KOC256: já to taky u nás ve firmě programuju
poplatky u lékaře už se neplatí, rozhodně ne všechny, které byly stanoveny Högerem.
obecně jde myslím o citlivost podnikatelů/podnikavců (nemyšleno zle), zda tato novinka přinese i větší jejich ochotu přiznávat příjmy a platit daně. dle mého ta citlivost není velká. a pokud si vezmu schopnost FÚ hledat a postihovat nepřiznávání příjmů a placení daní, tak mi přijde, že ta taky není velká. to jsem chtěl říci svým předchozím příspěvkem. pro podnikatele(vce)(a jejich okolí) jde stále o to, aby nikoho nenaštvali a aby se nedělali. protože do té doby jsou v podstatě neviditelní a nehledaní.
jestli tato věc zůstane při životě více než pár období závisí na schopnosti státu získat jejím prostřednictvím nějaké dodatečné příjmy. pokud se tak nestane, tak to zahyne (dřív nebo později) určitě. pokud to peníze přinese, tak to určitě neskončí.
zajímavý bude určitě ten objem dat a jejich těžení. k tomu bych dodal, že co je mi známo, tak těžení dat ještě není ani ve veřejné soutěži. že jako stát už řekl IBM, aby info schraňoval, ale to je zatím všechno.