• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SA213Elektronická Evidence Tržeb (EET)

    Harmonogram spuštění EET

    1/12/2016  zákon v platnosti! Ubytovací a stravovací služby
    1/3/2017 Maloobchod a velkoobchod
    1/3/2018Ostatní činnosti vyjma těch v poslední fázi, například svobodná povolání, doprava, zemědělství
    1/6/2018Vybraná řemesla a výrobní činnosti

    Narážky a vtipy v rozumé míře povoleny.

    O co jde

    Elektronická evidence tržeb spočívá v tom, že je evidována každá platba a zákazník obdrží od obchodníka účtenku s unikátním kódem. Postup bude takový, že nejpozději při uskutečnění evidované tržby odešle obchodník datovou zprávu prostřednictvím internetového připojení na server Finanční správy, kde budou informace uloženy, a bude vygenerován unikátní kód. Tento kód bude ihned odeslán zpět obchodníkovi na jeho koncové zařízení, které jej vytiskne na účtenku. Každý den půjde řádově o miliony operací, jedná se tedy o poměrně revoluční krok.
    rozbalit záhlaví
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    SARF: Ano, nečetl. Četl jsem záhlaví, které je též v žádosti o založení klubu a čekal nějakou on topic debatu. Je chybné?
    SARF
    SARF --- ---
    GREATDRAKE: je vidět žes to tu celý nepřečet.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    LUKEH: Být toto klub "nadáváme na EET", byl by to asi adekvátní přístup. Leč hle... není.
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    GREATDRAKE: představit si to dokážu taky, ale realita je taková, že to je na jeho zodpovědnost a on to dost aktivně propaguje jako svojí věc...jestli je pako úředník, tak je pořád vina na tom, kdo tomu paku dal možnost se realizovat.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    LUKEH: Nic takového netvrdím, vedoucí pracovník (samozřejmě) má značnou moc a značný vliv na výsledek. Jen říkám, že neustálé "Babiš, Babiš, Babiš..." je neposuzování jeho role v dostatečných proporcích a je mizivě přínosné co se samotného EET týče. Nemám sebemenší problém si představit, že EET se stejným dopadem a intencemi předkládá sám Bohuslav Sobotka coby ministr financí Paroubkovo vlády.
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    GREATDRAKE: Takže ministr financí je vlastně jen xicht na plakátu bez pravomocí a všechno v pozadí dělají úředníci?
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Je sice roztomilé neustále šermovat Babišovo jménem, ale jen to zatemňuje jakoukoli faktickou debatu.
    Zákon psali úředníci MF, budou ho provádět jiní úředníci, starat se o datová centra a jejich technické provedení bude také někdo jiný. Jen to celé má Babišovo tvář. Ono, kdyby to mělo tvář takového Fischera vypadá zákon dost podobně (jen propagace o několik řádů hůř).
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LONESTAR: psal jsem to tam do diskuze, ale jestli u tohodle nebude reseni prenest eshop do ciziny v cr nechat sklad a na eet se zhluboka vysrat
    SARF
    SARF --- ---
    LONESTAR: ještě větší debilita než jste doufali.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    EET pro eshopy je postavené na hlavu | Souki.cz
    https://www.souki.cz/eet-pro-eshopy-je-postavene-na-hlavu
    TOFI
    TOFI --- ---
    TOFI
    TOFI --- ---
    TOFI
    TOFI --- ---
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    LUKEH: pisu, ze je to na 100 porci / piv, aby se to dobre pocitalo. snad je kazdemu jasne, ze na mensim meste je menu tak na max 30 porcich a pulce piv, 50. zadny penize navic, stejne tak jako predtim ani treba korunu neodvede, pokud treba vyda lokalni stravenky atd.. :) ale jiank samo ano, dane z tech penez navic odvede, ale tak ci tak, vydela na tom, s tim co za numera tam pise.
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    Ten jeho vzkaz je blbej jak děravý necky a je ukázkovou neschopností mluvit se zákazníkem. Jak došel k těm číslům je nepodstatný, důležitější je, že mu EET nejspíš zaťalo sekeru do cash-flow a to teď prostě honem shání v peněženkách svých hostí. Nebo nezaťalo a jen žvaní.
    Zajímalo by mě však, zda ty prachy u zákazníků sežene. Takhle to totiž vypadá na obědovou restauraci pro nějaký kanceláře v okolí/stavaře/whatever, kdy má největší vývar právě přes oběd a pak se rozpustí personál a nechá si tam akorát pingla, co těm pár štamgastům, co bydlí vedle, nosí piva a sema tama sáhne v kuchyni do sklenice s buřtama, když dostanou chuť. Ovšem oceňuju tu autentickou nasranost:D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LUKEH: cena piva centru prahy neodpovídá. to je tak centrum trutnova.
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    Milanovi čísla mi teda taky přijdou trochu mimo, ale vy ty počty máte taky špatně. Z těch 12kč navíc zase platí daně a za 12kč víc za jídlo/6kč za pivo taky odebere nějaké hosty (u nás v hospodě za rohem odpadli hosti když se pivo zdražilo o blbé 2kč). Jinak 100 jídel denně nějaká menší hospoda neudělá ani náhodou a podle menu to žádnej grandrestaurant nebude, těch 100 piv už možná jo. Bejt to hospoda v centru města, tak to jsou kecy na 100%, ale někde na vesnici/menším městě to problém být může.
    SUK
    SUK --- ---
    Nezapomente, ze STBak zavedl taky kontrolni hlaseni. To taky zabere nejaky cas (a tedy penize). A kdovi, jestli nezdrazil kvuli nejakymu oSTBpatreni i nejaky jeho dodavatel.

    No a posledni asi nejdulezitejsi komentar k tomu: ilegalni to neni a jako urcita forma protestu dobry. Otazka je, zda to bude mit ucinek.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SOLDIK: neznáme milanovy vstupy. kecy má správný. babiš je zhmrd.
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    ja s milanem souhlasit nemuzu, jsou to kecy.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SOLDIK: to máš pravdu, neuvědomil jsem si to, kaju se a dávám si mínus za snahu řešit víc věcí najednou!
    nicméně nevíme, jestli s jeho skladovým systémem není konformní právě ta kasa za 55 tis, kterou musí vyměnit. a sice by ji platil dva měsíce, a možná potom zlevní. netuším. každopádně s milanem souhlasím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam