• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SA213Elektronická Evidence Tržeb (EET)
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    diky firmam, ktere nabizeji on/off programy pro eet se nic nezmeni, podvadet se bude dal :) ve ctvrtek jsem videl jeden od o2 na vlastni oci :D
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    Jako EET je silenost, co nema byt. Blbe je, ze podvadejicich podnikatelu je fakt hodne, takze diky tomu mel pro EET "zivnou pudu". My mame v podstate jednoho zamestnance, ktery temer full time resi podvody, kde nas obiraji hotely. I po te, co to beze sporu prokazes, tak zapiraji/vymlouvaji/nadavaji.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    URZA: rozumim. vubec nevim, co to do me vjelo, babis mi na chvili vstoupil do hlavy.
    URZA
    URZA --- ---
    Díra v EET
    STOKY SVOBODNÉHO PŘÍSTAVU
    http://stoky.urza.cz/index.php?action=showdrop&DID=399
    URZA
    URZA --- ---
    KEPASO: Nevim jaky si myslis ze ma EET mit smysl? EET je nastroj Babise aby mel prehled o financnich tocich v CR a videl konkurentum do karet + likvidace malych podnikatelu a zivnostniku coz je neco na cem pracuje poslednich 10 let v mnoha ruznych odvetvich v CR od lesnictvi az po geneticke laboratore.

    Vsechny seriozni ekonomicke studie i empiricka data ze sveta jasne a nepopiratelne ukazuji ze opatreni typu EET vede ke zvetseni podilu sede ekonomiky a nema zadny vliv na vyber dani.

    Ja osobne EET vitam, protoze cim vic lidi nebude platit vypalne tem lumpum, tim lip pro nas pro vsechny.

    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    KEPASO: To je irelevantní, co si o EET myslím. Já se snažím pochopit, jak
    tohle: URZA ukazuje, že EET má smysl.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    KALISNIK: asi se budem tocit dlouho v kruhu. myslis si, ze EET vubec ma smysl?
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    KEPASO: Jak to ukazuje, že EET má smysl?
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    KALISNIK: „Cokoliv z sharing economy jako AirBNB se da platit pres bitcoin a na cely EET se vy*rat.“ treba ze potvrzuje existenci myslenky o nepriznavani prijmu klickou? a kde je myslenka, tam je urcita pravdepodobnost skutku.
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    KEPASO: Jak přesně se tímhle: URZA ukazuje, že EET má smysl?
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    KALISNIK: vis k cemu je eet? ja snad jo, nebo aspon si to myslim, je to nastroj k tomu, abys nemohl jednoduse ulit prijem. nevim, jak jinak odpovedet.
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    KEPASO: Říkáš, že příspěvek Urzy ukazuje Babišovi, že EET má smysl. Takže by mě zajímalo, jak přesně se tímhle ukazuje, že EET má smysl?
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    KALISNIK: to nerikam ja, ze eet ma smysl, to si mysli babis. jednoduse si muze rict "vidite, ja to rikal, existujou, ti co kradnu".

    je fakt, ze jsem si to video nepustil, ani nevim co je openbazaar, ale skutecne mate takovej myslenkovej proces, ze kdyz poskytnete plneni, za ktery vam nekdo zaplati v bitcoinech, pak nemusite prijem priznat?
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    KEPASO: Jak přesně se tímhle ukazuje, že EET má smysl?
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    URZA: jinymi slovy ukazat babisovi, ze EET ma smysl, ale na „poctive“ podnikatele ma stejne kratky chapadla. takze bude muset pritvrdit, zavest totalitu, znarodnit vsechno rodinnou firmou.
    URZA
    URZA --- ---
    Minimalne u tech eshopu si myslim ze by to mohla byt dobra motivace pro prechod na OpenBazaar. Cokoliv z sharing economy jako AirBNB se da platit pres bitcoin a na cely EET se vy*rat.

    Aneb jak rikal Andreas :)
    Immutability and Proof-of-Work - the planetary scale digital monument
    http://www.youtube.com/watch?v=rsLrJp6cLf4&t=54m
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KEPASO: jen posilam, jak jsem koupila, proto je tam link
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    KASUMI: to ma asi spatne informace. imho vubec nevidela system zevnitr a vsechny doklady, ktery airbnb generuje. [ TUILE @ Airbnb.com ]
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ad airbnb

    Jinak je to však při platbách z účtu na účet, což je případ třeba serverů Airbnb nebo Interhome. „Dle mých informací se platba k okamžiku rezervace připíše společnosti Airbnb. A ta teprve v okamžiku, kdy přijedou hosté, převede částku na účet pronajímateli. Pronajímatel tedy neobdrží platbu hotově či kartou, nýbrž převodem na účet. U pronajímatele za těchto podmínek povinnost vést EET nevzniká,“ uvádí daňová poradkyně Zuzana Hrubá z firmy Schaffer & Partner. Vyvrací tím informace, které se objevily v médiích, že právě Airbnb se EET také dotkne.

    Zdroj: http://bydleni.idnes.cz/...odobe-pronajmy-dvu-/dum_osobnosti.aspx?c=A161115_121456_dum_osobnosti_web
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    TUILE: Hlavne teda kdyz budou neake problemy, tak to podle meho nejcasteji bude problem, ktery postihne vsechny (minimalne vsechny s tim danym resenim). Zaroven tak nejcasteji bude reseni shodne pro vsechny (vydani neakeho update, nebo tak neco) a tudiz se i ty firemni naklady na support "rozmelni" (vyresis to jednomu a mas rovnou reseni pro vsechny). Individualni problem budou spis jen nefunkcni HW (kde by melo stacit aby byli schopni dostatecne rychle dodat nahradni HW).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam