil do rentiera a zbytek na ucet...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam