• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEDAPůjčovny aut v cizině - rady,tipy,zkušenosti,poradna,odkazy
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    hele asi blbej dotaz.......

    je mozny pujceni bez kreditky? co sem si googlil nabidky tak vsude chteji kreditku na jmeno toho kdo si auto pujcuje.
    Pripadne nejaky tip na dobrou pujcovnu (portugalsko/spanelsko)?
    ZIGI
    ZIGI --- ---
    KORKMAZ: na Kanarech (Lanzarote) mam velmi dobrou zkusenost s Cicar (http://www.cicar.com/EN) nebo Cabrera Medina (http://www.cabreramedina.com/EN). Meli jsme auta od obou, vzdy jsme jim desive nakladali (sterkove a polni cesty kazdy den) a nikdy ani jedinej problem. Ceny taky priznivy.

    A pak jeste v Andaluzii (Malaga) - MalagaCar (http://www.malagacar.com/) - opet naprosto bezproblemove pujceni i vraceni.
    GEGE
    GEGE --- ---
    Moje zkusenost z Japonska(duben 2016), je to napsany jako odpoved z jinyho auditka, prominte: Doporucuji Nipon rent a car. Nbox ve skvely vybave stal necelych 10k Yenu na 24 hodin, tedy cca 2K CZK. Zkousel jsem jeste Nissan Rental, tomu se vyhni, byli o tretinu drazsi a chteli doplatit benzin. Pokud chces luxusnejsi klientsky servis, tak zkus drazsi pujcovnu Orix. Hertz a podobny svetovy pujcovny maji vetsinou zabookovany auta na nekolik dni dopredu, takze pokud chces vyuzit jejich sluzeb, zabookuj si auto uz ted. Pokud ses nekurak, urcite si zazadej o nekuracky auto, protoze Japonci jsou chain smokeri a kuracky auto fakt nechutne pachne cigaretama. Jak v pujcovnach byva zvykem, kary maji automat, takze si nemusis delat starosti o razeni levackou.

    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Pro Kanárské ostrovy doporučuji tuto lokální půjčovnu http://www.pluscar-grancanaria.com/
    Sice nemají takový funglovky jako konkurence, ale jsou levní a user friendly - neřeší drobná poškození a vše podstatné je zahrnuto v základní ceně (pojištění, více řidičů...). Benzín si platíš sám, takže tě nevoholí jako ostatní.
    MIRROR
    MIRROR --- ---
    HANZO: rentalcars.com je super. Doporučuji i googlit slevový kódy, občas je to zdarma upgrade nebo 30% dolů :)

    Jinak co se týče půjčování ve státech, měl jsem už to potěšení vyzkoušet už pár autopůjčoven a z velkých hráčů mi přišlo nejlepší Alamo (deklaruji, že jsem žádným s autem neměl problém, to nevím jak by se chovali poté) - ale Alamo se chovalo nejdůstojněji (skoro si auto ani neprohlížejí při vracení - "než vám vystavím potvrzení, je na tom autě něco co bych měl vidět nebo je OK?"), můžete si vybrat který se vám líbí (z kategorie) apod. a auta mi přišly technicky a vybavením nejlepší ze všech půjčoven (a vždycky krásně naleštěný, to mě taky překvapovalo).

    A nejhorší zkušenost asi s Budgetem, když jsme obcházeli auto a zakreslovali každý škrábaneček (chvílema nešlo poznat co je špína a co je škrábanec) a nebo když si vymysleli, že auto nebylo vráceno s plnou nádrží a doplnili ji (1míle od benzínky byla 1/4 nádrže podle nich) za 3,5x větší cenu než byla běžná...
    HANZO
    HANZO --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: vadí mi urveň služeb, kdy ti prodají letenku a pak jí stornují a zadrží moje peníze na několik dní až týdnů.

    na auta oporučuju buď ty němce nebo rentalcars.com
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    HANZO: nebavíme se o letenkách, ale o půjčování auta. Tam si opravdu nemám na co stěžovat. Navíc pokud to dobře chápu, tak ti vadí cena letenky, nikoliv úroveň služeb.

    HANZO: Jak si to můžu vyřídit s půjčovnou, když ten můj zprostředkovatel pravděpodobně posral moji rezervaci? A pak se mnou přestal komunikovat? Opravdu veškeré služby skončily ve chvíli, kdy jim dorazila moje platba.

    Mně je to v podstatě fuk - ať si každý využívá co uzná za vhodné. Jen jsem se snažil varovat tady před těmi malými, nezavedenými, zprostředkovateli.
    Protože z vlastní zkušenosti - jsem se vydal při první cestě do USA stejnou cestou a dopadla špatně. Není fajn, když přistaneš v jet-lagu, uprostřed montany, máš být za tři hodiny o 150 mil jinde a najednou nemají tvoje auto, neznají tvé číslo rezervace a firma, kde jsi to objednával, nebere telefony. A neřeší to ani posléze přes emaily.
    A ať nemluvím obecně - byla to www.usrentacar.co.uk.
    HANZO
    HANZO --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: v expedii nikdy nic, to jsou dobrý zloději. Hlavně co se týče prodeje letenek
    HANZO
    HANZO --- ---
    TADEAS: Němci jsou fajn hlavně na kanárech, kde nabízejí výrazně nižší ceny


    FILTHY_SAD_EMO: to si máš vyřídit přímo na místě s tou půjčovnou
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: tezko rict dokud nemam referenci, koukal jsem se na tu rezervaci a proste mam normalne rezervacni cislo a zaplaceno u alamo, pricemz ten kdo rezervuje je firma, ktera provozuje tenhle portal. bohuzel jinde jsem lepsi ceny za techle podminek pojisteni nenasel, tak uvidim :)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    TADEAS: moje prvni pujceni auta v usa bylo pres nejakou podobnou chujovinu, ale britskou. Usetril jsem dva dolary za tyden a veskere sluzby na miste staly za hovno. Schvalne si zkus porovnat svoji cenu s expedii. A u ni mas velice dobrou podporu. A jako velky hrac na trhu ma nejakou vahu umvsech pujcoven. Ti britove ani nebyli schopni odpovedet na stiznost (nemel jsem na miste to auto nachystane a ani nemeli moji velikost).
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    za dva tydny zkousim tuhle nemeckou spolecnost na pujceni auta v usa

    billiger-mietwagen.de - Autovermietung und Mietwagen im Preisvergleich
    billiger-mietwagen.de - Autovermietung und Mietwagen im Preisvergleich
    https://www.billiger-mietwagen.de/?rdirmobile=false

    vetsinou velkou polozku pujcovneho tvori ruzna pojisteni (cdw, sli), tihleti zprostredkovavaji vlastni pojisteni za lepsi cenu zaroven se zprostredkovanim pronajmu (v mem pripade dollar). samozrejme doufam, ze to nebudu muset proverit .)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    FERNIE: jestli ti de o CDG, tak asi jakykoli tam:

    https://www.hertz.fr/
    http://www.avis.fr/
    https://www.rentacar.fr/
    https://www.europcar.fr/
    https://www.sixt.fr/

    a mraky dalsich ... ve francii se vseobecne sluzebni auta moc nevedou jak u manazeru (jezdi tu TGV a hodne se lita, zbytek taxiky), tak i u beznejch pesaku, delnasu, atp.. takze pujcoven je tu vic nez dost nejenom na bezny osobaky, ale i uzitkovy vozidla, luxusni kary, atp.

    za me, ja si pucovaval vzdycky u hertze, + nedavno kdyz sem se stehoval sem si pucoval malej nakladak u https://ucar.fr
    FERNIE
    FERNIE --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: Podle toho, co jsem hledal mají docela dost. Auto z Charles de Gaulle, od 18. na tejden. A ano, nejde to rozkliknout a dostat víc informací, můžeš to leda zaplatit.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    FERNIE: tyvole. Málo informací. Je to asi nejrozšířenější portál na světě, který zprostředkovává půjčování aut a prodej zájezdů a letenek.
    Jinak omezení kilometrů nemá snad žádná slušná autopůjčovna na světě. Nepůjčuješ si bagr, ale auto.
    A do 26 let dražší půjčovné mají pokud vím všechny normální autopůjčovny.
    FERNIE
    FERNIE --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: Ceny vypadají dobře, ale nějak mi nejde rozkliknout podmínky (nájezd a tak) k jednotlivým nabídkám. Navíc, ještě by mě zajímalo, kteří mi naúčtujou poplatek za to, že jsem moc mladej, a kteří ne. Prostě nabídky dobrý, ale málo informací k tomu.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    Najděte si na expedia.ie (nebo jakákoliv jiná jazyková mutace dle preferencí, já preferuju iry, kvůli daním je to o malinko levnější), vyberte si auto a voilá.
    Jako velký hráč má dobré ceny, autopůjčovny s Váma nevydrbou, a mají nabídku všude, kde to jde.
    A pak je to jenom o ceně. Čím levnější, tím starší auto s menší výbavou. Nejlevnější nabídku mají většinou dceřinné společnosti prémiových půjčoven, které dojíždí dvouletá auta. Takže u dollaru najdete letáky hertz apod. Tady není moc co vymýšlet. Co zaplatím, to dostanu.
    Velkou výhodou expedie je, že nutné pojištění je už v ceně. Ostatní jsou povětšinou jen tahák peněz.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam